Blow Up seizoen 2: deelnemers én Leonie ter Braak

Blow Up seizoen 2 is sinds zaterdag 27 mei om 20.00 uur te kijken bij RTL4. De presentatie is deze keer in handen van Martijn Krabbé en Leonie ter Braak. Ontdek hier alles over Blow Up seizoen 2, deelnemers en meer…

Blow Up seizoen 2

Vorig jaar maakte heel Nederland voor het eerst kennis met de wondere wereld van ballonkunstwerken in de eerste ballonnenshow op tv ooit. Blow Up laat de kijker in seizoen 2 opnieuw verrassen met prachtige en bijzondere creaties waarbij geen uitdaging te veel is. Iedere week voeren de Blow Up deelnemers spectaculaire opdrachten uit waarbij ze iedereen keer op keer weten te verbazen. Benieuwd wie dit seizoen de strijd met elkaar aangaan voor de felbegeerde winst? Maak hieronder kennis met de deelnemers aan Blow Up seizoen 2! Maar eerst meer over nieuwe presentatieduo.

Leonie ter Braak en Martijn Krabbé

Blow Up seizoen 2 wordt gepresenteerd door een nieuw duo, namelijk Martijn Krabbé en Leonie ter Braak. Martijn Krabbé presenteerde het eerste seizoen samen met Chantal Janzen. En nu dus met actrice en presentatrice Leonie ter Braak, die je bijvoorbeeld kent van Kinderen Kopen Een Huis, Erasmus MC en als actrice uit De Tatta’s (waarvan nu een tweede film komt). Martijn Krabbé zag je recent op tv in bijvoorbeeld Better than ever seizoen 2 en Kopen zonder kijken.

Deelnemers Blow Up seizoen 2

In totaal doen er zeven ballonkunstenaars mee aan het tweede seizoen van Blow Up. Hieronder maak je uitgebreid kennis met de Blow Up deelnemers Birgit Bourgonje, Gijs De Smedt, Jacqueline Berends, Jozua Zweers, Kim Suurland, Stefan van den Helder en Wim Vogel. Met haar zeventig jaar is Jacqueline de oudste. De 31-jarige Gijs is de jongste deelnemer. En wat wij natuurlijk extra leuk vinden: hij is Vlaams. Gijs De Smedt is de Ballonsmid uit Maldegem.

Birgit Bourgonje

De 49-jarige Birgit Bourgonje uit Mook is ontzettend energiek. En ze wordt enorm enthousiast van haar allergrootste passie: ballonnen*. Vrienden omschrijven Brigit Bourgonje als lief, betrouwbaar en ontzettend zorgzaam. Naast haar werk in de ballonnenkunst, is Birgit Bourgonje uit Mook iemand die graag bezig is, zo houdt ze van schilderen en wandelen. Ze is een ballondecorateur bij B-Balloons en bouwt graag grote, indrukwekkende kunstwerken.

Gijs De Smedt

De 31-jarige Gijs De Smedt aka de Ballonsmid uit Maldegem is altijd goed gehumeurd. In zijn vrije tijd haalt hij graag zijn muzikale skills naar boven en heeft hij een passie voor duiken. Echter ligt zijn hart vooral bij het maken van kunstwerken met ballonnen en heeft hij hier ook zijn eigen bedrijf De Ballonsmid in. Gijs De Smedt haalt uit veel dingen energie en heeft ontzettend veel zin om de strijd aan te gaan met de andere deelnemers in Blow Up seizoen 2.

Jacqueline Berends

De nuchtere Jacqueline Berends (70) uit Harkstede is iemand die vol energie zit en graag bezig blijft. Ze is altijd creatief bezig en kan absoluut niet stilzitten. Naast ballonvouwen is ze onder andere bezig met schilderen en werkt ze in het theater. Ballon-artiest Jacqueline Berends houdt van uitdagingen en geen techniek is voor haar te gek. Volgens haar is alles te leren, zolang je het maar probeert. Ze heeft haar eigen bedrijf Theaterbureau Jacqueline Nowak waar je haar ook kunt inhuren als Clown Joepie.

Jozua Zweers

De creatieve Jozua Zweers (39) uit Arnhem is een allesdoener met veel liefde, fantasie en passie. In zijn vrije tijd is hij graag in de natuur, waar hij veel inspiratie opdoet voor zijn kunstwerken. Verder kookt hij graag, loopt hij hard en houdt hij ervan om leuke dingen te ondernemen. Wanneer Jozua Zweers bezig is met ballonnen, werkt hij graag vanuit zijn fantasie. Hij is dol op uitdagingen en heeft daarom ook ontzettend veel zin in het programma. Jozua Zweers is eigenaar van Ballonnenwinkel Arnhem en Verdernogiets Producties.

Kim Suurland

Kim Suurland (38 jaar) uit Spijkenisse is een vrolijke en enthousiaste vrouw en is altijd druk bezig met haar ballonkunstwerken. Ze gaat altijd voor het ‘wauw-effect’ en neemt zelfs op vakantie haar ballonnen mee om nieuwe, creatieve ideeën te bedenken. Ze blijft zichzelf uitdagen om nieuwe technieken te leren en kan dan ook niet wachten om dit toe te kunnen passen tijdens de opdrachten in het programma. Kim Suurland kun je ook kennen als Clown Kim.

Stefan van den Helder

Stefan van den Helder (40, Apeldoorn) is een enthousiast en goedlachs gezelligheidsdier en is een entertainer in hart en nieren. Hij is naast ballonartiest ook goochelaar en ballonnenclown, dit doet hij via zijn bedrijf Magic Stefan Entertainment. Ook houdt hij veel van muziek en zingt hij geregeld voor publiek. Stefan van den Helder heeft geheel op eigen kracht geleerd hoe je van ballonnen een kunstwerk maakt. Het leukste aan het vak vindt hij het creëren, waarin hij altijd zijn creativiteit kwijt kan.

Wim Vogel

Wim Vogel is 33 jaar en komt uit Amsterdam. Bij de gepassioneerde Wim Vogel van B&B feestartikelen is de ballonnenwereld hem met de paplepel ingegoten. Al vanaf kinds af aan groeide hij op tussen zijn familieleden met een passie voor ballonnen en leerde hij vanaf jonge leeftijd over het vak. Vroeger was hij altijd te vinden in de ballonwinkel van zijn vader en inmiddels heeft hij al twintig jaar ervaring met ballonvouwen. Wim Vogel vindt het belangrijk om bij ieder kunstwerk een verhaal te hebben.

Blow Up kijken

Blow Up wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland, onderdeel van Banijay Benelux, en is vanaf zaterdag 27 mei zes weken lang te zien bij RTL 4. Je kunt het programma daarnaast zien op Videoland.

Foto: Tom Cornelissen & Rob Jacobs

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 mei 2023 /