Frances Lefebure maakt Forever Young voor Vier

Frances Lefebure maakt Forever Young voor Vier. Het programma werd uitgezonden in het najaar van 2019. Begin 2024 zijn de herhalingen te zien op Play4. Daarnaast kun je Forever Young terugkijken op PlayGo. Dit is de Vlaamse bewerking van de Nederlandse succes documentairereeks Break Free van BNNVARA en Skyhigh TV.

Update: auteur Patricia de Ryck heeft het bericht bijgewerkt op 3 januari 2024, omdat de herhalingen weer op tv komen. Er verscheen voor het eerst meer over op 22 januari 2019 op VlaamsKijken; later werd dit aangepast op 27 augustus 2019.

Forever Young (Play4)

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Wie waren ze écht?

Ze worden enkel nog een naam op de voorpagina van de krant, met hun leeftijd tussen haakjes, maar zelden lees je wie ze écht waren. Wat ze betekenden voor hun familie en vrienden. Wat die reis deed met hen en wat het leven voor hen de moeite waard maakte. Hun familie blijft met even grote vragen achter: wat is er gebeurd tijdens die laatste dagen? En vooral: was hun zoon, dochter, broer of zus gelukkig op dat fatale moment?

Laatste reis

In Forever Young reist Frances Lefebure * die jongeren achterna. Samen met broers, zussen, ouders of beste vrienden maakt Frances die laatste reis opnieuw, en onderweg houden ze de warme herinneringen aan aan dat veel te korte leven springlevend. Pakkende portretten over jonge helden die zoveel meer waren dan ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’.

Forever Young seizoen 1

Het eerste seizoen van Forever Young telt zes afleveringen. Hieronder lees je er iets meer over.

  • Liza Geens (1991 – 2011) trekt als vrijwilliger naar Afrika en maakt er een diepe indruk. Jaren na haar overlijden gaan haar ouders kijken naar haar levenswerk.
  • Het avontuurlijke scoutskamp in Slovakije moet een geweldige afsluiter van de onbezorgde jeugdjaren van Jasper Vaassen (1994 – 2012) worden. Tot het noodlot toeslaat…
  • Leentje Custers (1981 – 2008) wil zich bewijzen in de tv-wereld, ze werkt in Noorwegen mee aan 71 graden Noord. Maar dan komt de ploeg in een nachtmerrie terecht…
  • Na een zwaar ongeluk maakt Lesley Valeri (1981 – 2012) een klik: hij wil meer genieten en trekt naar Thailand, waar hij de liefde vindt, maar ook tragisch omkomt…
  • Tijl Werbrouck (1994 – 2015) is verzot op Amerika dus wanneer hij de kans krijgt om er te gaan studeren, twijfelt hij niet. Vlak voor hij naar huis terugkeert gaat alles mis.
  • Pauwel Van Pelt (1983 – 2012) heeft zijn zinnen gezet op een job bij de Verenigde Naties en trekt daarom naar Swaziland. Tijdens een korte trip naar Kaapstad loopt het mis.

Frances Lefebure

Een indrukwekkend programma voor Frances Lefebure die we als actrice zagen in bijvoorbeeld Studio Tarara * en Spitsbroers. Maar je zag haar ook in Amigo’s, Een Goed Jaar en niet te vergeten F*** you very, very much. Recent zagen we haar als presentatrice in Ons DNA.

Forever Young terugkijken

Je kunt Forever Young terugkijken op GoPlay. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet. Belgen met een VPN kunnen ook de Nederlandse editie van dit programma kijken: Break Free. Daar zijn inmiddels al vijf seizoenen van gemaakt. Lees: Break Free seizoen 5; ode aan het leven van deze jongeren.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 januari 2024 /