The Tribute Battle of the Bands 2024 mét deze deelnemers

The Tribute Battle of the Bands 2024 is alweer seizoen 3 van deze muziekcompetitie van SBS6. Alle bands hebben maar één doel: ze willen optreden in een uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam. Ontdek hier meer over de deelnemers van The Tribute Battle of the Bands 2024.

The Tribute Battle of the Bands 2024

In het nieuwe seizoen van The Tribute – Battle of the Bands spelen twaalf tributebands de grootste hits van hun favoriete artiest tot in perfectie na.  In de eerste vier afleveringen valt steeds één band af en komt er – aan het begin van de volgende aflevering – een nieuwe tributeband bij. Elke tributeband probeert om qua sound en stem zo dicht mogelijk bij het origineel te komen.

Jury

De optredens worden ook dit seizoen weer beoordeeld door de vakjury, bestaande uit Cesar Zuiderwijk – drummer van de Golden Earring * -, Angela Groothuizen en Spike, gitarist en zanger van DI-RECT. De presentatie is wederom in handen van Gerard Ekdom.

Deelnemers The Tribute Battle of the Bands 2024

De deelnemers aan The Tribute Battle of the Bands 2024 zijn:

 • Rocket Guy (Elton John)
 • Totally Spice (Spice Girls)
 • Sinatra by DOUGLAS & BOSCO (Frank Sinatra)
 • Phil Bee Cocker Band (Joe Cocker)
 • The Gang Is Kool (Kool & The Gang)
 • Bee Gees Forever(Bee Gees)
 • Just Like Robbie Band (Robbie Williams)
 • Toto Live Experience (Toto)
 • Gloria’s Sound Machine (Gloria Estefan)
 • Slash N’ Roses (Guns N’ Roses)
 • The Blues Brothers Tribute Band (The Blues Brothers)
 • The Fortunate Sons (Creedence Clearwater Revival)

The Tribute – Battle of the Bands kijken

Seizoen 3 van The Tribute – Battle of the Bands is vanaf zaterdag 6 januari 2024 om 20.00 uur te kijken op SBS6. Vanaf 21.38 uur kun je de aflevering ook terug kijken op Kijk.nl. Als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet, kun je ook vanuit België of een ander land naar Kijk.nl kijken. Je kunt via Kijk.nl ook The Tribute – Battle of the Bands seizoen 1, seizoen 2 en het concert kijken.

The Tribute in Concert 2024

De vier finalisten treden allemaal op tijdens The Tribute in concert ­in de Ziggo Dome op 12 april 2024. Wie gaat doen wat voor de ‘gewone’ man eigenlijk is uitgesloten? Wie heeft de grote eer om te mogen spelen voor een uitzinnige menigte in de Ziggo Dome? En wie mag als winnaar een uur lang op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen? 

Meer over de deelnemers aan The Tribute in Concert 2024

Rocket Guy

Rocket Guy brengt het oeuvre van Elton John op de planken. Guy Harris neemt de zang voor zijn rekening. In de band zien we – volgens de site – Eddie Volkers, Martin van Gulik, Toni Sprokkelenburg en Raymond van Wersch. Guy Harris heeft jarenlange ervaring als pianist-zanger bij onder andere Crazy Pianos en andere pianobars wereldwijd. Daarnaast heeft hij ervaring als toetseniers bij The Billy Joel Experience, die je in het eerste seizoen van The Tribute zag.

Totally Spice

Het vijftal van Totally Spice neemt je mee naar de jaren negentig, waarin de Spice Girls de hitlijsten domineerden. De iconische looks en danspasjes van Ginger, Scary, Baby, Sporty en Posh mogen natuurlijk niet ontbreken. Daarbij worden de dames ondersteund door een vierkoppige liveband.

Sinatra by Douglas & Bosco

Peter Douglas *, die je recent nog zag in Steenrijk Straatarm, zien we in het derde seizoen van The Battle of the Bands met het Bosco Orchestra. Peter Douglas brengt het werk van Frank Sinatra al jarenlang op de planken. Zo werd hij in 1986 de onbetwiste winnaar van de Soundmixshow. Daan Bogers heeft in 2003 het tienkoppige jazz and pop Orchestra Bosco opgericht.

Phil Bee Cocker Band

Phil Bee * won in 2021 The Voice Senior. Hij is daarnaast de leadzanger van de Phil Bee Cocker Band, waarmee ze het werk van Joe Cocker coveren. Naast The Voice Senior zag je Phil Bee ook al eerder op tv in We Want More, waarna een duet met André Hazes junior volgde. Verder werkte hij samen met Johan Derksen aan zijn theatershows. In 2022 won hij de Dutch Blues Award Beste album.

The Gang is Kool

The Gang is Kool is coverband van Kool & The Gang. Het idee voor de band is in Duitsland ontstaan. David A. Tobin ontmoette Daniel van der Molen tijdens een gospel workshop. Ze brengen soul en funk naar Nederland.

Bee Gees Forever

Jeffrey Italiaander, Mike Ott en Martijn Bakker vormen Bee Gees Forever. Ze brengen zo een ode aan de legendarische Gibb-broers. Jeffrey Italiaander heeft ook in verschillende musicals gespeeld. Bee Gees Forever speelt op 13 oktober 2024 in Rotterdam Ahoy.

Just Like Robbie Band

Henri Toonders lijkt niet alleen op Robbie Williams; hij kan hem ook nog eens ontzettend goed nadoen. Zelfs in het buitenland wordt hij op de gelijkenissen aangesproken. Het lijkt echt of Robbie Williams voor je op staat te treden tussen de deelnemers aan Battle of the bands 2024.

Toto Live Experience

Met hits als Rosanna, Hold The Line en Africa bezorgt de Nederlandse tribute-band Tribute Tot TOTO – A Toto Live Experience je een onvergetelijke show vol met muzikale hoogtepunten! De band bestaat uit geschoolde muzikanten die, net zoals TOTO, alle muzikale grenzen opzoeken!

Gloria’s Sound Machine

Gloria Estefan wordt gecoverd door Gloria’s Sound Machine. Deze band wam tot leven in 2023 toen Talpa Denise Rivera vroeg om een speciale band te vormen als eerbetoon aan Gloria Estefan. Dit leidde tot de oprichting van een opmerkelijk 15-koppig orkest, bestaande uit getalenteerde jonge professionele muzikanten, voornamelijk afkomstig uit Friesland.

Slash N’ Roses

Slash N’ Roses bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten en is een Nederlands eerbetoon aan de levende gitaar legende Saul Hudson, beter bekend als Slash! De Nederlands – Vlaamse band heeft al jarenlang ervaring en treedt op in zowel binnen als buitenland.

The Blues Brothers Tribute Band

The Blues Brothers Tribute Band Brothers of Blues is ook van de partij bij de deelnemers aan Battle of the band 2024. Over hun show schreef Veronica Superguid al ‘Zelfs het kauwen van deze Blues Brothers is authentiek. De band treedt al sinds 2006 op, toen muziekvrienden uit Gemert het project begonnen. Joost Manders en Herman van Daal zien we als Jake en Elwood Blues.

The Fortunate Sons

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun Tribute to C.C.R. (Creedence Clearwater Revival) de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot de Nederlandse John Fogerty gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Arn Kortooms op bas en Ipo van Drooge op drums en de sfeervolle invulling door Jan van Bijnen op gitaar en toetsen wordt het geheel tot een dampend feest, aldus de website van de band.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 januari 2024 /