Rikkie Kollé: documentaire over mooiste vrouw van Nederland

Rikkie Kollé, de mooiste vrouw van Nederland, is de documentaire van Jesse Bleekemolen over de weg van de eerste transvrouw die Miss Nederland werd naar de Miss Universe-verkiezing in El Salvador. Na de vele haarreacties is het de vraag wat haar verder te wachten staat… Je ziet het vanavond in de documentaire om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO3.

Documentaire Rikkie Kollé

In Rikkie Kollé, de mooiste vrouw van Nederland wordt Rikkie Kollé gevolgd op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador. In juli 2023 is Rikkie de allereerste transvrouw die wordt gekroond tot Miss Nederland. Naast lof krijgt de 22-jarige opvallend veel onbegrip en haatreacties over zich heen. Gelukkig hebben die haar alleen nóg maar meer gesterkt in haar missie: een voorbeeld zijn voor jonge transpersonen en het normaliseren van genderdiversiteit.

Jesse Bleekemolen

Jesse Bleekemolen is een ervaren documentaire maker. Hij deed ook de regie van de documentaire van Leef, de docu over Bibian Mentel. Voor Videoland maakte hij ook een documentaire over Gigolo’s. Eveneens voor Videoland was daar Levenslang, een document over de nabestaanden van Joes Kloppenburg, die om het leven kwam door zinloos geweld. Maar je kent hem ook van de Nederlandse film Fataal. Voor VPRO maakte hij de TikTok based documentaireserie Geen hoekje voor ons, waarbij vijf jongeren vertellen over hoe ze zelf invulling geven aan hun gender. Een filmmaker dus die ervaring heeft met taboedoorbrekende thema’s.

Rikkie Kollé, de mooiste vrouw van Nederland kijken

De documentaire Rikkie Kollé, de mooiste vrouw van Nederland is op donderdag 21 december om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO3 te kijken. Je kunt ‘m ook kijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken, gebruik dan een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar NPO Start gaat.

Foto: AVROTROS / William Rutten

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 december 2023 /