Film Dark Rider over blinde motorrijder Ben Felten op Streamz

De film Dark Rider over de blinde motorrijder Ben Felten van Eva Küpper is nu op Streamz te kijken. Deze documentaire film was eerder al te zien op Canvas. Ontdek er hier alles over!

Nieuwe Vlaamse films op Streamz

Met Dark Rider trapt Streamz de Vlaamse filmzomer af; er komen namelijk de aankomende tijd veel nieuwe titels online. Zo kun je uitkijken naar de komst van onderstaande films. Klik op de titel om er alles over te ontdekken.

Maar eerst meer over de Dark Rider van Eva Küpper

Dark Rider: Eva Küpper

Regisseur en motorrijder Eva Küpper (Gardenia) trekt naar de eindeloze zoutvlaktes van Lake Gairdner in Zuid-Australië. Hier ontmoet ze de blinde motorrijder Ben Felten (51). Als tiener kreeg de Australiër te horen dat hij aan een degeneratieve oogziekte leed. Rond zijn 35ste volledig werd hij volledig blind. Toch is Ben altijd vastbesloten gebleven om zijn jeugddroom te realiseren en een professionele motorracer te worden. Samen met voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee wil hij het wereldsnelheidsrecord breken en met meer dan 270 km per uur de snelste blinde motorrijder ter wereld worden.

Ben Felten en Kevin Magee

Tussen Ben Felten en Kevin Magee ontstaat een intense vriendschap vol zwarte humor. Samen bereiden ze zich voor op de Speed Week, een bloedstollende race op de zoutvlaktes. Het is daar dat Kevin Magee de blinde Ben Felten tegen duizelingwekkende snelheid naar zijn recordprestatie wil leiden. Een overweldigende en levensgevaarlijke verantwoordelijkheid. Tijdens de voorbereidingen komen ze in contact met Jed. Jed is een tiener die gek is op motorrijden maar wiens zicht er snel op achteruit gaat. Ben Felten wil Jed bewijzen dat hij alles kan bereiken waar hij van droomt.

Eva Küpper

De Belgische filmmaker Eva Küpper ken je ook van Before the Last Curtain Falls. Ze debuteerde met What’s in a Name en maakte daarna voor Canvas King and Queen of hearts. Eva Küpper is volgens haar LinkedIn ook documentaire docent aan de universiteit van Gent.

Foto: Serendipity

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 juni 2023 /