Gouden Schoen 2023: winnaar weten we 18 januari 2024

Wie de winnaar is van de Gouden Schoen 2023 weten we op donderdagavond 18 januari 2024. Op VTM kun je vanaf 21.45 uur kijken naar de uitreiking van deze Vlaamse voetbalprijs. De Gouden Schoen in 2024 wordt gepresenteerd door Aster Nzeyimana en Lies Vandenberghe.

Gouden Schoen: 18 januari 2024

Op donderdag 18 januari reiken HLN en Het Laatste Nieuws voor de 70ste keer ‘s lands meest prestigieuze voetbaltrofee uit. De zeventigste verjaardag van de Gouden Schoen wordt gevierd met een indrukwekkend gala, waarin alle iconen uit de rijke erelijst worden geëerd. Tijdens de wervelende live show, die integraal bij VTM te volgen is, reikt niemand minder dan voetbalcommentator- en presentator Aster Nzeyimana voor het eerst de Gouden Schoenen uit. Geflankeerd door VTM NIEUWS-sportanker Lies Vandenberghe neemt hij de kijkers op sleeptouw doorheen de gala-avond.

Kijktips voor voetballiefhebbers: SuperleeuwenHet EK van de Red FlamesKampioenenjaar, maar ook Allez l’Union en FC United City Pirates.

Aster Nzeyimana over Gouden Schoen 

Aster Nzeyimana: “Ik ben super trots dat ik samen met Lies de meest iconische individuele voetbalprijs van het land mag uitreiken. Ik sta alvast te popelen om de kandidaten en winnaars te interviewen. Het belooft opnieuw een prestigieuze gala-avond te worden, en dat zal je aan alles voelen. Maar de focus blijft wel voor de volle 100 procent en zonder afleiding op het voetbal liggen.” Nog meer nieuws over Aster Nzeyimana: we zien hem aan de zijde van An Lemmens in het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen (vanaf 26 januari 2024).

Gouden Schoen 2023

Naast de Gouden Schoen 2023 voor de mannen en de Gouden Schoen voor de vrouwen, worden voor het eerst ook de prestaties van de Beste Belg in het Buitenland met een Gouden Schoen bekroond. Zo krijgen ook de Belgische wereldtoppers en Rode Duivels de eer en erkenning die ze verdienen. Ook nieuw tijdens deze zeventigste editie van de Gouden Schoen: de voetballiefhebber kan zijn zegje doen. Wie Simon Mignolet * en Nicky Evrard opvolgt als winnaar en winnares van de Gouden Schoen wordt grotendeels bepaald door kenners uit de voetbalwereld, waaronder trainers, ex-winnaars, scheidsrechters en voetbaljournalisten. Maar tijdens de liveshow kunnen nu ook kijkers en lezers via HLN stemmen op de drie finalisten bij de mannen en de drie finalisten bij de vrouwen. 

Lies Vandenberghe

Lies Vandenberghe: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met Aster te presenteren. Hij combineert als geen ander het beste van twee werelden: voetbal en entertainment. Precies wat Het Gala van de Gouden Schoen ook doet. Met de meest interactieve editie ooit krijgt hij meteen een flinke vuurdoop. Nu voetballiefhebbers tijdens de show live kunnen stemmen via HLN.be, kan het tot op het allerlaatste moment alle kanten uitgaan. Extra spannend dus! Voetbalfans hebben altijd een mening over hun favoriet voor de Gouden Schoen klaar, en nu mogen ze deze ook massaal delen. Maar ik ben vooral ook blij dat de Beste Belg in het Buitenland dit jaar een Gouden Schoen krijgt. De absolute wereldtoppers die in de buitenlandse competitie spelen geven we zo de erkenning die ze verdienen.”

Gala van de Gouden Schoen in 2024 kijken

De Gouden Schoen 2023 wordt uitgereikt op donderdag 18 januari 2024. Alle hoofdrolspelers uit de Belgische voetbalwereld ruilen dan de groene grasmat voor de glamour van de rode loper. De ontvangst van de gasten door Q-dj Vincent Fierens en Céline Van Ouytsel is live te volgen via HLN. Celine Van Ouytsel is momenteel ook op VTM te zien als één van de deelnemers aan Een Echte Job én we zagen haar natuurlijk in De Verraders seizoen 2.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 januari 2024 /