Gouden Schoen 2022: winnaar is 25 januari 2023 bekend!

Benieuwd wie de Gouden Schoen 2022 winnaar wordt; dat weten we vanavond – woensdag 25 januari 2023. Uitreiking Gouden Schoen is vanaf 20.35 uur live te kijken op VTM. Op HLN.be kun je al vanaf 18.45 uur kijken naar beelden vanaf de rode loper.

Winnaar Gouden Schoen 2022

De Gouden Schoen staat te wachten op een nieuwe eigenaar. Vanavond – woensdag 25 januari 2023 – wordt voor de 69ste keer ‘s lands meest prestigieuze voetbalprijs uitgereikt. Wordt voor het eerst sinds 1989 nog eens een doelman tot de beste voetballer op de Belgische grasvelden bekroond? Simon Mignolet wordt door velen getipt als topfavoriet bij uitstek. Al liggen er ook heel wat spelers uit de eigen rangen van Club Brugge op de loer… Of gaat de Gouden Schoen dit jaar toch naar Union? En wie wordt de opvolger van Janice Cayman * bij de vrouwen? Tessa Wullaert kan weer schitterende statistieken voorleggen en is na drie Gouden Schoenen weer één van de favorieten.

* Klik je op de gekleurde namen van de voetballers in dit artikel, dan ontdek je de boeken over deze spelers.

Gouden schoen prijs

Niet alleen de beste mannelijke en beste vrouwelijke voetballer worden bekroond. Ook de trofeeën voor de Beste Belg in het Buitenland, de Doelman van het Jaar, de Belofte van het Jaar, de Coach van het Jaar en de Comeback van het Jaar krijgen een laureaat. Welke goal de allermooiste was wordt bepaald door de voetballiefhebbers zelf. Wordt het de omhaal van Hong, de knal van De Laet of nog een ander pareltje? 

Kijktips voor voetballiefhebbers: Het EK van de Red Flames, Kampioenenjaar, maar ook Allez l’Union en FC United City Pirates.

Gala van de Gouden Schoen in 2023 kijken

De ontvangst van de beau monde uit de Belgische voetbalwereld is al vanaf 18.45 uur live te volgen en te bekijken op HLN.be. Qmusic-dj Vincent Fierens en ex-Miss België Celine Van Ouytsel (die nu presentatrice is van Play Café) zullen de gasten op de rode loper verwelkomen. Mogelijk wordt tijdens deze livestream al ergens een tipje van een sluier opgelicht… Het Gala van de Gouden Schoen is vanaf 20.35 uur integraal te kijken bij VTM en VTM Go. VTM-sportankers Lies Vandenberghe en Maarten Breckx gidsen de voetballiefhebbers samen met Gilles De Bilde – die in 1994 zelf nog de Gouden Schoen mee naar huis nam – doorheen de avond. Aan het eind van de wervelende en spannende show wordt de 69ste Gouden Schoen uitgereikt. Dit drietal zagen we ook vorig jaar bij het gala.

Entourage voetballers staat centraal

Maarten Breckx vertelt over de uitreiking van de Gouden Schoen op 25 januari 2023 het volgende. “Na twee corona-edities wordt het eindelijk nog eens een echt groots voetbalfeest met de crème de la crème van het Belgisch voetbal. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen zal de top 3 en hun entourage opnieuw centraal staan. Dat gaf een hele spannende vibe vorig jaar en dat zal dit jaar niet anders zijn.”

Winnaars Gouden Schoen vrouwen / mannen

Lies Vandenberghe vertelt ook vooraf over haar verwachting voor de uitreiking van de Gouden Schoen 2022 “Bij de vrouwen vraagt iedereen zich af of Tessa Wullaert opnieuw de Gouden Schoen zal binnen halen. Ze krijgt volgens mij wel concurrentie van Nicky Evrard en Tine De Caigny. Als Evrard het haalt zouden we wel eens een echt keepersfestijn kunnen krijgen want Thibaut Courtois is de grote favoriet om tot ‘Beste Belg in het Buitenland’ te worden verkozen en Simon Mignolet is dé topfavoriet voor de Gouden Schoen bij de mannen. Maar ook de Genkies gaan stemmen krijgen, door hun riante koppositie in de competitie… Ook voor Teuma verwacht ik heel wat stemmen.”

Gouden schoen 2023

Op woensdag 25 januari 2023 wordt De Gouden Schoen 2022 uitgereikt. Aan het begin van 2024 weten we wie de winnaar is van de Gouden Schoen 2023. Die jaartallen zijn misschien even verwarrend, maar we weten dus steeds aan het begin van het jaar wie de beste Belgische voetballer van het jaar daarvoor was.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 januari 2023 /