Vijfde seizoen Massa is Kassa | Biografie Peter Gillis

Het vijfde seizoen van Massa is Kassa met Peter Gillis en familie kun je terugkijken via VTM GO en Kijk.nl. Voor de liefhebbers hebben we nog meer goed nieuws: de biografie van Peter Gillis is verschenen.

Massa is Kassa mét Nicol in België kijken

UPDATE: dit bericht verscheen oorspronkelijk op 15 november 2021 op VlaamsKijken. Ik heb het bijgewerkt op 9 augustus 2023, omdat de afleveringen nu in België op VTM GO te kijken zijn. Let op: de relatie tussen Peter en Nicol is inmiddels voorbij. In Nederland mag Nicol Kremers niet meer voorbij komen. Lees hier meer over het laatste nieuwe seizoen.

Vijfde seizoen Massa is Kassa

De familie Gillis wordt in Massa is Kassa seizoen vijf gevolgd bij al hun persoonlijke perikelen terwijl ze hun vakantieparken in tijden van corona-maatregelen draaiend proberen te houden. SBS omschrijft over de eerste aflevering van seizoen vijf het volgende: “Peter Gillis is steenrijk geworden met zijn elf vakantieparken en zijn dertig jaar jongere Nicol geniet volop mee van dit succes. Zij heeft dan ook een leuk nieuw projectje op het oog: verhuizen naar een groter onderkomen. En ons Petertje pakt de zaken graag groots aan en heeft een kasteel op het oog. Verder zien we hoe een dief onder de ogen van Samir de boel leegtrekt en verliest Peter zijn kroon vlak voor de single-presentatie van zijn eigen nummer Massa is Kassa.”

Frank Lammers

En zelfs als je de hele familie Gillis je gestolen kan worden; en je Peter Gillis eigenlijk niet kunt aanstaan, dan is het nog vermakelijk om te kijken. De Brabantse acteur Frank Lammers verzorgt namelijk de voice over van dit programma. En hij neemt deze familie regelmatig op de hak in zijn commentaren. Frank Lammers en Peter Gillis (van de Oostappen Groep) hebben sowieso wel één locatie gemeen waar ze tijd hebben doorgebracht.

Undercover

De opnames van het eerste seizoen van Undercover vonden plaats op vakantiepark het Blauwe Meer in Lommel; dit is een Oostappen park. In de serie heette dit park camping Zonnedauw. Daar verbleef Ferry Bouman (Frank Lammers) en werd hij ook in de gaten gehouden door de undercover-agenten (gespeeld door Tom Waes en Anna Drijver). Frank Lammers is vanaf aanstaande zondag 21 november te zien in het derde seizoen van Undercover.

Lees alles over verhaal en cast Undercover seizoen drie.

Biografie Peter Gillis

Maar even terug naar Peter Gillis. Met de start van het vijfde seizoen Massa is Kassa is ook de biografie van Peter Gillis gelanceerd. Mark Koster – die eerder al een boek schreef over de machtigste media familie van Nederland: De Mol – schreef dit boek over ‘is de brutaalste ondernemer van Nederland’. Op de achterflap lezen we. “Met zijn ongepolijste optreden in de tv-serie Familie Gillis: massa is kassa is de uitgesproken campingbaas uitgegroeid tot een ware volksheld. Met zijn dure auto’s, jonge vriendin en Brabantse tongval weet Gillis vriend en vijand te raken. Toch schuilt er achter de vrolijk-impulsieve ondernemer een keiharde zakenman die vanuit het niets een imperium wist op te bouwen. Hoe flikte hij dat? Hoe overwon hij de tegenslagen uit zijn jeugd, en hoe overleeft hij de aanslagen van de fiscus?” En niet te vergeten? Waarom staat hij op een dodenlijst.

We lezen verder: “Deze biografie is het onthullende levensverhaal van een jongetje dat thuis geen eten kreeg maar uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest, werkdrift en kwajongensstreken, en zelfs een kasteel kocht. Wie het boek leest, leert hoe je van een dubbeltje een kwartje kunt maken, hoe je na 45 biertjes nog steeds rechtop kunt staan en hoe je gratis Rolls-Royce kunt rijden.” Gaat dit boek van Mark Koster over Peter Gillis op jouw verlanglijstje voor Sinterklaas?

Massa is Kassa Seizoen 5 kijken

Op Kijk.nl kun je in Nederland alle seizoenen terugkijken. Als je in het buitenland woont, dan is dit mogelijk via een VPN Verbinding die je op Nederland zet. Familie Gillis: Massa is Kassa in België kijken, is dus via die optie ook mogelijk. Op VTM Go kun je ook verschillende afleveringen kijken van de afgelopen seizoenen, maar dat wisselt dagelijks. Op donderdag 24 augustus kon je zo nog kijken naar een aantal afleveringen uit seizoen 6 en volledig naar seizoen 7 en seizoen 8.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 augustus 2023 /