Lady Truckers seizoen 3 met deze deelnemers (zelfs in Amerika)

Lady Truckers seizoen 3 is vanaf donderdag 14 september 2023 wekelijks om 21.40 uur te kijken bij VTM2. Met deze keer ook een internationale chauffeuses. De Vlaamse Lady Trucker Patsy heeft namelijk al meer dan vijf miljoen kilometer op de teller en trotseert de Amerikaanse wegen. Ontdek hier alles over de deelnemers aan Lady Truckers seizoen 3.

Lady Truckers seizoen 3

Ze zijn de koninginnen van de weg en they rule the world: van Amerika naar Canada, langs Duitsland en Nederland, tot in de kleinste uithoeken van Vlaanderen. De power women in Lady Truckers’ vanaf kruipen opnieuw achter het stuur van hun tien- én twintigtonners om de uitdagende en door mannen gedomineerde truckerswereld door een vrouwelijke bril te tonen.

Vlaamse Patsy vrachtwagenchauffeur in Amerika

In de eerste nieuwe aflevering steekt Lady Truckers de Atlantische Oceaan over. De Vlaamse Patsy (Hawaii, 57 jaar) trotseert al meer dan 20 de uitgestrekte landschappen van Amerika – hét truckersland bij uitstek – en neemt de kijkers mee aan boord van haar gigantische truck. Patsy, één van de amper 8 procent vrouwelijke truckers in de VS, staat voor een pittige rit van 3.360 kilometer. Dagelijkse kost voor de gepassioneerde Lady Trucker, die 8 maanden per jaar onafgebroken het land doorkruist en al meer dan 5 miljoen kilometer op haar teller heeft staan. Eenzaam is Patsy gelukkig nooit: haar gepensioneerde Hawaiiaanse man is haar trouwe passagier. 

Lady Trucker Ann in Canada

In de tweede aflevering van Lady Truckers seizoen 3 toont Ann dat ze haar mannetje kan staan in de bikkelharde truckerswereld, en wel in die van Canada. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan vond ze niet alleen de liefde voor haar man, maar ook die voor haar truck. Al zal ze die eerste even moeten missen. Ann heeft een trip van duizenden kilometers voor de boeg, die 11 dagen zal duren. Tijdens haar reis moet Ann de beruchte Highway 16, ook bekend als the Highway of Tears, trotseren. De snelweg is 725 km lang en heeft een wel heel lugubere reputatie… 

Deelnemers Lady Truckers seizoen 3

Ook in Vlaanderen combineren nieuwe gezichten en oude bekenden hard, fysiek werk met vrouwelijke charme en finesse. Lady Trucker Mariska (Kruishoutem, 46 jaar) vervoert bedrijfsverpakkingen. Ze staat beroepsmatig vaak stil, maar maakt van elke file een feestje. Caro (Zoersel, 28 jaar) is na een opvallende carrièreswitch – ze was tot voor kort hondentrimster – nog maar een jaar truckchauffeur. Momenteel rijdt ze met de vuilniswagen, maar deze pittige dame heeft nog grote dromen. Linda (Lommel, 37 jaar), die in het vorige seizoen van Lady Truckers met een truck vol patatjes het land doorkruiste, vervoert nu bier. Maar één ding zal nooit veranderen: Linda kruipt steeds piekfijn uitgedost en met een perfecte manicure achter haar stuur. 

Verhalen van truckchauffeurs

In aflevering 3 meer verhalen: Caro vervoert sinds een jaar bedrijfsafval en dat betekent om 4u ’s ochtends van start gaan om al het werk gedaan te krijgen. Maar vandaag heeft Caro haar dagje niet. Patsy is samen met haar man Arnold met een stevige lading bier onderweg naar Chantilly, Virginia. In Des Moines, Iowa, nemen ze een kleine omweg om de dorpssfeer op te snuiven. Daarna stoppen ze aan de grootste truckstop van de VS. En daar vind je werkelijk alles! Van een immens grote winkel met allerlei truckspullen tot een kapperszaak. En wie onderweg een film wil meepikken kan terecht in een cinemazaal. Charlotte runt samen met haar man Miquel en schoonvader Geert transportbedrijf Geert Viane in Roeselare. En dat transportbedrijf fungeert soms ook als kinderdagverblijf voor dochtertje Rosalie. 

Dallas, Tornado Alley en… Heldergeel

In aflevering 4 zien we Lady Trucker Charlotte, die een stevige werkdag voor de boeg heeft. Ze trakteert zichzelf erna op wat me-time. Patsy is onderweg van Salt Lake City naar Chantilly. Ze is al goed opgeschoten en nadert de heuvelachtige omgeving rond Dallas. Een goed moment voor Patsy om te testen wat haar truck waard is. Ann is onderweg naar Wichita. Die stad ligt in de beruchte Tornado Alley. Het weer kan hier snel omslaan. In het landelijke Heldergem laadt Michelle haar truck vol met vee. Ze werkt vaak samen met haar vriend Michael de veehandelaar is. Mariska moet vandaag kartonnen dozen leveren in Duffel bij een plantenkwekerij.

Van veemarkt in Ciney tot bier in Salt Lake City

Lady trucker Michelle is in aflevering 5 op weg naar de wekelijkse veemarkt in Ciney, de tweede grootste van Europa. Hier kopen en verkopen alle veehandelaars hun runderen. Anja vervoert bloem. Ze moet eerst in Bree een lege container halen om die vervolgens naar een kuisfirma in Nederland te brengen. Want Anja’s lading eist een smetteloze omgeving. Losdag voor Patsy. Vijf dagen geleden is ze met een lading bier vanuit Salt Lake City vertrokken voor een rit van ruim 3.000 km dwars door Amerika om aan te komen in Chantilly, Virginia. Ook Ann moet vandaag haar lading staal lossen. Zij is vier dagen geleden vertrokken in Canada en zal vandaag aankomen in El Reno, na een rit van net geen 3.000 km. De vermoeidheid eist haar tol. Charlotte moet vandaag in Knokke werken, maar de stress begint al bij het binnenrijden van de badstad.

8 maanden truckchauffeur

In aflevering 6 van Lady Truckers zien we het volgende: Patsy heeft haar lading bier gelost en brengt deze keer een lading boter van Denver naar Winthrop, Minnesota. Een route die haar door het hectische Chicago voert. In het landelijke Heldergem is Michelle bezig met het voorbereiden van een belangrijk veetransport. Ze moet runderen van de fokkerij van haar vriend naar de jaarmarkt in Houtem voeren, waar ze verkocht zullen worden. Ann is onderweg in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Ze is nu acht maanden truckchauffeur en dolgelukkig. Ze trouwde in 2018 met haar vriend Richard en hoopt zich binnenkort Canadese te mogen noemen. Tijdens het rijden kan ze alvast het Canadese volkslied oefenen. Mariska is een vooruitziend chauffeur en neemt geen enkel onnodig risico. Zeker niet als het om sanitaire stops gaat. Anja moet vandaag suiker laden in Wanze. Het is de verantwoordelijkheid van de chauffeur dat de container smetteloos schoon is.

Vullen container loopt mis….

De West-Vlaamse Femke vervoert verpakkingsmateriaal. Al zeven jaar is zij de koningin van de baan, maar dat was ooit anders. Michelle is een getrouwde mama van twee kinderen die langeafstandsritten heeft ingeruild voor een internationaal truckersleven dichter bij huis, voornamelijk Duitsland. Ann is met een lege oplegger onderweg naar Axis, Alabama. Onderweg rijdt ze door de Bayou, een moerasgebied in de Mississippi Delta. Patsy moet pas morgen haar lading oppikken, dus is er voldoende tijd voor de was en de plas. Anja vervoert voeding. Tijdens het vullen van haar container loopt het plots mis.

Gevaar langs de weg

Ook in aflevering 8 van Lady Truckers seizoen 3 weer bijzondere verhalen van de deelnemers aan de reeks. Ann is onderweg van Axis in de Verenigde Staten naar Nisku in Canada; goed voor vier reisdagen en bijna 4.000 kilometers. Ze is nog maar net vertrokken of ze staat al aan de kant op een van de gevaarlijkste plaatsen van Route 45. Terwijl Michelle haar trailer moet volladen in het noorden van Duitsland, besluit Anja om haar teckel mee op de baan te nemen. Patsy moet dan weer een lading vlees van Minnesota naar Nebraska brengen, tot ze plots oog in oog staat met een gevaarlijke brand langs de weg.

Problemen voor Patsy in Coucill Bluffs

Femke is al vroeg op de baan, want ze moet zowat heel Vlaanderen doorkruisen, maar eerst moet ze haar oplegger vol verpakkingsmateriaal oppikken. Helaas voor haar zijn niet alle truckers even collegiaal. Ook Mariska is al voor dag en dauw in de weer, maar dan vooral met haar fitnesstoestel. Yana komt uit een truckersfamilie. Ze is nog maar 20 jaar, maar kan perfect haar mannetje staan. Ann is bezig aan de lange rit van bijna 4.000 km terug richting Canada. En een hele dag asfalt zien, haalt de zangeres in Ann naar boven. Patsy moet haar lading ophalen in Councill Bluffs. Hier kijken ze echter niet echt op een ‘pound’ of twee en daardoor geraakt Patsy in de problemen.

Michelle vrachtwagenchauffeur in Duitsland

Aflevering 10: Terwijl Patsy samen met haar man onderweg is van Iowa naar Georgia en een steile afdaling moet trotseren, is ook Ann bezig aan een trip van 3.900 km dwars door Amerika. Ondertussen kijkt Femke reikhalzend uit naar het einde van haar werkdag, want ze heeft een beestig feestje gepland. En in aflevering 11 gaan we weer verder: Ann is onderweg naar haar thuisbasis in Canada. Vanwege het weer staat er een korte rit op haar agenda, met als eindpunt de truckstop in Weyburn, Saskatchewan. Aan de andere kant van het continent halen Patsy en haar man in Pendergrass, Georgia, hun nieuwe lading op. Michelle is een mama van twee en rijdt voornamelijk in Duitsland rond.

Vlaamse Lady Truckers in het buitenland

Ann heeft haar laatste dag van een elf dagen durende trip voor de boeg. Vandaag legt ze de laatste 950 kilometer af; van Weyburn Saskatchewan tot thuisbasis Canada. In België moet Yana de hele dag rollen garen laden en lossen, maar niet iedereen is even behulpzaam. Michelle wordt wakker op een parking in Ulm in Duitsland. Zij heeft vandaag nog een lading bodembedekkers te leveren en kan daarna naar huis gaan. In Amerika moet Patsy met haar grote koeltruck morgen aankomen in Northbrook, Illinois. Ze heeft een tweedaagse trip van zo’n 1.200 km te rijden en dan hoop je op vlot verkeer. Dit zien we in aflevering 12; de laatste aflevering van Lady Truckers seizoen 3.

Lady Truckers kijken

Je kunt vanaf donderdag 14 september dus nieuwe afleveringen van Lady Truckers op VTM2 kijken. Deze komen natuurlijk ook op VTM Go. Daar vind je alle voorgaande afleveringen ook terug. In Nederland staat seizoen 2 ook nog op NPO Plus. Wil je vanuit Nederland VTM GO kijken, lees dan deze uitleg.

Meiden Die Rijden kijken

Ben jij een liefhebbers van Lady Truckers en ben je altijd nieuwsgierig naar de avonturen van de deelnemers, dan is Meiden Die Rijden misschien ook wel iets voor jou. Dat is de Nederlandse remake. We zetten op een rijtje waar en hoe je onder andere Meiden Die Rijden kunt kijken, net zoals Lady Truckers. 

  • Meiden die rijden seizoen 1, 2 en 3 zijn alle drie te kijken via NPO Start. Wil je vanuit België de Nederlandse afleveringen kijken op NPO Start, dan is dit mogelijk via een VPN Verbinding. Klik op het nummer om ook meer over de seizoenen en de Meiden die rijden deelnemers te lezen.
  • Vlaamse Meiden die rijden seizoen 2 kun je in Nederland via NPO Plus kijken. 
  • Van Vrouwen die bouwen en vrouwen die varen zijn ook alle afleveringen via NPO Start te vinden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 december 2023 /