The Tribute Live in Concert 2023 op tv met Bouke & Elvis band

Bouke & The Elvis Matters Band is dé grote artiest tijdens The Tribute Live in Concert, dat vannacht – maandag 1 januari op tv te kijken is om 02.08 uur bij SBS6. Ook Earth Wind & Fires, Starman en U2two kun je op tv zien in The Tribute Live in Concert 2023.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 1 juli 2023; auteur Patricia de Ryck heeft het op 31 december 2023 geüpdatet, omdat het concert in herhaling op tv komt tijdens de jaarwisseling.

The Tribute Live in concert op tv

Drie avonden op rij een uur lang optreden voor een uitzinnig publiek in een bomvol Ziggo Dome: die droom komt uit voor de tributeband Bouke* & The Elvis Matters Band. Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april speelden zij in de Ziggo Dome. Het laatste concert werd extra ingelast, omdat de kaartjes voor The Tribute Live In Concert 2023 zo snel waren uitverkocht. Heb je het gemist of wil je dit nogmaals beleven, kijk dan naar The Tribute Live in concert op tv na de jaarwisseling om 02.08 uur op SBS6.

Onderaan lees je meer over de artiesten, die je ziet tijdens The Tribute live in concert op tv.

The Tribute Live in concert terugkijken

Wil je The Tribute Live in concert al eerder zien of terugkijken, dan kan dit via Kijk.nl. Daar staat de registratie nog steeds online. Wil je vanuit het buitenland The Tribute Live in concert terugkijken, dan kan dit via een  VPN Verbinding, die je op Nederland zet, voordat je naar Kijk.nl gaat.

Concerten op tv

De afgelopen tijd hebben we al van de nodige concerten op tv kunnen genieten, zoals deze week nog van Groots met een zachte G. En vorige week heb ik enorm genieten van Blow op Concert at sea 2023. Dit weekend kun je daarnaast dagelijks kijken naar beelden, optredens en interviews met artiesten op Rock Werchter 2023.

Maar even terug naar hoe die bands daar zijn gekomen…

The Tribute – Battle of the Bands

In de eerste vijf afleveringen van The Tribute – Battle of the Bands seizoen 2, waar bijna een miljoen mensen per aflevering naar keken, slonk het aantal tributebands van elf naar zes. De vakjury bepaalde samen met het aanwezige studiopubliek welke bands het meest in de buurt kwamen van het origineel. De finale startte met zes finalisten, waarvan er halverwege nog vier over waren. Deze bands wonnen allemaal gegarandeerd een prijs die niet in geld is uit te drukken: optreden in de Ziggo Dome. De enige vraag was nog: wie mag als winnaar van de competitie het langst op het podium staan en de meeste nummers ten gehore brengen? 

Artiesten The Tribute – Live in concert (op tv)

Bouke & The Elvis Matters Band won de The Tribute Battle of the Bands seizoen 2 en zag dus een droom in vervulling gaan. Ook de nummer twee van de competitie, Earth Wind & Fires, maakt zijn opwachting in de Ziggo Dome en treedt op als co-headliner. David Bowie tributeband Starman werd derde en is de support act. U2two verzorgt de openingsact: zij eindigden als vierde.

Bouke and the Elvis Matters Band

Bouke and the Elvis Matters Band (Elvis) – Zanger Bouke* Scholten heeft verschillende Nederlandse nummers gemaakt, maar waar de tv-kijkers deze deelnemer aan The Tribute van kunnen kennen, is Waar is Elvis. De zanger won deze show. Hij verzorgde zelfs een live show op Graceland, op de dag dat Elvis 35 jaar overleden was. Hij kreeg hiervoor een minutenlange staande ovatie van het publiek. Naast Waar is Elvis want Bouke Scholten nog meer programma’s, zoals The Winner Takes It All (2014) en All Toghether Not (2019).

Earth Wind and Fires

Earth Wind and Fires (Earth Wind & Fire) – Earth, Wind and Fires – The Mighty Elements Band is lastig te vinden online. Op Instagram zie ik dat ze sinds 6 december 2022 pas een profiel hebben. We weten zo in ieder geval dat deze tributeband wordt aangevoerd door leadzangers David Goncalves, Nigel Brown en Clayton Peroti. 

David Goncalves werd vijfde in het eerste seizoen van Idols. Hij werkte onder andere samen met Bob Sinclair en Roger Sanchez. Hij deed eveneens mee aan The Voice en speelde Mufasa in de musical The Lion King*. Nigel Brown zag je ook in die musical; hij is op dit moment te zien in Aladdin the Musical NL. Nighel Brown kun je ook kennen uit Idols 4 en het eerste seizoen van The Voice of Holland. Clayton Peroti won in 2007 de John Kraaijkamp Musical Award voor mannelijke bijrol in een grote productie voor zijn rol van Tark in de musical Tarzan. Je kunt deze deelnemers aan The Tribute, Battle of the bands seizoen 2 ook kennen van Soulm3n. 

Hoe het David Gonçalves verder verging, zagen we in Better than ever seizoen 2.

St★rman NL

St★rman NL – The Dutch David Bowie Tribute (David Bowie) – Deze band met Rias Baarda als frontman bestaat sinds 2019. Rias Baarda geldt al jaren als specialist op het gebied van Bowie nummers. Online lezen we dat hij in 2014 zanger was van de band 2nd Place Driver en ontsnapt is aan de dood toen er in zijn woning brand was ontstaan.

U2two

U2two (U2) – de tributeband die een ode brengt aan U2 is nog relatief ‘nieuw’ als je ze vergelijkt met andere tributebands van deze artiesten; ze spelen sinds september 2008. Leadzanger Sam Kramer klinkt niet alleen als Bono; hij ziet er ook zo uit. Hij heeft dan ook het programma iN de Huid van gewonnen. 

Foto: William Rutten – Bouke & The Elvis Matters Band tijdens The Tribute Battle of the bands.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 december 2023 /