Tweede seizoen Klein maar Fijn met Jan Versteegh en deze 8 kandidaten

Jan Versteegh is vanaf aanstaande zondag – 5 december – terug op tv met het tweede seizoen van Klein maar Fijn. Acht kandidaten gaan in Klein maar Fijn de strijd aan om de titel beste miniatuurbouwer van Nederland te veroveren. De show is aansluitend aan Linda’s Wintermaand te kijken. Op 5 december start de uitzending om 21.30 uur op SBS6 en Kijk.nl.

Tweede seizoen Klein maar Fijn

Na een succesvol eerste seizoen nemen acht nieuwe miniatuurbouwers het tegen elkaar op in het tweede seizoen van Klein maar Fijn. Wekelijks gaan de acht kandidaten aan de slag met twee miniatuuruitdagingen. Dat doen ze onder begeleiding van presentator Jan Versteegh. Dido Geluk en Bobby De Groot vormen de jury van Klein maar Fijn.

Kandidaten Klein maar Fijn

Er meldden zich honderden nieuwe kandidaten aan, met allemaal hun eigen specialiteit. Dat miniatuurbouwen ontzettend populair en voor alle leeftijden is, blijkt wel uit de deelnemers van dit seizoen. De jongste deelnemer is pas 21 jaar, terwijl de oudste deelnemer 64 jaar is.

Opdrachten

Na de eerste aflevering met een grote kennismakingsopdracht, die in het teken staat van 70 jaar TV in Nederland, worden de talentvolle en gepassioneerde miniatuurbouwers iedere aflevering uitgedaagd met twee volledig nieuwe, verrassende en veelzijdige opdrachten. Tijdens deze opdrachten wordt hun creativiteit, techniek én stressbestendigheid flink op de proef gesteld.

Eigen hobbyzolder

De eerste is een korte opdracht, waar ze in een race tegen de klok binnen één dag hun creatie moeten presenteren en voor de grote opdracht hebben de kandidaten meerdere dagen de tijd. De deelnemers werken zowel in de Klein maar Fijn-werkplaats als op hun eigen hobbyzolder, om zo de meest verbluffende miniaturen neer te zetten. Hoe maken ze een smakelijk diner voor twee op microformaat, pimpen ze een miniatuurauto of weten ze een dramatisch tafereel in een klein landhuis te verbeelden? Om zichzelf te onderscheiden van de rest moeten ze met hun kleine creaties groot uitpakken! 

Jury Klein maar Fijn

Ook dit seizoen bepaalt de deskundige jury iedere week wie de minst presterende miniatuurbouwer is en helaas naar huis gaat, totdat er in de finale nog drie kandidaten over zijn. De jury bestaat uit Dido Geluk en Bobby de Groot. Dido Geluk is teamleider modelbouwatelier bij Miniworld Rotterdam. Bobby de Groot is animatie regisseur en docent aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Klein maar Fijn is een productie van ITV Studios Netherlands. 

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 december 2021 /