Down the road seizoen 4 naar Fins Lapland

Down the road seizoen 4 gaat naar Fins Lapland. Hiervoor zijn de reisgenoten uit het eerste seizoen weer samengebracht. Ze waren al op reis, voordat reizen uit den boze werd door het coronavirus. Het vierde seizoen Down the road is zowel in België als Nederland te kijken. Zo kun je vanaf dinsdag 4 juli om 23.25 uur op NPO3 bij BNNVARA wekelijks naar herhalingen kijken.

Dit bericht over Down the road seizoen 4 verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 27 maart 2020. Op dinsdag 4 juli 2023 heeft dit bericht een update gekregen, omdat het programma in de herhaling op NPO3 te kijken is. Wil je terugkijken, dan lees je hier waar dat anno 2023 kan.

Seizoen 4 Down the road

Dieter Coppens trok er opnieuw op uit met de groep uit het eerste seizoen: Kevin, Lore (haar ouders zie je in deze documentaire), Pieter, Lisa, Hélène en Martijn. De groep ging voor seizoen 4 van Down the road op hun grootste avontuur tot nu toe. Namelijk naar Fins Lapland. Ze ontdekken de prachtige natuur, glijden met husky’s over bevroren meren, maken kennis met de Sami en trotseren een indrukwekkende ijswand. Natuurlijk konden ze in de kou rekenen op elkaars warmte en vriendschap. Ze blikken intussen vanuit België terug op de fantastische reis.

Wist je trouwens dat Dieter Coppens* ook een eigen uitgeverij heeft? Hij maakt met Uitgeverij Stratier erg gave dingen*.

Down the road terugkijken

Dit is natuurlijk een herhaling van Down the road seizoen 4… Misschien wil je ook wel andere seizoenen van Down the Road terugkijken. Dat kan! In België kun je Down the road terugkijken via VRT MAX. Je vindt hier seizoen 1, seizoen 2, seizoen 3, seizoen 4 en ook het nieuwste seizoen: 5! Evenals webreeksen, zoals Na Down the road, Hun verhaal over Down, Down the Sea en Down the Snow. Wil je vanuit Nederland alle seizoenen terugkijken van Down the road, inclusief de webreeksen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet. In Nederland zijn namelijk niet alleen seizoenen meer beschikbaar en ze zijn alleen voor abonnees van NPO Plus beschikbaar (en dan alleen seizoen 3, 4, 5 en Na down the road).

Terug naar Down the road seizoen 4

Down the road seizoen 4: pittig

Dieter en medebegeleidster Saar verrasten Kevin, Lore, Pieter, Lisa, Hélène en Martijn met het plan om er samen nog eens op uit te trekken, en daar moesten ze natuurlijk niet lang over nadenken. Omdat de zes intussen al wat gewoon zijn, wordt het het pittigste avontuur tot nu toe: een reis naar het hoge noorden.

Fins Lapland

In Fins Lapland trotseren ze de kou, worden ze uitgedaagd tijdens een tocht met hondensledes, leven ze samen met een lokale rendierherder, gaan ze ijsklimmen, en nog veel meer. Maar de reis is niet enkel een spannend avontuur, want in de kou genieten ze nog extra van elkaars gezelschap en warmte. Intussen is de groep weer in België.

Geniet jij hiervan? Bekijk dan online het fietsavontuur van Dieter Coppens en Kevin naar de zee.

Deelnemers eerste seizoen Down the Road

Sinds het eerste seizoen van Down the Road is er veel veranderd in hun leven. De Down the road-ervaring heeft voor velen enkele belangrijke stappen naar zelfstandigheid versneld. De reüniereis is de ideale gelegenheid om samen wat quality time door te brengen en te horen hoe ieders leven intussen veranderd is. Zo zijn Kevin en Lisa al een hele tijd een koppel, en bloeit er ook iets moois tussen heel wat andere bekenden uit Down the road.

Deelnemers Down the road seizoen 4

Natuurlijk stellen we de deelnemers aan Down the road seizoen 4 ook nog even uitvoerig aan je voor:

Kevin, 36 jaar, uit Boutersem

Kevin, 36 jaar, uit Boutersem gaat in het vierde seizoen van Down the Road naar Lapland

De 36-jarige Kevin – die jarig was tijdens de Down the road-reis – woont nog bij zijn ouders in Boutersem, waar hij een eigen kamer en living heeft. Na de eerste Down the road-reis werd hij een koppel met Lisa. Intussen zijn ze al twee jaar samen en verlangen ze ernaar om samen begeleid zelfstandig te gaan wonen. Kevin is een vlotte en vrolijke jongeman met veel humor, die het hart op de tong heeft. Sinds zijn mama kanker had, gedraagt hij zich heel zorgzaam en beschermend in de buurt van mensen die zich niet goed voelen of ziek zijn.

Kevin werkt enkele dagen per week in een cafeetje en steekt thuis ook de handen uit de mouwen bij de verzorging van hun vele dieren. Hij speelt djembe en piano en is ook sportief: elke week gaat hij naar de basketbaltraining. Kijkers van het eerste seizoen van Down the road herinneren zich wellicht ook dat Kevin hevige supporter is van Club Brugge. Sinds zijn avonturen met Dieter is Kevin ook een fervente wandelaar geworden. Hij volgt ook de actualiteit, kijkt elke avond naar Het journaal en weet veel over de politiek.

Hélène, 23 jaar, uit Hemiksem

Hélène, 23 jaar, uit Hemiksem gaat in het vierde seizoen van Down the Road naar Lapland

De rustige Hélène woont momenteel nog bij haar ouders in Hemiksem, maar samen zijn ze volop bezig met de opstart van een woonproject. Haar ouders zijn de drijvende kracht en Dieter is peter van de zorgboerderij waar Hélène met een aantal personen met een beperking zal gaan wonen. Hélène assisteert haar vader, die fotograaf is, en ze trekt ook zelf graag op pad met haar camera.

Hélène werkt al een tijd in het eetcafé Bits ‘N Bites in Kontich. Daar deed ze eerst vooral de afwas, maar sinds haar deelname aan het eerste seizoen van Down the road is ze opengebloeid en komt ze graag onder de mensen, dus nu doet ze de bediening in de zaal. Hélène houdt ook erg van kinderen en werkt in een crèche. Tijdens de eerste reis was ze 21 jaar, ze vindt van zichzelf dat ze intussen volwassener geworden is en geen enkele uitdaging meer uit de weg zal gaan. Binnen een groep heeft ze soms wat tijd nodig om zich aan te passen of te wennen aan nieuwe dingen.

Lore, 35 jaar, uit Rijmenam

Lore, 35 jaar, uit Rijmenam gaat in het vierde seizoen van Down the Road naar Lapland

Lore woont zelfstandig begeleid in Keerbergen, wat betekent dat ze in een huis woont met vijf andere mensen met een mentale beperking en een begeleider. Lore is heel zelfstandig en heeft weinig hulp nodig. Ze is ook avontuurlijk, optimistisch en sociaal, maar ook gevoelig.

Lore werkt in een dagcentrum voor ouderen, waar ze onder andere helpt met de boodschappen. Ze is gek op paarden en werkt ook in een manege waar ze de stallen proper maakt, zadels kuist en andere klusjes doet. Een van haar hobby’s is natuurlijk paardrijden, en ze heeft een blauwe band in judo. Lore neemt elk jaar deel aan de Special Olympics.

Martijn, 34 jaar, Maaseik

Martijn, 34 jaar, Maaseik gaat in het vierde seizoen van Down the Road naar Lapland

Martijn woont bij zijn ouders in Maaseik. Als zijn ouders ooit niet meer voor hem kunnen zorgen, gaat Martijn bij zijn broer wonen. Die woont in het huis naast hen en daar is voor hem al een kamer voorzien. De sportieve Martijn houdt elke voetbalmatch van de Belgische competitie bij in een schriftje, en is grote fan van KRC Genk.

Elke ochtend staat Martijn zingend op en hij wordt niet snel kwaad. Hij houdt van avontuur en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Zijn herkenbare sikje uit het eerste seizoen, dat hij liet staan om op zijn vader te lijken, heeft intussen plaats geruimd voor een stoppelbaard. Zo lijkt hij naar eigen zeggen helemaal op Dieter.

Pieter, 32 jaar, uit Leuven

Pieter, 32 jaar, uit Leuven gaat in het vierde seizoen van Down the Road naar Lapland

Pieter woont sinds 2016 zelfstandig op een appartementje in Leuven. Hij wilde net zoals zijn broer en vrienden alleen gaan wonen en dat bevalt hem enorm. In het begin was hij er eenzaam, maar ondertussen heeft hij een groot vangnet van mensen die ervoor zorgen dat dat niet meer gebeurt. Pieter is een romanticus en was tijdens de eerste reis op zoek naar een vriendin. Ondertussen is hij al een jaar samen met Julie uit  het tweede seizoen van Down the road.

Pieter is heel muzikaal, volgt keyboardles en wil ook starten met gitaarles. Hij is niet de grote avonturier en weet goed wat hij wel en niet wil doen. Hij is heel zelfstandig en neemt graag de leiding in de groep. Hij is ook erg geïnteresseerd in geschiedenis en specifiek in de wereldoorlogen. Als hij aan zee is met zijn ouders, wil hij steevast iets bezoeken van de oorlog.

Lisa, 29 jaar, uit Wachtebeke

Lisa, 29 jaar, uit Wachtebeke gaat in het vierde seizoen van Down the Road naar Lapland

Lisa woont bij haar moeder en hun twee hondjes.  Ze staat op een lijst om begeleid zelfstandig te gaan wonen en daar kijkt ze bijzonder hard naar uit. Lisa is meter van de tweeling van haar zus, en gaat er vaak op bezoek. Na het avontuur van de eerste reis zijn Lisa en Kevin een koppel geworden. De vonk sloeg over toen ze samen de eerste aflevering op televisie bekeken en sindsdien hebben ze elkaar niet meer losgelaten. Intussen zijn ze twee jaar samen en ontdekken ze stapje voor stapje alles wat een relatie inhoudt. Ze zijn een goed en hecht team geworden dat op termijn graag wil samenwonen.

Tijdens de eerste reis was Lisa nogal schuchter en verlegen, maar na Down the road is ze helemaal opengebloeid en veel zelf zekerder geworden. Zo ging ze zelfs op zoek naar een job, die ze vond in een broodjeszaak in de buurt. Vorige reis was ze nogal overdonderend en had ze veel heimwee, waardoor ze naar eigen zeggen niet alles uit de reis heeft kunnen halen. Ze wil deze nieuwe reis dan ook met beide handen grijpen en dit keer geen uitdaging uit de weg gaan.

Aflevering 1 Down the road- seizoen 4

Dieter brengt zijn reisgenoten van het eerste seizoen een bezoekje om hen uit te nodigen om er opnieuw samen op uit te trekken. Op de dag van vertrek staat hen meteen een verrassing te wachten: de zes moeten de reis naar het Hoge Noorden alleen aanvatten. Eens aangekomen is het al meteen tijd voor feest want Kevin is jarig. En de groep maakt een rit met een rendierslede.

Aflevering 2 Down the road – seizoen 4

De groep wordt afgezet aan een typisch Finse sauna, waar ze letterlijk en figuurlijk ondergedompeld worden in de saunacultuur. Na de ontspanning is het tijd voor inspanning: langlaufen. Niet iedereen gaat even goed vooruit op latten en dat zorgt voor heel wat frustratie.

Aflevering 3 Down the road – seizoen 4

De groep test een lokaal vervoersmiddel uit: de hondenslee. Maar niet iedereen is even grote fan van honden. Eindbestemming van de hondenslee: een sneeuwhotel. De koude nacht eist zijn tol, Kevin laat zich van een heel andere kant zien. Dat komt bij de groep hard binnen.

Verder blijft het nog even spannend wat de afleveringen betreft…

Het vierde seizoen is in het najaar van 2020 te zien op Eén. En wel vanaf zondag 22 november om 20.00 uur. De afleveringen zijn ook te zien via de VRT NU app.

Foto’s vierde seizoen Down the road

Foto’s Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 juli 2023 /