Miljonair Peter Gillis en familie op SBS6: Massa is Kassa

Miljonair Peter Gillis van de Oostappen Vakantieparken is vanaf vanavond met zijn familie te zien op SBS 6. De Nederlandse zender maakt de zesdelige realityreeks Familie Gillis: Massa is Kassa. De serie is was vanaf vrijdag 21 augustus om 21.30 uur te zien op SBS 6 (direct na Het hek van de dam).

Peter Gillis: Massa is kassa op VTM 2

UPDATE 24/8/2023 – Op Kijk.nl kun je in Nederland alle seizoenen terugkijken. Als je in het buitenland woont, dan is dit mogelijk via een VPN Verbinding die je op Nederland zet. Familie Gillis: Massa is Kassa in België kijken, is dus via die optie ook mogelijk. Op VTM Go kun je ook verschillende afleveringen kijken van de afgelopen seizoenen, maar dat wisselt dagelijks. Op donderdag 24 augustus kon je zo nog kijken naar een aantal afleveringen uit seizoen 6 en volledig naar seizoen 7 en seizoen 8.

Peter Gillis – selfmade miljonair

De Brabantse Peter Gillis is een echte selfmade miljonair. Ondanks een eenvoudige afkomst heeft hij zich opgewerkt tot een vermogend man. Als oprichter en enig eigenaar van De Oostappen Groep Vakantieparken zwaait hij momenteel de scepter over tien vakantieparken in Nederland en België. Inmiddels heeft de familie tien vakantieparken in Nederland en België.

Familie Gillis

Maar Peter Gillis doet dat niet alleen. Zijn bijna 30 jaar jongere vriendin Nicol helpt waar ze kan. Ook de twee zonen Ruud en Mark, werken netals hun zus Inge, in het familiebedrijf. Hoe doen ze dat eigenlijk in deze periode, waarin het voor vakantieparken met corona een bizarre tijd is. Hoe beïnvloedt dat de dagelijkse gang van zaken? En lukt het hen om in de crisis het hoofd boven water te houden?

Massa is kassa bij Peter Gillis

Eén motto staat bij Peter hoog in het vaandel: ‘Massa is kassa’. “Aan de verkoop van vier frikandellen heb je niets, maar als je er 400.000 verkoopt dan wordt het leuk.” Slim ondernemen heeft Peter Gillis gebracht waar hij nu is met een geschat vermogen van 85 miljoen euro. Okay, en een FIOD-onderzoek zo lees ik vandaag op Quote…

Nuchtere familieman, harde zakenman

Maar ondanks alle rijkdom staat Peter nog steeds met beide benen op de grond. Hij heeft dan wel een Rolls Royce en een groot huis, maar eet liever een broodje kroket dan kaviaar. Peter is aan de ene kant een harde zakenman, maar tegelijk is het ook een lieve, gulle man met het hart op de juiste plaats. Daarnaast is hij ook een echte familieman; niet voor niets werken al zijn kinderen mee in het bedrijf. Zijn beide zoons Mark en Ruud wonen op het park Prinsenmeer en ook Inge is sinds kort weer terug op het park. 

Onderhoud Oostappen Vakantieparken

De coronacrisis is inmiddels een paar maanden onderweg en langzamerhand worden de maatregelen versoepeld. Nog een paar dagen en dan gaan ze weer open, dus is het alle hens aan dek voor de familie en hun vaste werknemers. De parken moeten in gereedheid worden gebracht voor de opening. Caravans moeten worden geplaatst, de laatste hand moet worden gelegd aan de horecagelegenheden en het subtropisch zwemparadijs krijgt een grondige renovatie. Zoon Mark lijkt alles onder controle te hebben, maar daar denkt Peter toch wat anders over…

‘Vakantie in eigen land nog nooit zo actueel’

‘Peter Gillis is een zeer succesvolle ondernemer die de kijker een blik in zijn privéleven en de manier waarop hij zaken doet gunt. Extreem rijk, maar tegelijkertijd een gewone Nederlander die het liefst met de camper op vakantie naar Zuid-Limburg gaat. In Familie Gillis: Massa is Kassa zien we hoe de ondernemer en zijn familie het bedrijf runnen en hoe zij omgaan met de stress die corona oplevert als eigenaar van vele vakantieparken in Nederland en België. Vakantie in eigen land was nog nooit zo actueel”, aldus René Oosterman, zendermanager SBS6. Familie Gillis: Massa is Kassa wordt geproduceerd door Concept Street.

Foto: SBS6 – Wessel de Groot.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 augustus 2020 /