Down the road Zuid-Afrika te zien bij BNNVARA

Down the road – seizoen 2 – waarbij Dieter Coppens en zijn metgezellen door Zuid-Afrika reizen, is op dit moment te zien bij BNNVARA. Iedere dinsdagavond – na Dertigers – om 20.55 uur* kun je van hun avonturen en bijzondere gesprekken genieten. Maak hier kennis met Charlotte Van den Bergh, Julie Slaets, Maud Ysebaert, Geoffrey Teugels, Maarten De Gryse en Yens Ruymen. En hun begeleiders Dieter Coppens en Saar Pelgrims.

Tweede seizoen Down the road

In het tweede seizoen van Down the road maken we kennis met Charlotte, Julie, Maud, Geoffrey, Maarten en Yens. Samen met presentator/begeleider Dieter Coppens en begeleidster Saar Pelgrims trekken ze 21 dagen door Zuid-Afrika. Ze starten in Kaapstad, volgen een stuk van de Garden Route en eindigen boven Johannesburg in het natuurpark Pilanesberg.

Tien afleveringen

Elke week leren ze elkaar én zichzelf beter kennen, groeit hun vriendschap, en verleggen ze hun eigen grenzen. Tien weken lang kunnen ook de kijkers hen beter leren kennen en genieten van hun avonturen.  De eerste aflevering is uitgezonden op 9 juni om 20.55 uur op NPO 3. Iedere dinsdag volgt een nieuwe uitzending, waarbij het slot – aflevering 10 – volgt op dinsdag 11 augustus.

Deelnemers Down the road seizoen 2

De avontuurlijke trip zit vol nieuwe ervaringen: surfen, ziplinen, een safari en een ballonvaart zijn maar enkele van de onvergetelijke activiteiten op het programma. Maar de groep geniet minstens even hard van de kleine momenten samen. Zoals samen koken, babbelen rond het kampvuur, meezingen in de auto en samen giechelen op de kamer.

Tijd om Charlotte Van den Bergh, Julie Slaets, Maud Ysebaert, Geoffrey Teugels, Maarten De Gryse en Yens Ruymen aan jullie voor te stellen. En natuurlijk vergeten we ook Dieter Coppens en Saar Pelgrims niet.

Maud Ysebaert met Dieter Coppens in Down the Road Zuid-Afrika
Maud Ysebaert

Maud Ysebaert

 De 22-jarige Maud Ysebaert uit Mortsel droomt ervan alleen een wereldreis te maken. De reis in Down the road is al een mooi begin voor haar. Maud weet wat ze wilt, en zal niet snel van gedachten veranderen. Ze is heel actief: Maud werkt voor de CM in Mechelen, bij het UZA en als vrijwilliger op een kleuterschool. Na het inclusief middelbaar onderwijs volgde Maud haar passie en ging ze fotografie studeren.

Maud Ysebaert is grote fan van ABBA en in het bijzonder van ‘Dancing queen’. En eigenlijk is Maud ook wel een dancing queen. Ze houdt ook van dansen, fotografie, fuiven, Thuis kijken en lekker eten. “Het syndroom van Down, ik ben daarmee geboren. Dat is oké”, aldus Maud.

Julie Slaets en Dieter Coppens in kano tijdens Down the road Zuid-Afrika
Julie Slaets

Julie Slaets

De 25-jarige Julie Slaets uit Langdorp is de volgende deelneemster. Ze houdt van avontuur en gaat geen uitdaging uit de weg. “Ik doe het om heel de wereld te laten zien wat ik durf.” Ze wil laten zien wie ze is en aan haar ouders tonen hoe zelfstandig ze kan zijn.

Julie Slaets is eerder introvert, maar wil de reis aangrijpen om zich echt te tonen. Ze houdt erg van muziek, dansen en televisie kijken. Dit jaar studeert ze af en begint daarna aan haar zoektocht naar werk.

Charlotte Van den Bergh en Dieter Coppens in Down the Road Zuid-Afrika
Charlotte Van den Bergh

Charlotte Van den Bergh

De nu 22-jarige Charlotte Van den Bergh uit Pulderbos is klaar om de wereld te ontdekken. Ze wilde graag eens op reis zonder haar ouders (en zo geschiedde op haar 21ste in het tweede seizoen Down the Road). “Deze reis is een droom die uitkomt. Omdat ik eens zonder mijn ouders op reis wil. Zonder hun gezaag en gemoei. Maar dat moet je niet tegen mama zeggen.”

Charlotte Van den Bergh is heel open en sociaal. Ze wil graag dat iedereen zich goed voelt en zal als eerste iemand helpen of troosten. Ze is ook erg populair bij de jongens. Koken doet ze erg graag: speculaaskoekjes en balletjes in tomatensaus zijn haar specialiteiten. Dit jaar studeert ze af en ze kijkt al uit naar de volgende stap. Charlotte houdt van dansen, acteren en zingen. Al geeft ze toe dat ze wel eens vals durft zingen.

Geoffrey Teugels en Dieter Coppens in Down the road
Geoffrey Teugels

Geoffrey Teugels

“Ik ga mee op reis om een liefje te vinden. En om vertroeteld te worden door de meisjes”, aldus de 20-jarige Geoffrey Teugels uit Rotselaar. Deelnemen aan Down the road was dan ook zijn grote droom én daar vooral nieuwe leuke meisjes te leren kennen. Tijdens deze reis zou hij misschien wel een lief kunnen vinden. Geoffrey Teugels is een echte grapjas die het fantastisch vindt om de show te stelen. Hij heeft ook een heel aparte kijk op de dingen en komt dan ook vaak erg verrassend uit de hoek.

Hij is enorm creatief. Je kan hem elke avond al knutselend in zijn kamer terugvinden. Hij hoopt ooit zijn eigen televisiezender op te starten en ook muziek is erg belangrijk voor hem: zijn hoofdtelefoon en muziek gaan overal met hem mee. Geoffrey Teugels houdt van paprikachips, F.C. De Kampioenen, zwemmen, wildwaterglijbanen, toneel spelen, ‘Gangnam style’ van Psy en van mooie meisjes.

Yens Ruymen en Dieter Coppens knuffelen in Down the Road in Zuid-Afrika
Yens Ruymen

Yens Ruymen

Yens Ruymen is 20 en komt uit Zoutleeuw. Hij vindt zichzelf een echte durver en avonturier, geen uitdaging is te groot voor hem. Deze reis is de ideale gelegenheid voor hem om dit te tonen. “Ik ben avontuurlijk, ik durf veel en ben nooit bang.” Yens Ruymen is een stoere, gespierde gast maar vooral ook een zachte knuffelbeer. Hij gaat nog naar school en heeft daarnaast zijn eigen macramé bedrijfje. Hij maakt armbandjes en verkoopt die aan vrienden en familie.

Yens Ruymen is een goeie tennisser, elk jaar neemt hij deel aan de Special Olympics. Hij werkt in een café en ontfermt zich daar over de afwas. Yens houdt van fitness, fietsen, dansen, zijn lief Inez, en kijken naar Thuis. Zijn ouders deden mee aan de special over hoe het is om een kind met het syndroom van down te hebben.

Begeleidster Saar Pelgrims met deelnemer Down the road Maarten De Gryse
Maarten De Gryse

Maarten De Gryse

“Ik ga graag mee op reis met mooie meisjes en bier!”, aldus de – op dat moment – 29-jarige Maarten De Gryse uit Aartselaar. Hij gaat bijna nooit op reis, hij werkt liever. Hij heeft ook vliegangst, dus de start van Down the road wordt al een heel avontuur. Zijn moeder reist wel graag en zou graag willen dat Maarten voortaan mee op reis gaat. Als oudste van de bende hield Maarten De Gryse tijdens Down the road de veiligheid in het oog, en werd zo een beetje de veiligheidscoördinator van de groep.

Maarten De Gryse is een echte scout, met als specialiteit vuur maken. Hij komt over als een stoere kerel, maar heeft eigenlijk een erg klein hartje. Maarten weet heel veel en heeft daardoor twee bijnamen: “De wandelende encyclopedie of de wandelende Wikipedia”. Hij houdt van muziek, van klassiek tot het hardere genre maar hij is vooral grote fan van Milk Inc (met Regi).

Deelnemers en begeleiders Down the Road Zuid-Afrika BNNVARA

Presentator Dieter Coppens

Dieter Coppens houdt van reizen en nieuwe ervaringen. Die deelt hij het liefst met anderen. Zo trok hij al met zijn neef Mathias Coppens van de zuidpool tot aan de noordpool en gaat hij met zijn gezin regelmatig op avontuurlijke reizen. Dieter is een echte outdoor- en familieman. Dat maakt van hem de gedroomde reisleider van deze enthousiaste groep. Samen met begeleidster Griet loodste hij zijn reisgenoten uit het eerste seizoen Down the road doorheen zeven landen.

Saar Pelgrims

Dit jaar wordt Dieter Coppens tijdens de reis bijgestaan door Saar Pelgrims. Na haar studies orthopedagogie en een bachelor na bachelor (banaba) buitengewoon onderwijs, is de dertigjarige Saar Pelgrims uit Mechelen begonnen als leerkracht in het BuSo. In haar klas is ze dagelijks bezig met het uitdagen en motiveren van haar leerlingen. Ze heeft jarenlang in de Chiro gezeten, eerst als lid, daarna als leiding en hoofdleiding. Dat maakt van haar een perfecte reisgezel voor Dieter Coppens.

Down the road seizoen 4

Goed nieuws voor de liefhebbers: Down the road seizoen 4 komt er ook aan! Die kun je vanuit Nederland ook via Eén kijken als het zover is. Daarnaast vermoed ik dat BNNVARA ook seizoen 3 (die net uitgezonden is in Vlaanderen) nog gaat uitzenden. Blijf VlaamsKijken volgen via social media en ontdek meteen wanneer dit programma op tv is.

* Wat het tijdstip betreft, hou de tv-gids goed in de gaten. Vanaf dinsdag 30 juni zal dit om 21.10 uur zijn (dan zit Dertigers er namelijk op), en vanaf 7 juli om 21.20 uur. Althans, zo wordt het op dit moment aangegeven in de app van NPO Start Plus.

Foto: VRT – Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 juni 2020 /