Alles over De Verraders seizoen 2 in België bij VTM (2023)

De Verraders België seizoen 2 is vanaf dinsdag 2 januari 2024 te bingewatchen op Videoland. In België kijk je het seizoen terug via VTM GO. Over de deelnemers aan De Verraders 2023 schreven we natuurlijk al een heel uitgebreid artikel. Maar er is veel meer te vertellen over deze reeks. Wist je bijvoorbeeld dat er bij De Verraders ook nog twee andere programma’s horen, namelijk op VTM De Verraders: De Ronde Tafel met Vincent Fierens en op VTM GO Het Uur Van De Waarheid met Loïc Van Impe. Daarnaast lees je hier alles over de voortgang van de show…

Update 2 januari 2023 (oorspronkelijk ging dit bericht 17 september 2023 online. Auteur Patricia de Ryck heeft het iedere week bijgewerkt met nieuwe informatie over de afleveringen en deelnemers aan het tweede seizoen).

De Verraders 2024?

Nieuwsgierig naar een nieuw seizoen van De Verraders (reeks 3 alweer, hopelijk komt-ie in 2024 op de buis), blijf ons dan volgen. We delen het natuurlijk als we meer nieuws hebben. Wil je dit moment niet missen, volg ons dan via InstagramWhatsApp, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Verraders bordspel

Nu seizoen 2 van De Verraders er op zit, heb je wel alle tijd voor het Verraders bordspel*. Een spel voor vier tot zes deelnemers. Dit is de omschrijving: “Zijn jouw vrienden nog wel te vertrouwen als het om zilver gaat? En hoe goed kan jij zelf eigenlijk liegen als het moet? Speel verschillende missies met elkaar om zilver te verdienen, maar houd elkaar in de gaten, want er is een verrader met geheime opdrachten in jullie midden! Bespreek tijdens de Ronde Tafel wie er opvallend gedrag vertoont en stem op wie jij denkt dat De Verrader is. Maar pas op, kom je te dicht in de buurt van De Verrader en heeft De Verrader de geheime missie gehaald, dan ben jij je leven in de Nacht niet zeker…” Bestel het spel meteen.*

Hier lees je alles over het tweede seizoen van De Verraders bij VTM in België:

De Verraders VTM

20 bekende Vlamingen worden in De Verraders seizoen 2 bij VTM meegezogen in een kluwen van verraad. In een mysterieus kasteel in Frankrijk duidt Staf Coppens drie verraders aan die zo lang mogelijk onder de radar moeten blijven. Samen met de zeventien bondgenoten spelen ze een spel vol leugens, manipulatie en verdachtmakingen. De verraders komen elke nacht samen in de torenkamer om de bondgenoten één voor één te vermoorden. Aan de bondgenoten om de verraders uit de groep te halen en te verbannen uit het kasteel, voor ze zelf worden vermoord. Lukt het de bondgenoten om alle verraders te ontmaskeren, voordat ze worden uitgemoord?

Onderaan dit artikel houden we de voortgang bij…

Cast van de verraders VTM

De cast van De Verraders seizoen 2 op VTM bestaat uit voetbalanaliste Imke Courtois, interieurarchitect Bart Appeltans, influencer Sarah Puttemans, zangeres Liliane Saint-Pierre, presentatrice en model Véronique De Kock, Channel Zero-zanger Franky De Smet-Van Damme, ex-Miss België Celine Van Ouytsel, professor Endocrinologie Guy T’Sjoen, acteur Bert Haelvoet, kok Jelle Beeckman, pokerspeelster Charlotte Van Brabander, burgemeester Walter De Donder, zangeres Klaasje Meijer, actrice Martine Jonckheere, televisiegezicht Nora Gharib, ex-turnster Aagje Vanwalleghem, influencer Elodie Gabias, televisiegezicht Andy Peelman, ex-atleet Hans Van Alphen en politicoloog Hendrik Vos. In wie van hen schuilt een verrader?

Wil je ze beter leren kennen, lees dan De Verraders België seizoen 2 met deze deelnemers.

Wie Verrader; wie bondgenoten?

In wie van hen schuilt een verrader? Dat wil ook host Staf Coppens (die op dit moment in Nederland al te zien is met de nieuwe show The Big Bang: Universum Coppens) weten. Vóór het grote moment suprème neemt hij alle deelnemers apart om na te gaan in wie er een donker kantje schuilt. “Ja, ik zou een verrader willen zijn”, zegt Andy Peelman rechttoe rechtaan. “Of ik dat ga kunnen? Ja. Of ik daar moeite mee heb? Nee”, klinkt het resoluut bij Liliane Saint Pierre. “Ik kan wel een verrader zijn”, vult Aagje Vanwalleghem aan. “Ik hou echt van uitdagingen”, reageert Nora Gharib. “Eerlijk gezegd: mij prikkelt dat wel”, vult Hans Van Alphen aan. “Als je me nu zegt: je moet het doen, dan spring ik”, aldus Walter De Donder.

Onderaan dit artikel lees je alles over hoe het er nu voorstaat in de De Verraders seizoen 2 op VTM.

VTM De Verraders tv-programma’s

Maar bij De Verraders van VTM horen nog meer tv-programma’s. Namelijk:

  • De Verraders: De Ronde Tafle
  • Het Uur Van de Waarheid

Wil je deze programma’s in Nederland kijken, lees dan: Vlaamse tv: VRT MAX, GoPlay, VTM Go, Streamz kijken Nederland.

De Verraders: De Ronde Tafel

In De Verraders: De Ronde Tafel gaat host Vincent Fierens elke zondag om 21.25 uur op VTM dieper in op de aflevering van De Verraders. Samen met een bekende fan van het programma en een ex-speler bespreekt hij het verraad, de leugens, de strategie en het wantrouwen uit de voorbije aflevering. In de eerste aflevering schuift De Verraders presentator Staf Coppens mee aan tafel. Hij doet uit de doeken hoe het er achter de schermen aan toeging en gooit enkele geheimen op tafel. Vincent Fierens ontvangt ook superfan Kürt Rogiers, die zelf heel graag wil deelnemen, maar er tegelijk ook bang voor is. Bij ex-speler Astrid Coppens polst Vincent tenslotte naar haar visie op het huidige seizoen én hij krijgt ook een eerste verrader over de vloer…

In de tweede aflevering is het de beurt aan Ingeborg (die je nu ziet in Blind Getrouwd). Vincent Fierens ontvangt daarnaast ex-speler Loïc Van Impe*, die zich vorig seizoen vergaloppeerde aan zijn rol als Verrader. Loïc komt vertellen over Het Uur Van De Waarheid, waarin hij de bannelingen en vermoorden laat zien wie de verraders zijn. Vincent krijgt ook een bondgenoot over de vloer die een bijzondere rol speelde in de aflevering. Julie Van den Steen, Niels Albert en Frank Boddin – expert in menselijk gedrag – zijn te gast in de derde editie van De Verraders: De Ronde Tafel. Net als de eerste vermoorde en de nieuwe banneling. In aflevering 4 zien we drie spelers uit het huidige seizoen en ex-verrader Walter Damen. Hakim Chatar (die in de finale stond van Celebrity MasterChef Vlaanderen) komt langs samen met Astrid Coppens in aflevering 5.

Sieg De Doncker en Natalia schuiven in aflevering 6 aan bij Vincent Fierens in De Ronde Tafel. Hannelore Simoens (die je nog zag in Special Forces VIPS) en William Boeva (die met Exen op tv is) zien we in aflevering 7. In aflevering 8 zijn Kim Van Oncen en Nora Gharib te gast. En de week later Ingeborg en Frank Boddin. In de laatste aflevering zijn Astrid Coppens, Kim Van Oncen, William Boeva en Fran Boddin te gast.

Het Uur Van De Waarheid

Waar De Verraders stopt, gaat Het Uur Van De Waarheid door op VTM GO. Loïc Van Impe (die je vorig jaar in De Verraders seizoen 1 zag als verrader) ontvangt meteen na hun vertrek uit het kasteel de slachtoffers van de verraders en de bannelingen en ontrafelt samen met hen de geheimen van het spel. Loïc serveert hen een heerlijke maaltijd terwijl ze hun hart luchten over het gespin in het kasteel. Als kers op de taart onthult Loïc Van Impe* de identiteit van de verraders aan de afvallers. Het Uur Van De Waarheid is vanaf zondag 24 september elke week om 21.25 uur te zien op VTM GO. 

Terug naar de inhoud van De Verraders seizoen 2. Hieronder houden we je op de hoogte van de voortgang van het programma:

De Verraders seizoen 2 aflevering 1

Wie de verraders in de groep zijn, blijft voor de bondgenoten een groot mysterie. Maar niet voor kijkend Vlaanderen. Zij zijn in de eerste aflevering de exclusieve getuigen van de ronde tafel, waarbij 3 bekende Vlamingen van Staf Coppens een tik op de schouder krijgen. Een tik die hen meteen bombardeert tot verraders in het spel. Aan de ronde tafel schiet de hartslag van de deelnemers de lucht in en worden de kaarten geschud. Maar voor het spel echt losbarst worden de deelnemers al een eerste keer door Staf op de proef gesteld. Nog voor hun vertrek naar Frankrijk maken ze kennis met elkaar en moeten ze hun blufskills en beste pokerface bovenhalen. Wie wordt vanaf de eerste seconde meegezogen in het spel? Wie kan instant bluffen? En wie valt door de mand?

De Verraders: Klaasje, Walter en Bart

Vanavond was de spanning duidelijk af te lezen op het gezicht van 20 bekende Vlamingen. Tijdens de eerste ronde tafel van De Verraders steeg hun hartslag naar een hoogtepunt op het moment waarop Staf Coppens de drie verraders aanduidde met een tik op de schouder. Hij hield uiteindelijk halt bij zangeres Klaasje Meijer, burgemeester Walter De Donder en interieurarchitect Bart Appeltans. Voor hen nam het spel zo plots een hele andere wending. Lukt het de bondgenoten om de verraders uit te schakelen, voor ze zelf worden vermoord? En kunnen de verraders hun duistere rol verborgen houden voor de bondgenoten?

Klaasje Meijer: Verrader

“What the fuck, ik ben gewoon een verrader”, klonk het toen Klaasje Meijer* een tik op de schouder kreeg. “Alright, we gaan het doen. Vanbinnen ben ik zo aan het shaken! Ik moet sowieso spelen dat ik super opgelucht ben, want ik speel natuurlijk een bondgenoot. Dat is mijn rol en dat wordt als verrader mijn grootste strategie. Het moet lijken alsof ik net als zij het spel kan spelen en ga helpen om te ontcijferen wie de verraders zijn. Vanaf het moment dat ik door Staf werd aangeraakt heb ik besloten: dit is mijn lot, ik ga dit doen. Je voelt je meteen heel machtig en je denkt: ik ga het spel in de hand hebben. Dat is echt heel spannend!”

Walter De Donder: Verrader

Voor Walter De Donder* kwam de tik van Staf minder onverwacht. “Ik had een licht voorgevoel en dacht: zo meteen voel ik zijn hand. Dat was ook zo”, klonk het. “Ik ga moeite moeten doen om niet door de mand te vallen, want we hebben een heel diverse en behoorlijk grote groep. Daarbij zal ik gewiekst moeten zijn, maar onbewogen. Ik had gedacht dat het iets bij mij zou teweegbrengen als ik werd aangeduid als verrader. Dat het mij uit mijn lood zou slagen, mij zenuwachtig zou maken en ik van alle strategieën zou beginnen bedenken. Dat is niet zo. Ik blijf er tot mijn verbazing heel kalm en rustig bij. Je voelt een zekere macht vanaf het moment dat je die mantel aantrekt omdat je beslist wie wordt vermoord.”

Bart Appeltans: Verrader

Bij collega-verrader Bart Appeltans* was de verrassing groot toen hij door Staf werd uitgekozen. “Ineens die hand, heel snel en kort op mijn schouder”, reageerde hij in de aflevering. “Ik dacht: ok, ik ben het. Ja, ik vind het echt wel tof. Spannend! Ik ben in mijn hoofd al bezig… de motor is in gang gezet. Een plan van aanpak, het is aan het broeden. Ik zie het zitten! Onderschat mij niet. Het is een spel en als het er hard aan toe zal moeten gaan, dan zal het hard zijn.”

Dodenlijst De Verraders VTM

Wanneer de nacht viel, kwamen de verraders voor het eerst samen in de torenkamer van het kasteel. Daar dachten ze een eerste moord te moeten plegen, maar het spel nam meteen een verrassende wending. “Ik heb nog nieuws voor jullie: vanavond wordt er niet gemoord. Jullie krijgen een andere opdracht”, onthulde Staf. “Ik geef jullie dit lege blad en dat wordt een dodenlijst. Jullie moeten vier namen op deze lijst zetten en volgende nacht sowieso één van deze vier vermoorden.” Nieuws dat de tactiek meteen deed losbarsten. Welke vier bondgenoten prijken volgende week op de beruchte dodenlijst?

De Verraders seizoen 2 aflevering 2

De jacht op De Verraders is geopend en gaat in aflevering 2 (uitzending zondag 24 september) z’n tweede dag in. Na een voor sommigen slapeloze nacht begeven de deelnemers zich met een bang hart richting de ontbijttafel. Wie werd ‘s nachts vermoord en is het eerste slachtoffer van de verraders? Groot is de verbazing wanneer met pokerspeelster Charlotte Van Brabander de twintigste en laatste deelnemer de ontbijtruimte komt binnenwandelen. Verbazing die al snel omslaat in verbijstering, wanneer Staf Coppens de groep vertelt wat er ‘s nachts écht is gebeurd en zo de beruchte dodenlijst introduceert. “Ik heb de verraders gevraagd om een dodenlijst te maken. Eén van deze vier namen zal vannacht sowieso vermoord worden”, klinkt het. Welke vier bondgenoten verslikken zich ‘s ochtends meteen in hun koffie?

Schild

Voor vier bondgenoten breekt dus een extra zenuwslopende – en mogelijk ook laatste – dag aan in De Verraders. “Je kan die dood nog voorkomen, want er wordt vandaag gestreden om een schild”, sust Staf. De groep krijgt een muzikale missie voorgeschoteld en moet een geheugenspel spelen met muzieknummers. De verraders vatten de missie tactisch aan, maar lijken meteen één cruciale fout te maken…

Stemmen op Imke Courtois?

Na de missie wordt duidelijk dat het beruchte pact uit vliegtuig 1 intussen wijd is verspreid in het kasteel. Voetbalanaliste Imke Courtois weet dat de inzittenden vorige week afspraken om aan de ronde tafel unaniem op haar te stemmen. Bij sommige bondgenoten slaat de twijfel echter toe waardoor het pact begint te wankelen. Houdt het stand aan de eerste ronde tafel of niet? Die ronde tafel lijkt alleszins op een tweestrijd af te stevenen, waarbij verschillende deelnemers geviseerd worden. De eerste leugens worden opgemerkt en doen de boel meteen ontploffen… Wie wordt door de groep als eerste verbannen?

Andy Peelman banneling

De jacht op de verraders is officieel gestart. In de tweede aflevering opende Staf Coppens de debatten aan de allereerste ronde tafel. Die gingen er al meteen stevig aan toe. Het pact tegen voetbalanaliste Imke Courtois stond op wankelen en verhitte de gemoederen. Pokerspeelster Charlotte Van Brabander lanceerde een nieuw plan om haar hoofdverdachte Andy Peelman het vuur aan de schenen te leggen en kreeg bijzonder veel bijval van de groep. De ronde tafel werd dan ook een tweestrijd tussen Imke en Andy, waarbij die laatste het onderspit delfde. Andy’s plotse verandering van gedrag na het aanduiden van de verraders brak hem zuur op. De groep bande hem als eerste uit het kasteel. Een verkeerde beslissing, zo bleek, want Andy outte zich als bondgenoot.

Exit Andy Peelman

“Lieve mensen, ik heb het spel dan niet zo goed gespeeld. Ik ben een bondgenoot”, klonk het zichtbaar teleurgesteld bij Andy. “Het was kort en krachtig. Ik heb het spel op mijn manier gespeeld en ik ben er op mijn manier ingegaan. Dan merk je toch dat mensen zich iets te veel laten misleiden. De verraders hebben het heel goed gespeeld. En Charlotte, dat is geen gewone ze.”

Liegt Charlotte?

Imke, die sinds de start van het spel in het vizier liep door het omstreden pact van vliegtuig 1, haalde opgelucht adem na de eerste ronde tafel. Al is het met een dubbel gevoel. “Ik denk dat de verraders zich wel goed voelen”, klonk het. “Andy en ik speelden een nek-aan-nekrace. Twee bondgenoten. De verraders zijn sterk aan het spelen.” De eerste ronde tafel bracht ook meteen tranen bij Charlotte, die de emoties even te hoog voelde oplopen. “Plots kwamen er uit onverwachte hoeken beschuldigingen dat ik zou liegen of overdrijven. Ik ben daar emotioneel over. Ik vind niet dat ik gelogen heb”, snikte ze.

Aflevering 3: De Verraders VTM

Dag drie van De Verraders zien we in de aflevering op 1 oktober 2023. Er is ‘s nachts bloed gevloeid, want de eerste moord is een feit. Aan de ontbijttafel ontdekken de bondgenoten wie van de dodenlijst het niet heeft gehaald. Vier namen prijkten op de lijst, maar pokerspeelster Charlotte Van Brabander wist zich dankzij het schild veilig te stellen.

Vermoord: Véronique De Kock, Hans Van Alphen of Nora Gharib   

Vooral het lot van Véronique De Kock, Nora Gharib en Hans Van Alphen is dus onzeker. Een van hen zal ‘s ochtends niet meer verschijnen aan het ontbijt. Al lijkt verrader Walter dat nog niet echt door te hebben en zo een kleine inschattingsfout te maken… En die fout kwam hem uiteindelijk duur te staan. Maar daarover later meer…

Pijlen op Jelle Beeckman

Na de moord hervatten de deelnemers al snel het gewone kasteelleven. “We zijn nog met 18 en ik kan jullie verzekeren: het gaat nu razendsnel”, weet Staf Coppens. “De koppen gaan rollen.” Een nieuwe dag, dat zijn ook nieuwe verdachtmakingen. De pijlen richten zich steeds meer op kok Jelle Beeckman, terwijl verrader Klaasje zo veel mogelijk bondgenoten probeert te overtuigen dat Charlotte weleens een verrader zou kunnen zijn. Het winnen van een schild wordt voor velen dus cruciaal om zich veilig te stellen van een nieuwe moord, maar daarvoor moet er eerst een missie worden gespeeld. Dat wordt een sportieve missie. “Maar kennis over de andere deelnemers zal minstens even belangrijk zijn”, verklapt Staf. In drie teams zal er goed moeten samengewerkt worden om toegang te krijgen tot de wapenkamer.

Plotse verandering in tactiek

Na de missie gaat het zoals elke dag in een rechte lijn naar de ronde tafel. In de aanloop daarnaartoe worden de posities ingenomen. Charlotte houdt er haar eigen methode op na om te weten te komen op wie de anderen zullen stemmen. “Charlotte is de koningin van de intrige. Ze is dominant en neemt de leiding”, klinkt het bij verrader Walter De Donder. “We werden echt gekeurd zoals de Gestapo, allemaal op een rij. Een echt kruisverhoor”, vult collega Bart Appeltans aan. Aan de ronde tafel is het voor iedereen tijd om kleur te bekennen en de eerste moord te wreken. Maakt de groep nu wel komaf met een verrader of wordt er opnieuw een bondgenoot geliquideerd? Door een plotse verandering van tactiek lijken alle ogen plots op één iemand gericht…

Nora Gharib vermoord

Dat ze als eerste het spel zou moeten verlaten kwam voor Nora Gharib niet geheel onverwacht. “Ik dacht het al”, klonk het toen Staf haar het slechte nieuws meedeelde. “Ik ben veel te actief als bondgenoot en dat willen de verraders natuurlijk niet. Misschien had ik wel iemand door of had iemand van de verraders het gevoel dat ik hen doorhad? Ik weet het niet. Sinds gisteren denk ik aan Klaasje, Walter en Hans of Jelle. Ik heb de kans niet gekregen om ze eruit te halen en denk dat ze weten dat ik het binnen twee dagen misschien wel zekerder zou weten.”

Walter De Donder verdacht

Verrader Walter De Donder koos vanavond plots voor een verandering van tactiek. Hij besloot zich meer in de groep te mengen om minder verdacht te lijken. Die plotse ommezwaai had echter een averechts effect en maakte Walter bij veel bondgenoten extra verdacht. Dat bleef niet zonder gevolgen aan de ronde tafel. “Het is me opgevallen dat er iemand is die heel weinig op zoek lijkt”, klonk het in het betoog van Hendrik Vos. “Walter wandelt, drinkt een biertje, leest, is heel aanwezig en luistert veel, maar Walter mengt zich niet in de gesprekken. Iemand die op het ene moment kabouter is en op het andere moment burgemeester, kan ook een verrader zijn.” Het verweer van Walter mocht niet baten. Met tien stemmen werd hij uit het kasteel verbannen. Aan de ronde tafel barstte gejuich los nu de eerste verrader is uitgeschakeld.

Exit Verrader Walter De Donder

“Lieve collega’s. Ik vond het hier heel aangenaam. Ik heb hele interessante mensen leren kennen, ik ben getuige geweest van een spannend spel. Met veel plezier was ik één van jullie verraders”, klonk het toen Walter zijn echte identiteit bekendmaakte. “Iemand die een wedstrijd speelt wil ze natuurlijk winnen. Ik heb ze niet gewonnen, dus dat is jammer. Ik ben een beetje teleurgesteld, maar het is een spel.”

De Verraders VTM seizoen 2 aflevering 4

“Klaasje! Klaasje is verdacht”, riep Charlotte Van Brabander meteen nadat Walter De Donder als verrader werd ontmaskerd. “Ik zit in de gevarenzone en dat is heel vervelend, maar ik heb enkele mensen aan mijn kant”, beseft Klaasje. “Mensen gaan vragen stellen en ik ga misschien ook aangevallen worden aan de ronde tafel, maar ik ga het gewoon dom spelen. Ik ga spelen dat ik in de war en heel vermoeid ben, wat ook klopt. We zullen zien hoe het allemaal zal lopen.” Klaasje gooit bij verschillende bondgenoten alvast al haar charmes in de strijd om de verdenking weg te halen. En ondertussen rijzen er ook nieuwe verdachten. Kan ze het tij doen keren?

Verleiden verraders Guy of Charlotte?

Met de verbanning van de eerste verrader is het hek helemaal van de dam. “Charlotte hield zich niet in om meteen the next victim te verspreiden. Charlotte is echt een kanon, niet te geloven”, klonk het bij verrader Bart Appeltans. Voor de verraders breken spannende tijden aan. Ze konden ervoor kiezen om een nieuwe moord te plegen of… proberen iemand van de bondgenoten te verleiden om ook een verrader te worden. Klaasje en Bart kozen dat laatste en richten hun pijlen op twee potentiële nieuwe verraders: verleiden ze Guy of Charlotte? En gaat hij of zij als bondgenoot in op de uitnodiging, of moeten de verraders alsnog een moord plegen in het kasteel? Het is in ieder geval chaos troef ’s ochtends aan de tafel.

Guy T’Sjoen: Verrader

In aflevering 4 blijkt dat de verraders Guy T’Sjoen hebben verleid om verrader te worden. “Ik had graag nog een dagje rust als verwarde en zoekende bondgenoot, maar als je zo’n uitnodiging krijgt dan weiger je niet”, reageerde Guy toen hij gevraagd werd als verrader. “Er gaan nu duizend dingen door mijn hoofd. Duizend plannetjes die ik had, maar nu in het water vallen. Ik moet mij focussen om me nog steeds als bondgenoot te gedragen, alsof dit moment niet is gebeurd. Het is fijn om als verrader controle te hebben en de zaken te manipuleren en bepalen. Ik zou ver gaan om het spel te winnen. Mijn nieuwe rol als verrader vraagt natuurlijk een grotere alertheid dan de voorbije dagen. Nu weegt elk woord zwaarder.”

Exit Verrader Klaasje Meijer

De drie kersverse verraders stonden meteen voor een moeilijke opgave: de verdenking van Klaasje weghalen. Zij liep sinds de vorige Ronde Tafel erg in het vizier en had 24 uur de tijd om de aandacht van zich af te leiden en verdeeldheid te zaaien. Iets waar ze als verrader niet in slaagde. Aan de Ronde Tafel schreven 13 groepsleden – onder wie ook collega’s Bart en Guy – haar naam op en werd ze verbannen uit het kasteel.

Verrader Klaasje Meijer zegt: “Allereerst heb ik heel erg genoten van het spel en om jullie allemaal te leren kennen. Ik ben wel echt teleurgesteld in veel mensen vanavond. Ik vind velen meelopers die zich hebben laten bespelen”, speelde Klaasje het spel nog mee tot op het allerlaatste moment. Tot ze haar ware identiteit prijs gaf. “Ik zal nu bekendmaken dat ik een… verrader was! Er valt echt een last van mijn schouders. Ik ben ook oprecht een beetje verdrietig, maar ga vooral heel goed slapen en eindelijk met een gerust hart omdat ik me niet meer de hele tijd anders moet voordoen dan ik werkelijk ben.”

De Verraders VTM seizoen 2 aflevering 5

Twee verraders zijn nu onherroepelijk uit het kasteel verbannen. Maar als het verraad in een hoek wordt gejaagd, dan kan het gekke sprongen nemen. Verrader Bart is ‘momenteel het meest bang van Charlotte’. “Dus zij zal van kamp moeten keren.” Overblijvers Bart en Guy zetten de verleiding van Charlotte in, maar zij twijfelt. Stapt ze uiteindelijk over naar de kant van het kwade? Of moet er toch een moord gepleegd worden? We zien het in aflevering 5 van De Verraders seizoen 2 bij VTM.

Briefje van Hendrik

Er heerst euforie in het kasteel van De Verraders nu met Klaasje voor de tweede keer op rij een verrader werd verbannen. Aan de Ronde Tafel dropte Hendrik vorige week bovendien nog een bommetje. Hij meent de derde verrader op het spoor te zijn en schreef zijn theorie op een briefje, dat hij bij wijze van levensverzekering in bewaring gaf aan Martine. Nu zondag 15 oktober schakelen de verraders een versnelling hoger om de inhoud van dat briefje te weten te komen. “Ik denk niet dat Hendrik Martine kent zoals ik haar meen te kennen”, besluit Liliane. “Martine is een flapuit. Voor je het weet verspreekt ze zich. Ofwel weet Hendrik dat wel en is het strategisch gezien ook slim…” Slagen de verraders erin om het briefje te pakken te krijgen?

Ontvoering deelnemers Verraders

Of de verraders iemand vermoord of verleid hebben is ook de vraag die op de lippen van de bondgenoten brandt. Aan het ontbijt moeten zij helaas net iets langer op antwoorden wachten, want Staf heeft een verrassing in petto. “Er is vandaag minder goed nieuws: er ontbreken een aantal mensen aan tafel”, klinkt het. “Zij zijn ontvoerd. De verraders hebben besloten welke mensen dat zijn en jullie missie is: hen terugvinden. Het team dat hen als eerste vindt, wint toegang tot de wapenkamer.” In die wapenkamer kunnen deze keer naast een schild ook twee dolken gevonden worden, die een dubbele stem opleveren aan de Ronde Tafel.

Masterplan Guy T’Sjoen

Charlotte Van Brabander is overstag gegaan. Zij besloot in te gaan op het aanbod van Guy en Bart om een verrader te worden. “Mijn masterplan is gelukt”, klonk het enthousiast bij Guy. “Super blij dat de queen of manipulation nu bij de verraders zit. Ik denk dat de kaarten nu echt volledig door elkaar geschud zijn.”

Verrader Charlotte Van Brabander

Met Charlotte Van Brabander als nieuwe verrader belooft De Verraders nog voor vuurwerk te zorgen. “Ik vind het zo moeilijk”, klonk het toen Staf haar het voorstel deed. “Maar dan voel je die druk van de verraders die toch in jou geloven en denk je: komaan Charlotte, man up! Je bent een gamer en wat wil een gamer? Zijn spel winnen. In welk team je ook bent, eigenlijk maakt het niet uit. Je wil gewoon jouw spel winnen. Met veel twijfel, maar gewoon om te laten zien dat ik een strategische speler ben, wil ik het spel winnen en ga ik dus ‘ja’ zeggen.”

Martine leest briefje van Hendrik voor

In de aanloop naar de Ronde Tafel liepen de emoties hoog op. Zeker wanneer Martine plots het geheime briefje van Hendrik voorlas aan Liliane, Bert en verrader Guy. Iets wat haar achteraf zwaar op de maag kwam te liggen. “Ik voel mij echt een lafaard en voel me heel schuldig”, klonk het in tranen. “Ik heb zijn vertrouwen beschaamd. Het is gebeurd en het is onomkeerbaar. Dat hij mij niet meer zal vertrouwen is een feit. Ik kan nochtans heel goed zwijgen.” De emoties gingen ook verder aan de Ronde Tafel, waar de groep zich in twee kampen verdeelde. Uiteindelijk moest niet Hendrik, maar wel Aagje het kasteel verlaten. Waarna de bondgenoten weer met beide voeten op de grond stonden. 

Exit bondgenoot Aagje Vanwalleghem

De verraders staan weer sterk en dat liet zich voelen aan de ronde tafel. Daar wreven ze zich in de handen wanneer met Aagje Vanwalleghem een tweede bondgenoot uit het kasteel werd verbannen. “Lieve mensen, ik heb jullie helaas niet genoeg vertrouwen kunnen geven”, klonk het bij Aagje Vanwalleghem bij haar exit uit De Verraders. “Mijn directe aanpak kwam bij sommigen verwarrend over. Twintig jaar lang heb ik geturnd op hoog niveau. Ik heb fantastische momenten meegemaakt, maar ik heb ook de hel gezien. Hard zijn, vechten: alleen die aanpak was goed om een leven als topsportgymnast te overleven.”

“Die hardheid heeft mij gevormd en getekend tot wie ik vandaag ben geworden. Ik ben een ex-topsporter, ik heb Braziliaans bloed en ik ben een schorpioen. Vuurwerk gegarandeerd. Ik wens jullie nog heel veel succes in dit spel. Ik was… een bondgenoot. De hebben verraders aan deze ronde tafel heel weinig moeten doen; de bondgenoten hebben zichzelf een beetje hebben uitgeroeid”, besluit Aagje Vanwalleghem.

Wie wordt er vermoord in aflevering 6

Dag 6 en De Verraders is on a roll. Vorige week slaagden Bart Appeltans, Guy T’Sjoen en kersvers verrader Charlotte Van Brabander erin om volledig buiten schot te blijven aan de Ronde Tafel. In aflevering 6 van De Verraders seizoen 2 op VTM zal er dus opnieuw een kop rollen: één bondgenoot wordt in koelen bloede door hen vermoord. Maar wie? In De Verraders kunnen de kaarten echter elk moment stevig door elkaar geschud worden en kan een strategisch plan soms 180 graden keren.

Verrader Bart valt op

Door een berekend risico eerder op de dag breekt aan de Ronde Tafel plots het angstzweet uit bij verrader Bart, wanneer die door Bert Haelvoet wordt geviseerd. “Shit! Mijn naam voor het eerst aan de Ronde Tafel! Dat is iets wat ik liever niet zie”, klinkt het bij Bart. Sneuvelt straks ook de laatste originele verrader? Hij komt in ieder geval plots in het middelpunt te staan als er een heuse strijd wordt uitgevochten. “Vanavond wordt episch”, klinkt het onheilspellend bij kok Jelle Beeckman. En dat blijkt ook…

Immuniteitsschild

De nieuwe missie van Staf wordt een hele belangrijke om het immuniteitsschild te bemachtigen of een dolk die een dubbele stem oplevert aan de Ronde Tafel. Voor de verraders ziet de missie er alvast gunstig uit, want de groep besluit nietsvermoedend om Charlotte en Bart aan de knoppen te zetten voor de groepsindeling. Een handige manier om de boel te sturen.

Team van Charlotte

Al beseft Bart dat Charlottes team de missie maar beter niet kan winnen. “Je hebt sterke figuren in je team, die mogen niet naar de wapenkamer”, luidt het. “Maar ik denk dat het moeilijker zal zijn om Charlotte de missie te laten verliezen dan dat wij ze zouden winnen. Charlotte en verliezen, dat zeg je niet samen in één zin.”

Imke Courtois vermoord

Na het kijken van aflevering 6 weten we dat Imke Courtois is vermoord.  De verraders vermoordden Imke Courtois, volgens Jelle Beeckman ‘de partijvoorzitster van de bondgenoten’. “Tragisch, maar ik denk niet dat het de verstandigste keuze is van de verraders”, klonk het bij Imke, die Céline, Véronique en Guy als mogelijke verraders zag. “Als ik een verrader was geweest dan had ik deze nacht Hendrik vermoord, zodat hij niet nog eens extra kon vuren op de verraders. Maar ik heb vrede met mijn dood.”

Hendrik vs Celine

Spektakel aan de Ronde Tafel van De Verraders. Daar ging Hendrik Vos frontaal ten aanval tegen Céline Van Ouytsel, met de absolute zekerheid dat zij één van de oorspronkelijke verraders was. Maar Hendrik zat ook zelf in nauwe schoenen nadat Véronique De Kock een deel van de groep mee kreeg om tegen hem te stemmen. Er barstte dus een ware clash uit tussen Hendrik, Véronique en Céline waarbij niet één, maar twee bondgenoten ten onder gingen. Céline werd uit de groep verbannen en onthulde dat ze géén verrader, maar wel een bondgenoot was.

Exit Celine Van Ouytsel

Celine Van Ouytsel vertrok met opgeheven hoofd en no hard feelings. “Je had over één ding gelijk Hendrik: ik ben een oorspronkelijke kandidaat. Maar ik ben altijd, vanaf het begin, en als ze me hadden willen verleiden nog altijd, een bondgenoot. I love you Hendrik, I love you so much. Als je een verrader bent dan weet ik niet hoe je het verder gaat doen. Als je het niet bent: iedereen maakt fouten. Maar dit was wel een hele grote hé jongen (lacht).”

Hendrik volgende exit?

Deze onthulling bracht Hendrik compleet van de kaart.”Ik heb hier niet zo veel meer te doen. Ik heb mij belachelijk gemaakt”, klonk het. Daarna zonderde hij zich met het schaamrood op de wangen af van de groep. “Ik hoop dat ik vannacht vermoord word zodat ik uit deze gruwelijke marteling word verlost. Ik was zo fout en schaam mij te pletter. Wat een krankzinnig spel is dat hier eigenlijk?!”

Ondergang of toch verraders in het vizier?

“De verraders lachen zich te pletter”, besefte Véronique aan het einde van de aflevering. Bart, Guy en Charlotte lopen inderdaad op wolkjes nu er opnieuw twee bondgenoten zijn uitgeschakeld. En volgens Bert Haelvoet is het zelfs ‘duidelijk voor morgen’. Tegelijk beginnen de verraders ook hier en daar in de kijker te lopen en werd zelfs de naam van Bart voor het eerst genoemd aan de Ronde Tafel. Dat vuurtje lijkt gedoofd, maar is dat wel zo? Tijd voor de bondgenoten om alles op een rijtje te zetten. Klautert Hendrik uit dit dal of wordt deze faliekante vergissing zijn ondergang? We gaan het zien in aflevering 7.

De Verraders VTM seizoen 2 aflevering 7

Verraders Bart, Charlotte en Guy hebben ‘s nachts alleszins opnieuw toegeslagen en dus ontwaakt de groep met één speler minder. Wie werd in koelen bloede vermoord? Nadat de eerste emoties zijn gaan liggen schotelt Staf Coppens de groep een creatieve missie voor. Ook daar lijkt strategie nooit veraf. De deelnemers moeten een zelfportret schilderen en elkaars werk beoordelen. Wie de meeste punten haalt, vergroot zijn kans om in de wapenkamer te geraken. Jureert de groep op basis van esthetiek of tactiek? Véronique is overtuigd dat Guy voor dat laatste kiest en zich zo extra verdacht maakt.

Liliane Saint- Pierre vermoord

Liliane Saint-Pierre werd vermoord en dat bleek een erg slimme zet. Bij verrader Guy klonk het: “Liliane heeft het door. Die kijkt naar Charlotte en naar de twee stille jongens rond de tafel.” Hebben de verraders haar op tijd vermoord of had Liliane haar ‘erfenis’ al aan een andere bondgenoot toevertrouwd?

Liliane Saint Pierre over De Verraders

“Of ik het had verwacht? Vandaag nog niet”, vertelde Liliane aan Staf, met een lichte krop in de keel. “Anderzijds ben ik ook niet verbaasd. Ik denk zelf aan Guy, Charlotte en Bart. Ik ben een beetje droevig omwille van al die mensen die ik echt graag gezien heb. Als ik straks de deur dicht doe ga ik huilen. Je verwacht het wel en tegelijkertijd verwacht je niet van jezelf dat je er zo geëmotioneerd door bent.”

Bert Haelvoet verdacht

Richting de Ronde Tafel stijgt de temperatuur onder de deelnemers. Jelle Beeckman en Franky De Smet-Van Damme zonderen zich af voor een gesprek over een extra verdachte die circuleert binnen de groep: Bert Haelvoet. “Ik denk dat we de bijl aan het slijpen zijn en ik kan niet wachten tot de kop van de draak eraf gaat”, klinkt het onheilspellend bij Franky. “Bert, we hebben u door!” Moet naast Hendrik ook Bert zich zorgen maken? 

Tunnelvisie Véronique De Kock

Waar Véronique vorige week nog al haar pijlen op Hendrik richtte, bleek haar enthousiasme vanavond getemperd. “Ik begrijp hoe jij je voelt want ik voelde mij gisteren aan de Ronde Tafel exact hetzelfde over jou”, vertrouwde ze Hendrik toe. “Alles wees in jouw richting, maar nu blijkbaar toch niet. Ik voel mij zo een oen. Het laatste wat ik ga doen is op jou stemmen.” Véroniques tunnelvisie over Hendrik veranderde in een tunnelvisie over Bert. “Ik wil mijn pijlen daarop zetten. Bert is nooit met het spel bezig, houdt zich altijd afzijdig en laat nooit in zijn kaarten kijken.” Véronique kreeg ook de rest van de groep mee. Aan de Ronde Tafel stemde iedereen tegen Bert, die ondanks zijn scherp tegenbetoog werd verbannen.

Bert Haelvoet verbannen

“Hier sta ik dan op de stip. Bertje bondgenoot. Ciaokes byekes”, waren de bondige afscheidswoorden van Bert. “Wat voor een flauwe bende is dat? Ik heb mijn best gedaan, maar ik heb bepaalde dingen te laat gezien. Met zo’n stemming… 11 stemmen… los het op.”

Hendrik ontloopt de dans

Ook de verraders keken met grote ogen naar wat er zich aan de Ronde Tafel afspeelde. “Ongelofelijk hoe Hendrik de dans ontloopt”, besloot Bart. “Die zat op de rand, kantelde er al over en is ineens gewoon volledig teruggetrokken.” Een verbannen bondgenoot, dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: een nieuwe moord. Wie is het volgende slachtoffer? En kunnen de bondgenoten hun zaakjes eindelijk weer op orde krijgen?

7 bondgenoten en 3 verraders

Dag 8 in De Verraders en de laatste rechte lijn naar de finale wordt ingezet. In aflevering 8 valt er een belangrijk wapen voor de verraders weg, want er mogen vanaf nu geen bondgenoten meer verleid worden. Valt er een verrader weg, dan komt er geen andere meer in de plaats. Na een nieuwe moord resten er nog 7 bondgenoten en 3 verraders in het spel. Iedereen verdenkt iedereen en ook de verraders zelf lijken er niet meer aan te ontsnappen. Die verdachtmakingen doen de emoties erg hoog oplopen en leiden tot een tranendal bij meerdere deelnemers. Echte tranen of krokodillentranen?

Verraders zijn verdachten

Aan tunnelvisies geen gebrek de voorbije weken en dat is nu niet anders. Eén van de bondgenoten richt z’n pijlen op verrader Guy en ook een tweede verrader loopt in de kijker. Sarah komt namelijk te weten dat haar vertrouweling Charlotte één van de hoofdverdachten is en licht haar meteen in. De geruchtenmolen draait op volle toeren en vertrouwensbanden worden in twijfel getrokken. Kunnen de verraders de verdenkingen nog afwenden? “Het is de eerste keer dat alle verraders zich moeten verdedigen”, klinkt het bij Charlotte. “Dat gaat daar een gediscussieer zijn van jewelste”, besluit Bart. “Ik krijg er nu al koppijn van.”

Verraders boycotten missie

Een nieuwe missie biedt misschien mogelijkheden voor de verraders. Staf wacht de groep op bij een bakkerij in een pittoresk Frans dorpje. Daar moeten ze de plaatselijke bakker helpen met de leveringen. “Als jullie erin slagen om minstens 9 van de 12 bestellingen juist af te leveren, mogen jullie allemaal naar de wapenkamer. Zo niet, dan blijft ze op slot.” Alles of niets: dat klinkt als muziek in de oren van de verraders. Zonder bescherming van het schild kunnen zij vannacht vrijuit moorden onder de bondgenoten. Er staat hen dus maar één ding te doen: de missie boycotten. In de bakkerij breekt al snel totale chaos uit en daar maakt Charlotte handig gebruik van. Of neemt ze té veel risico’s?

Jelle Beeckman vermoord

Aan het begin van de aflevering ontdekten we dat Jelle Beeckman was vermoord door de verraders. Voor hem kwam dat niet als een verrassing. “Ik wist het”, klonk het bij Jelle. “Ik heb gisteren te veel gepraat en een beetje te veel dingen verspreid. Dat is bij de verkeerde mensen terechtgekomen. Ik denk dat ik voor de verraders een groot gevaar was op dit moment. Ik was iets te goed op zoek aan het gaan, zat volop in het spel en hield me niet meer in aan de Ronde Tafel. Veel mensen vertrouwden mij 100%. De bondgenoten moeten alles op alles zetten en niet enkel focussen op één of twee pistes. Gewoon alles opengooien op tafel. Dat is gevaarlijk voor de sfeer, dat gaat niet tof zijn, maar enkel dan kunnen ze winnen. Ik hoop het echt, ik heb er het volste vertrouwen in.”

Ronde Tafel rollercoaster

Aan de Ronde Tafel kon opperbondgenoot Hendrik Vos niet langer ontsnappen aan een verbanning. Toen bleek dat dat volledig onterecht was, rolden er tranen bij zijn maatje Martine, Elodie, Sarah, Véronique én bij verrader Charlotte. Zij crashte omwille van de vele verdachtmakingen die haar richting uitkwamen. Met haar sterk verweer wist Charlotte haar vel toch te redden, ten nadele van Hendrik, die het spel moest verlaten.

Hendrik Vos verbannen

“Lieve mensen, bondgenoten en verraders”, stak Hendrik Vos van wal ‘op de stip’. “Het was voor mij een cadeau om deze dagen hier op het kasteel met jullie door te brengen. Ik heb het spel vol gespeeld. Beste verraders: dikke proficiat, jullie doen dat geweldig goed. Beste bondgenoten: ik heb gezegd wat ik te zeggen had. Ik ben als bondgenoot aan dit spel begonnen, ik ben nooit verleidbaar geweest en ik ga weg als bondgenoot.” Waarna de hele tafel verslagen achterbleef. “Mijn schriftje ga ik voor altijd bewaren als herinnering aan deze zotte dagen hier”, sloot Hendrik het avontuur af. “Je kan dat met niets vergelijken. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, zo intens leven als hier in dit spel. De politiek is er niets bij.”

Charlotte maakt zich verdacht

Na een heftige dag en dito Ronde Tafel liepen de emoties bij verrader Charlotte bijzonder hoog op. “Ik weet één ding zeker: morgenochtend ga ik niet naar huis”, verkondigde ze snikkend in het bijzijn van de groep. “Op dat moment blokkeerde ik”, vertelde Charlotte achteraf. “Ik dacht: oh nee, wat ben ik aan het zeggen? Ik weet niet of ze het doorhadden.” Eén iemand hád het door: Véronique. Sluit het web zich zo verder rond Charlotte? De verraders hebben alleszins heel wat te bespreken, want alle ogen zijn op hen gericht. Welke bondgenoot vormt het grootste gevaar en is de volgende op hun dodenlijst?

2 of 3 Verraders in finale

We zien in aflevering 9 dat het een grote chaos is in de aanloop naar de finale. De groep bondgenoten blijft maar uitdunnen en verloor met Hendrik één van hun sterkste spelers. Tegelijkertijd voelen ook de verraders de adem in hun nek steeds heter worden. Een deel van de groep heeft Guy T’Sjoen in het vizier en door haar sabotage en verspreking vorige week loopt ook Charlotte Van Brabander in de kijker. Komen de verraders zo onder druk te staan? “De grote vraag is: gaan we met drie verraders naar de finale of met twee?”, gooit Staf Coppens nu zondag in de groep. “Als je daar met drie verraders belandt, dan wordt het een héél moeilijk spel. Het is met andere woorden vijf voor twaalf voor de bondgenoten.” 

Verraden Verraders elkaar?

Twee nachten voor de finale stonden Charlotte, Bart en Guy voor een aartsmoeilijke keuze: welke bondgenoot vormt de grootste bedreiging en werd vermoord? Dat wordt duidelijk aan het ontbijt. Vlak voor Charlotte en Bart de zaal binnenstappen, blikken ze alvast vooruit naar de Ronde Tafel van ‘s avonds. Die ziet er volgens Charlotte onheilspellend uit voor Guy. “Ze gaan op Guy vanavond”, waarschuwt ze Bart. “We gaan met twee naar de finale. Het voelt alsof je de verraders aan het verraden bent, maar Bart en ik gaan niet anders kunnen.” “Het is spartelen en krabben tot het einde”, besluit Bart. “Ik ben bang dat de enige manier om de verraders te laten winnen is dat ik volop op Guy en Charlotte zal moeten gaan.”

Schild of dolk verdienen

Aan de Ronde Tafel dreigt er dus voor het eerst verraad onder de verraders gepleegd te worden. Maar delft één van hen ook het onderspit of neemt de avond alsnog een totaal andere wending? Met de finale in het vizier wordt het belang van een schild of dolk alleszins steeds groter. Die kunnen verdiend worden met een nieuwe missie. Tijdens een exclusief restaurantbezoek trakteert Staf de kandidaten op lokale haute cuisine. Ze schuiven om beurten bij hem aan tafel voor een intiem diner mét een twist. Ook nu is tactiek van cruciaal belang, want de missie kan voor sommigen weleens van levensbelang zijn.

Martine Jonckheere vermoord

Aan het begin van aflevering 9 van De Verraders België ontdekten we dat Martine Jonckheere werd vermoord. De verklaring van de drie verraders: “Van Martine weet je nooit helemaal zeker op wie ze gaat stemmen. Die kan je niet lezen en dat is gevaarlijk”, klonk het. De moord zaait extra verwarring in het kasteel en daar kunnen de verraders handig gebruiken van maken richting de finale. Toen Staf Coppens haar het slechte nieuws meldde, reageerde Martine Jonckheere opgelucht.

Exit Martine Jonckheere

“Ik ben heel blij, ik meen het”, klonk het bij Martine Jonckheere. “Ik heb de stomste beslissing ooit genomen en mijn beste bondgenoot Hendrik naar huis gestuurd. Om eerlijk te zijn ben ik blij dat ik de mensen nu niet meer onder ogen moet komen. Ik zou mij direct verontschuldigd hebben voor de stomme zet die ik heb gedaan. Eigenlijk wilde ik op Charlotte stemmen, maar ze heeft me die dag bespeeld. Ik had ook Bart en Guy in mijn hoofd. Door wie ben ik vermoord? Door mensen die schrik kregen van mij. Ik vind dat een eer. Ik blik terug op een heel groot avontuur met prachtige herinneringen die ik zal koesteren, maar een verdomd moeilijk spel om te spelen dat helemaal in je hoofd kruipt. Dat is heavy.”

Charlotte Van Brabander ontmaskerd als verrader

Charlotte Van Brabander verweerde zich als een leeuwin, maar ze werd toch ontmaskerd als verrader in aflevering 9. Pokerspeelster Charlotte Van Brabander speelde de voorbije weken de rol van haar leven als verrader, maar werd uiteindelijk afgerekend op de foutjes die ze vorige week maakte. Ze kwam in het vizier van de groep nadat ze de missie in de bakkerij iets te enthousiast saboteerde en een verspreking in het bijzijn van de groep deed daar nog een schepje bovenop. Na negen dagen werd Charlotte uit het spel verbannen. Al zag het er ‘s ochtends nog rooskleuriger uit voor haar, toen alle ogen op collega-verrader Guy T’Sjoen waren gericht. “Wij gaan met twee naar de finale”, vertrouwde Charlotte derde verrader Bart Appeltans nog toe. Maar dat was te voorbarig. Aan de Ronde Tafel kon Charlotte geen kant meer op en moest ze kleur bekennen. Een enorme opsteker voor de bondgenoten, vlak voor de finale van volgende week.

Charlotte Van Brabander over Verraders

“Zoals jullie weten ben ik een gamer en heb ik heel veel spelletjes gespeeld”, begon Charlotte Van Brabander de speech om haar rol te onthullen. “Ik kon altijd kiezen in welk kamp in zat: de terroristen of de counterterroristen. Dat maakte mij niet uit. Een spel was een spel. Ik heb heel veel gepokerd, heel veel gebluft en een bluf duurt maximaal 10 minuten. Dat hoef ik dus niet lang vol te houden. De emoties die jullie zagen waren emoties omdat ik het heel moeilijk had met de rol van… verrader.” Waarna er applaus weerklonk aan de tafel. “Het was echt enorm hard trekken, sleuren, manipuleren, liegen”, blikt Charlotte terug op haar glansrol. “Het was een pittig spel. Ik ben blij dat ik de cape van verrader kan weggooien.”

Finale De Verraders (aflevering 10)

Na de moord op Martine Jonckheere en de verbanning van Charlotte Van Brander is het duidelijk welke deelnemers volgende week de grote finale spelen van De Verraders. Of toch niet helemaal? Met Bart Appeltans en Guy T’Sjoen en Sarah Puttemans, Elodie Gabias, Hans Van Alphen, Véronique De Kock en  Franky De Smet-Van Damme zijn er nog twee verraders en vijf bondgenoten in de running. Maar niet meer voor lang, want één bondgenoot zal vlak voor de finale nog in koelen bloede vermoord worden…

Winnen Bart Appeltans en Guy T’Sjoen De Verraders?

Wordt de glansrol van verraders Bart Appeltans en Guy T’Sjoen in aflevering 10 bekroond met een overwinning? Of worden ze voor de eindmeet nog ontmaskerd door bondgenoten Véronique De Kock, Hans Van Alphen, Elodie Gabias, Sarah Puttemans en Franky De Smet-Van Damme? In de razend spannende finale worden alle kaarten op tafel gelegd.

Laatste moord…

Voor ze aan de finale Ronde Tafel plaatsnemen gaan verraders Bart en Guy de laatste nacht in. Ze mogen nog één bondgenoot vermoorden, die de finale dus nét niet zal halen. Welke vier bondgenoten nemen ze mee naar die finale? Dat ontdekt de groep pas tijdens de volgende missie. Daarin wordt een laatste keer gestreden voor twee dolken, die een dubbele stem opleveren aan de allesbeslissende Ronde Tafel. Staf maakt de groep voor dag en dauw wakker en dropt hen in een nabijgelegen bos. De vier deelnemers die het snelst een parcours afleggen, krijgen toegang tot de wapenkamer.

Geheim opbiechten

Na de missie gaat het in één rechte lijn naar de ultieme Ronde Tafel. Voor het zover is bellen de finalisten nog even naar het thuisfront. “Ik moet een geheimpje verklappen”, klinkt het wanneer verrader Bart zijn partner opbelt.

Verraders finale 2023 op VTM

Nadien is het tijd om posities in te nemen. “Tien dagen geleden zaten we hier met twintig onschuldige kandidaten”, steekt Staf van wal. “Vandaag gaan we stemmen tot we nog met drie mensen aan tafel zitten of tot jullie unaniem beslissen om te stoppen als jullie zeker zijn dat alle verraders naar huis zijn. En nog specialer is dat wie verbannen wordt zijn of haar identiteit niet meer meteen kenbaar maakt. Pas aan het einde van de stemming maken we bekend wie er nog rond de tafel zit. Zit daar een verrader tussen dan wint die verrader. Zijn het bondgenoten, dan winnen de bondgenoten.” Om het spel te winnen moet er straks dus minstens één verrader alle stemmingen aan de Ronde Tafel overleven. Kunnen Bart en Guy hun identiteit verborgen houden? Of slagen de bondgenoten erin om hen te ontmaskeren? Wie wint De Verraders?

Winnaars Verraders 2023

Wat vooraf een uitgemaakte zaak leek, draaide volledig anders uit. Niet verrader Guy T’Sjoen werd aan de finale Ronde Tafel verbannen, maar wel twee onschuldige bondgenoten. Door een slim tactisch spel schoten Bart en Guy plots al hun pijlen af op Sarah Puttemans en Elodie Gabias, waarbij ze gevolgd werden door bondgenoten Véronique De Kock en Franky De Smet-Van Damme. De gemoederen liepen hoog op en de dames werden tot hun eigen ongeloof verbannen. Franky en Véronique dachten zo alle verraders geëlimineerd te hebben en besloten samen met Bart en Guy om het spel te beëindigen. Een opsteker voor de verraders. Bart en Guy haalden hun slag thuis en wonnen het spel. Groot was de verbazing van Véronique en Franky toen bleek dat ze al die tijd belazerd werden door twee verraders.

Verrader Bart Appeltans

“Liefste mensen, ik heb hier enorm van genoten”, stak verrader Bart Appeltans zijn speech van wal. “Dit was een avontuur. Die dagen in het kasteel, we gaan ons dit voor altijd herinneren. Ik ben iemand die heel hard werkt, ik leef voor mijn job en dat geeft me veel energie. Maar daarnaast ben ik iemand die heel erg geniet van dit soort decors. Ik vind dat geweldig. Ik wilde het spel volop spelen en ben vanaf dag 1 een verrader. Sorry mannen! Jullie hebben allemaal gewoon niet naar mij gekeken (lacht).”

Verrader Guy T’Sjoen

Ook verrader Guy T’Sjoen had iets op te biechten. “Ik heb er zo tegenop gezien om hier te staan”, gaf hij met een bang hart toe. “Het is ongelofelijk stresserend. Ik ben zo blij om straks naar huis te mogen gaan, ik verlang naar thuis. Ik ben tegelijk zeer dankbaar om dit met jullie te mogen spelen. Het is uitzonderlijk dat je als volwassen persoon nog kan spelen. Ik ben heel dankbaar voor het plezier, de vriendschap, het kameraadschap. Al die mensen die ik anders nooit ontmoet zou hebben. Ik eindig dit spel als een verrader.”

Verraders winnen de finale

Bart en Guy slaagden erin om hun rol al die weken met verve te spelen en zijn de verdiende winnaars van De Verraders. “Ik heb gewoon De Verraders gewonnen! Hoe cool is dat!”, reageerde Bart. “En niemand had mij door, het is ongelofelijk! Ik hoop dat ik iedereen nog regelmatig ga zien, want dit is een avontuur dat we samen beleefd hebben en het is once in a lifetime.” Ook Guy was dolenthousiast: “Wat een verrassing! Ik denk dat ik aan de Ronde Tafel een jaar van mijn leven kwijt ben. Wat een hel!”

Verliezers Verraders 2023

In het verliezende kamp klonk niets anders dan ongeloof. “Ik ben een beetje boos om mezelf”, besloot Véronique. Zij had Guy al een paar dagen in het vizier. “Ik had hem in mijn hand en heb het laten varen. Stom van mij. Ik heb me laten meeslepen door Bart. Goeie tandem, die twee. De emoties die ik hier heb gevoeld, dat is waanzin. Ik doe nu 27 jaar tv en dit heb ik nog nooit gehad. De Verraders: I love you big time.” “Bart… dat had ik echt niet zien aankomen”, klonk het bij Franky. “Die jongen bleef zo stoïcijns kalm, verdekke!” “Dit is on-ge-lofelijk goed gespeeld!”, besloot Sarah. “Bart en Guy, zij mogen voor mij de nieuwe hoofdrol krijgen in één of andere film.” En ook Elodie was laaiend enthousiast: “Guy heeft het subliem gespeeld en Bart ook. Mijn felicitaties aan hen beiden, ze zijn gewonnen en terecht gewonnen. Ik ga in vrede.”

Reünie-aflevering De Verraders België

Op de reünie worden alle kaarten op tafel gegooid. “De laatste onbeantwoorde vragen, de nooit vertelde verhalen, de exclusieve beelden: het zal vanavond allemaal aan bod komen”, kondigt Staf aan. Verraders en bondgenoten zien elkaar weer en kijken samen naar de zinderende finale. Sommigen met een licht schaamrood op de wangen. Staf blikt met de groep ook terug op het hallucinante avontuur en de onvergetelijke mindgame die ze hebben gespeeld. Wat vinden de verraders van elkaars tactieken? Is Aagje al bekomen van de acteerprestaties van Klaasje? Wat stond er in het schriftje van Hendrik? En waarom zit Liliane niet in de Whatsapp-groep van alle deelnemers? Staf wil het allemaal weten.

Achter de schermen bij De Verraders

Fans van De Verraders komen ook te weten wat er zich achter de schermen allemaal heeft afgespeeld. Horen de bondgenoten iets wanneer de verraders naar het conclaaf moeten, vroeg een kijker zich af. Een vraag die Staf graag voorlegt aan Nora Gharib. “Nee, wij horen dat niet”, klinkt het. “De mensen van de productie beginnen met potten en pannen tegen elkaar te kloppen, liedjes te zingen en heel veel lawaai te maken op de gang. Je hoort echt niks.” Dat gebeurde telkens op hetzelfde liedje: Noodgeval van Goldband. Exclusieve beelden van achter de schermen tonen hoe dat precies in zijn werk ging. “En achteraf moest je als verrader nog 10 minuutjes studeren wat er ondertussen allemaal gebeurd was”, lacht Guy.

De Verraders seizoen 3 bij VTM?

Kun jij ook niet meer wachten ook een nieuw seizoen van De Verraders bij VTM? Blijf ons dan volgen. Via onderstaande social media houden we je op de hoogte van de komst van De Verraders seizoen 3. Tot die tijd kun je het Verraders spel spelen. Er is daarnaast ook een Verraders kaartspel (maar die is lastiger te vinden).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2024 /