Deelnemers Love Island 2022: maak kennis met alle kandidaten

Love Island 2022 is sinds maandag 26 juni 2023 dagelijks rond 22.30 uur te kijken op Play4. Dit seizoen zag je in de zomer van 2022 op Streamz en Videoland. Natuurlijk stellen we de deelnemers aan Love Island 2022 uitgebreid aan je voor. Hieronder lees je alles over de eerste twaalf kandidaten van dit nieuwe seizoen. En we kunnen je ook al meer vertellen over de eerste bombshells van Love Island 2022: Jotti Verbruggen en Rick Dekker.

Update: Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 28 juli 2022. Het heeft een update gekregen nu Love Island 2022 in de herhaling op Play4 te kijken is sinds maandag 26 juni 2023. In de zomer van 2023 keert ook Love Island terug.

Love Island 2022

In de zomer van 2022 begon het romantische avontuur in een nieuw seizoen van Love Island. Vijf weken lang gaan de deelnemers in Love Island 2022 op zoek naar een nieuwe liefde, onder de begeleiding van Viktor Verhulst en Holly Mae Brood*. Viktor Verhulst zag je recent nog in De Verhulstjes special. En Holly Mae Brood schitterde in de hoofdrol in The Takeover.

Love Island terugkijken

Wil je Love Island seizoen 3 (2022) kijken, dan kan dit vanaf maandag 26 juni 2023 dagelijks rond 22.30 uur bij Play4. De afleveringen zijn daarnaast ook terug te kijken via GoPlay. Het complete seizoen vind je in België op Streamz en in Nederland op Videoland. Heb je daar nu geen abonnement op, dan kun je via een VPN Verbinding die je op België zet wel naar Love Island seizoen 3 kijken op GoPlay. Daar heb je geen abonnement voor nodig. Ook seizoen 2 en seizoen 1 van Love Island kun je terugkijken op GoPlay.

Hieronder lees je meer over Love Island seizoen 3 en de deelnemers:

Love Island seizoen 3

Twaalf jonge singles worden in Love Island seizoen 3 gevolgd tijdens hun verblijf in een luxueuze villa op een idyllisch eiland met maar één doel: de ware liefde vinden tijdens hun summer of love. Het programma trekt opnieuw naar het exotische Gran Canaria, met als hosts Viktor Verhulst en Holly Mae Brood. Het nieuwe seizoen is te kijken op Videoland en Streamz, waar je ook eedere seizoenen kunt zien.

Love Island Rewind

Daarnaast kun je in België op Streamz ook kijken naar Love Island Rewind. En laten in dat programma nu weer een aantal bekenden zitten, die we vervolgens ook weer zien in het nieuwe seizoen van Love Island. Imen Dirie, Lisa Moerman en Mert Okatan zien we namelijk terug in Casa Amor All Stars

Deelnemers Love Island 2022

De Love Island 2022 deelnemers komen zowel uit Nederland als België. Het is namelijk weer een gemengd seizoen, dat deze keer exclusief te zien is bij Streamz en Videoland. De eerste Nederlandse Love Island 2022 deelnemers zijn Sunita Pfister, Tene Donzo, Fé Bolleboom, Gideon Allen, Mehti Can en Merijn Hitijahubessy. De eerste deelnemers aan Love Island 2022 uit België zijn Amandine Bonehill, Manon Schotte, Kimbery Bosman, Lennert Egghe, Marvin Trentels en Jules Leclef. En zoals we gewend zijn van Love Island; komen daar natuurlijk gedurende de opnames nog nieuwe gezichten bij (en vallen er mensen af).

Love Island 2022 Bombshells

De eerste bombshells van Love Island 2022 zijn Nederlander Rick Dekker en de Vlaamse Jotti Verbruggen. Maar we maakten ook kennis met de Nederlandse tweeling Yousri en Sayed Elsayed, die samen hun intrede deden in de villa. En met Mara Bella Steneker, die eveneens uit Nederland afkomstig is. En wat dacht je van de bombshells, die hun intrede deden in Casa Amor…

Casa Amor All Stars

Jawel, het is tijd voor Casa Amor All Stars met oud-deelnemers Raphaëlla Deuringer, Lisa Moerman, Josephine-Charlotte Lecluyse, Lio Verborgh, Imen Dirie, Mert Okatan, Noah Berry, Mac McAdam, Cas Hooijer en Martin Foru. Deze tien zijn er weer helemaal klaar voor.

Laten we eerst de ‘oorspronkelijke’ Love Island 2022 cast aan je voorstellen, daarna volgen de bombshells en de All Stars uit Casa Amor. Dankzij de tussenkopjes kun je eenvoudig door het bericht scrollen tot je favoriete deelnemer aan Love Island 2022.

Sunita Pfister

De 21-jarige Sunita Pfister timmert al een paar jaartjes aan de weg in de modellenwereld. Haar besties noemen haar ook wel ‘Soe’, ‘zunnetje’ of ‘sunshine’ en hoewel dit zonnetje in huis zichzelf niet echt omschrijft als flirt, heeft ze over het algemeen genoeg aan haar stralende glimlach om de mannen om haar vinger te winden. Deze hard-to-get beauty uit Nederland is nu tien maanden single en is op zoek naar een grappige man die ‘supportive’ is en haar meeneemt op avontuurlijke dates. Ook de kleine gestes kan Sunita Pfister enorm waarderen. Haar hart maakt een sprongetje bij het zien van een speciaal-voor-haar-bereid maaltje!

Amandine Bonehill

“Great things don’t happen, if you don’t start!” De ambitieuze Amandine Bonehill kan niet wachten om haar liefdesavontuur te kickstarten! Tijdens haar werk als Miss-coach plaveit ze de weg naar de kroon voor andere dames, maar nu is het de beurt aan haarzelf. Amandine zoekt een lieve man met een badboy-uiterlijk en een groot hart voor dieren. Als een man niet door de keuring van haar dierbare poezebeest komt, dan is het geen relatiemateriaal voor de 20-jarige Vlaamse. Amandine is geboren en getogen in Gent heeft nog nooit echte liefde gevoeld, maar kan niet wachten om dit te ontdekken op Love Island.

Tene Donzo

Fierce, feminine en flawless. Je hebt niet veel nodig als je net zoveel uitstraling hebt als Tene Donzo. Deze goedlachse powervrouw met een missie, zoekt een man die haar op een voetstuk plaatst en haar he-le-maal in de watten legt. Deze 26-jarige Rotterdamse wordt verliefd voordat je met je ogen kunt knipperen, maar een man moet wél van goede huize komen om de perfectionistische Tene echt aan zich te kunnen binden. Inmiddels is ze ongeveer twee jaar single en behoorlijk ready to mingle. Tene Donzo droomt van een succesvolle modellencarrière en wil een inspiratie zijn voor andere meiden met alopecia.

Manon Schotte

Drie honden, drie paarden, vier kippen en een heleboel vissen. Het is een ware beestenboel thuis bij dierenvriendin Manon Schotte. Het enige knuffeldier dat ze nog mist, is de liefde van haar leven. Deze beauty met brains zoekt een echte gentleman om head-over-heels verliefd op te worden. Iemand die de deur voor haar openhoudt en haar jas helpt aan te doen. Nietsnutten en ijdeltuiten mogen doorlopen: Manon Schotte zoekt een man met ambitie! De 23-jarige Vlaamse blondine hoopt op een prins op een (al-dan-niet-wit) paard die niet bang is om het initiatief te nemen, haar met zijn glimlach kan laten smelten en samen met haar de honden uit wil laten.

Kimbery Bosman

De 24-jarige Kimbery Bosman uit Melsele heeft al aan verschillende Missverkiezingen meegedaan en nam in 2020 dan eindelijk als Miss Exclusive het kroontje mee naar huis. Een ervaring die haar leven behoorlijk op zijn kop zette! Hoewel haar hartje al meermaals gebroken is, gelooft de mysterieuze Kimbery Bosman nog steeds in ware liefde. Ze houdt haar ogen wijd open in haar zoektocht naar die ene lange man met bruine lokken, een knap koppie en een verzorgd uiterlijk. De half-Filipijnse miss is hier met een missie: dé man van haar dromen ontmoeten op Love Island.

Fé Bolleboom

Je kijkt je ogen uit bij het zien van deze oogverblindende Nederlands-Limburgse opticien in opleiding. Fé Bolleboom bekijkt het leven door een roze bril, maar als het om haar liefdesleven gaat is ze iets minder optimistisch. Aan DM’s, berichtjes en dates geen gebrek, maar ze loopt haar droomman liever tegen het lijf in het échte leven dan dat ze er urenlang mee moet chatten via dating-apps. Dat vindt ze maar niks. Mocht Fé de ware ontmoeten op Love Island dan ziet ze zichzelf wel met een huisje, boompje en een lief beestje. En mocht haar soulmate van over de Belgische grens komen, dan is dat geen probleem. Fé Bolleboom switcht haar accent probleemloos naar het Vlaams!

Gideon Allen

De 25-jarige Gideon Allen is als een vis in het water voor de cameralens. Met zijn innemende glimlach, sprekende ogen en opvallende huid is hij voor veel fotografen een droom om mee te werken. Als internationaal model stond hij daarom al in de Italiaanse Vogue en sleepte hij een internationale Nike-campagne in de wacht. Deze ‘goofball’ kijkt bij de zoektocht naar zijn droomvrouw vooral naar het innerlijk. Daarnaast is het belangrijk dat zijn love-interest begrijpt dat hij voor zijn werk de hele wereld rondreist en dus vaak van huis is. Hier liepen zijn eerdere relaties vaak op stuk. Gideon is een grappige gangmaker die wil laten zien dat je ook met vitiligo de liefde van je leven kan vinden op Love Island! Gideon Allen komt uit Nederland.

Mehti Can

Een kaaklijn waar je een boterham mee kunt afsnijden… We zijn er niet allemaal mee gezegend, maar de 26-jarige Mehti Can in ieder geval wel! Deze grote, stoere knuffelbeer is bezig met de laatste loodjes van zijn hbo-opleiding en in de toekomst hoopt hij als ‘selfmade man’ een succesvolle onderneming te starten. Mehti Can heeft een hekel aan mensen die liegen en niet zichzelf durven te zijn. Op Love Island gaat hij op zoek naar zijn eerste échte liefde. Tot dusver was Mehti steeds te kieskeurig en kapte hij alles af voordat het goed en wel begonnen was. Mehti gaat het hele eiland afspeuren naar een slimme, zorgzame dame die hem support en die geen blok aan zijn been is!

Merijn Hitijahubessy

Zeg je Brabantse gezelligheid? Dan zeg je: Merijn Hitijahubessy! Deze gespierde energiebom uit Breda is pas 21 jaar, maar heeft nu al een een succesvol eigen elektrobedrijf. Voor Merijn staat familie op één en hij ziet zijn lieftallige ouders als zijn grote voorbeelden. In het bijzonder op het gebied van liefde, want zijn papa en mama zijn intussen al 29 jaar dolgelukkig met elkaar. Merijn’s eigen liefdesleven is nog niet echt op gang gekomen, maar dat ligt niet aan zijn versierskills. Met zijn openingsdansje, innemende glimlach en snoeiharde sixpack brengt hij menig vrouwenhart op hol. Ze blijven alleen nog niet echt plakken. Op Love Island hoopt Merijn Hitijahubessy daarom een spontane ‘brown-eyed-beauty’ aan de haak te slaan met wie hij op lekker actieve dates kan.

Lennert Egghe

De 24-jarige, sympathieke Lennert Egghe komt uit Sint-Niklaas. Als je hem voor het eerst ziet, denk je misschien dat hij een bad-boy is, maar niets is minder waar. Deze knappe Vlaming is supersociaal en hij pakt je in waar je bij staat! Maar, zoals de tattoo op zijn bicep zegt: als het erop aankomt kan hij ook behoorlijk intens en passievol zijn. Lennert is niet bang om zijn gevoelens uit te spreken en kan goed een luisterend oor bieden. Inmiddels is hij zo’n anderhalf jaar single. Lennert zoekt een dame die mooi van binnen èn van buiten is! Op Love Island hoopt hij iemand te vinden waarmee hij een serieuze band kan opbouwen.

Marvin Trentels

Ideale schoonzoon Marvin Trentels heeft zijn leven goed op orde. De ambitieuze Antwerpenaar (uit Mortsel) is 28 jaar, heeft een eigen vastgoedkantoor Omnia Vastgoed, en ziet er altijd piekfijn uit! Het enige wat hij nog mist is een prachtige dame aan zijn zijde. Aan aandacht heeft Marvin Trentels geen gebrek: Deze casanova weet de dames moeiteloos om zijn vinger te winden! Hij gebruikt zijn succesvolle verkooptrucs ook als versiertrucs. Omdat Marvin’s zaak voor hem altijd op één stond, heeft hij in zijn ‘twenties’ nooit eerder nagedacht over een langetermijnplan voor zijn liefdesleven. Hij kijkt uit naar het ontmoeten van een knappe soulmate op Love Island.

Jules Leclef

Het 24-jarige feestbeest Jule Leclef uit Wilrijk werkt als garçon in een fine dining restaurant club Lima in Antwerpen. Hoewel hij al veel internationale sterren heeft bediend, heeft hij zelf nog niet veel van de serieuze relaties geproefd. Jules is zich ervan bewust dat hij niet de breedste schouders of de hardste sixpack zal hebben op Love Island, maar dit compenseert hij ruimschoots met zijn droge humor en zijn geavanceerde versier-tactieken. De Vlaamse deugniet verleidt de meiden echter wél altijd met het grootste respect. Jules Leclef heeft zelf drie zussen en hij zou ook niet willen dat zij respectloos behandeld zouden worden. Als er op Love Island een kleine latina rondloopt die zijn vibe weet te matchen, dan zou dat zomaar eens zijn eerste echte liefde kunnen worden!

Bombshells Love Island 2022

Benieuwd naar de Bombshells van Love Island 2022? Dat zijn er inmiddels al een heleboel. Denk aan Jotti Verbruggen en Rick Dekker. Maar ook de tweeling Yousri en Sayed Elsayed. Of wat dacht je van Mara Bella Steneker. En natuurlijk niet te vergeten de tien bombshells uit Casa Amor 2022.

Jotti Verbruggen

Jotti Verbruggen is 27 jaar en komt uit Oud-Turnhout (België). Ze wordt door vrienden ook wel Shotti genoemd. Ze werkt als model en mannequin. In het verleden was ze Miss Elegantie en stond ze in de finale van Miss België. Maar waar we haar in Nederland dan weer van kennen, is dat Jotti Verbruggen werd gezien als de nieuwe vriendin van Wesley Sneijder. De twee hebben het een tijdje gezellig gehad, maar nu is Jotti Verbruggen weer single en probeert ze het als bombshell bij Love Island 2022.

Rick Dekker

Rick Dekker is – net als bombshell Jotti Verbruggen – 27 jaar. Hij komt uit het Nederlandse Alkmaar. Zijn vrienden noemen hem ook wel dekhengst. In het dagelijkse leven werkt Rick Dekker op een sport-BSO. Wist je dat hij ook graag schaakt en Spaans spreekt?

Yousri en Sayed Elsayed

De 23-jarige tweeling Yousri en Sayed Elsayed kunnen niet zonder elkaar. Deze gasten uit Eindhoven kun je kennen van hun kanaal You Say Twins, waarmee je ze al zag op YouTube, Instagram en TikTok. Wist je trouwens dat deze tweeling ook ontzettend acrobatisch is?

Mara Bella Steneker

Mara Bella Steneker is 26 jaar en komt uit Groningen. Ze is in het dagelijkse leven werkzaam als consultant bij een technisch detacheringsbureau. Deze recruiter heeft Filipijnse roots en houdt van stoere en sportieve activiteiten.

Bekende deelnemers Love Island in Casa Amor 2022

En dan zijn er natuurlijk ook nog de bekende deelnemers uit Love Island, die hun intrede deden in Casa Amor 2022. In Casa Amor All Stars keren namelijk tien singles terug, die we kennen uit vorige seizoenen. Daar zitten ook een aantal gezichten bij, die we recent nog zagen in Love Island Rewind.

Cast Love Island Casa Amor All Stars (2022)

Om dit artikel compleet te maken, stellen we hieronder natuurlijk ook alle deelnemers uit de cast van Love Island Casa Amor All Stars hieronder ook aan je voor. Raphaëlla Deuringer, Lisa Moerman, Josephine-Charlotte Lecluyse, Lio Verborgh, Imen Dirie, Mert Okatan, Noah Berry, Mac McAdam, Cas Hooijer en Martin Foru zijn er weer helemaal klaar voor.

Raphaëlla Deuringer

De 23-jarige Raphaëlla Deuringer beleefde een ware rollercoaster van emoties tijdens haar vorige verblijf in de Love Island-villa. In het tweede seizoen viel ze als een blok voor krullenbol Mattheüs, maar toen bombshell Jaimy hem wegkaapte hield Raphaëlla Deuringer de eer aan zichzelf en verliet ze de villa met een gebroken hart. Hierna volgde een relatie met profvoetballer Dante Vanzeir, maar intussen is Raffie weer hartstikke single en klaar voor de tweede ronde. Ze ziet deze tweede kans op Love als de ideale manier om zich te revancheren op het eiland.

Lisa Moerman

Het 27-jarige Playboymodel Lisa Moerman fladderde eerder al eens rond in de Love Island Villa. In het tweede Vlaams Nederlandse seizoen werd ze naar huis gestuurd met toenmalige koppelpartner Yoram, maar al snel werd duidelijk dat er tussen hen geen romantische klik was. Dierenvriendin Lisa Moerman is geen doorsnee honden- of kattenmeisje, ze is gek op haar blauwgele papegaai Aaliya. In Love island hoopt dit beeldschone lingeriemodel met haar trademark veertjes-in-het-haar nu eindelijk een geschikte man te vinden voor in haar eigen liefdesnestje.

Josephine-Charlotte Lecluyse

De 22-jarige Josephine-Charlotte, of zoals ze zelf zegt op haar Instagram: Call me JC!, kennen we natuurlijk van het tweede seizoen van Love Island. De vurige beauty werd tijdens haar vorige verblijf op Love Island naar huis gestemd met haar koppelpartner Kai. Tussen Kai en JC is het niets geworden en deze hard-to-get redhead ging dus met lege handen naar huis. Daar hoopt deze mondige prachtvrouw nu verandering in te brengen en JC Lecluyse neemt deze ‘second shot at love’ met beide handen aan!

Lio Verborgh

Mind your step, Lio Verborgh is back! Dit 23-jarige Vlaamse prinsesje kwam in het tweede seizoen binnen via Casa Amor en richtte haar pijlen toen direct op Mert. Helaas eindigde haar avontuur vroegtijdig omdat ze als single achterbleef bij de herkoppeling. Meisje-meisje Lio Verborgh ziet er altijd tiptop verzorgd uit en is, volgens haar Instabio: “Niet slim, maar grappig”. De knappe blondine valt op lieve, grappige, loyale mannen met bruin haar en bruine ogen en gaat dit keer echt alles-op-alles zetten om de liefde te vinden op Love Island. It’s her time to shine… again!

Imen Dirie

Voor de 27-jarige make-up artist Imen Dirie uit Den Bosch kent Love Island geen geheimen (meer). Vlak voor de finale van het tweede seizoen bekende haar koppelpartner Remco een liefje thuis te hebben en hiermee eindigde haar tumultueuze avontuur op Love Island in een deceptie. Inmiddels is de flawless beauty ietsjes ouder en wijzer en heeft ze geen tijd meer over voor heren die niet voor de volle 100% voor haar gaan. Ze houdt van dansen, van cocktails en staat al-tijd goed op de foto. No more secrets: Imen Dirie wil dit keer op Love Island ècht de ware vinden!

Lees ook dit bericht uit ons archief: Eerste kennismaking met Love Island 2020-deelnemers Imen Dirie, Josephine-Charlotte Leclyse, Lisa Moerman, Mert Okatan en Raphaëlla Deuringer.

Mert Okatan

De 22-jarige Mert ging in het tweede seizoen van Love Island als winnaar naar huis met zijn liefje Joan als grote hoofdprijs. De relatie van het favoriete koppel van het publiek hield nog ruim een jaar stand, maar strandde toen helaas omdat het ‘simpelweg niet klikte’. Personal Trainer Mert weet nu echter hoe het voelt om verliefd te zijn en is ‘hooked on the feeling!’. Het model met Turkse roots hoopt dat euforische gevoel snel weer mee te maken op Love Island en opent zijn hart voor een mooie, goed verzorgde dame.

Noah Berry

De 25-jarige Noah gaat als een speer. Hij is eigenaar van zijn eigen Creative en Influencer Agencies Dudes from the Dam en Dolls from the Dam en draait regelmatig op feestjes met zijn huisgenoot en tevens mede–oud-Islander Cas Hooijer. Zijn vriendschap met Cas en hun olijke dj-duo CASÁNOAH is het mooiste wat zijn vorige Love Island avontuur voor hem teweegbracht heeft. De liefde heeft hij namelijk niet gevonden tijdens het eerste seizoen. Dit keer hoopt Noah langer te mogen blijven en wél naar huis te gaan met de liefde van zijn leven.

Mac McAdam

De 29-jarige Mac McAdam is helemaal klaar voor zijn comeback! Hoewel het knappe model uit Zutphen Love Island de vorige keer een week voor de finale de villa moest verlaten, deed hij dit wel met een knappe dame aan zijn zijde. Helaas liep de relatie met Cheyenne kort na de finale van het Nederlandse seizoen op de klippen. De voormalig Mr. Universe wil dolgraag nog een poging wagen in de Love Island- villa. Zijn de nieuwe dames bestand tegen charmes en zijn Mac-attack?

Cas Hooijer

Het feest kan beginnen, want Cas komt zo de Casa binnen! En.. de studentikoze Cas Hooijer komt niet alleen. Na zijn exit uit het eerste seizoen is hij direct gaan samenwonen met een andere Islander. De bro-love was aan tussen Noah Berry en Cas en intussen zijn ze onafscheidelijk. Ze vormen zelf samen een succesvol DJ-duo met de naam CASÁNOAH. En dus komen de roomies dit keer samen de boel op stelten zetten. Cas Hooijer hoopt deze keer op een langer avontuur op Love Island en hoopt er oprecht een leuke dame aan over te houden.

Martin Foru

De 25-jarige profbokser en internationaal model Martin Foru knokte zich tijdens het allereerste seizoen van Love Island met zijn koppelpartner Sebastiana een weg naar de finale. Het stel werd tweede, maar na het avontuur op Love Island gooiden ze uiteindelijk toch de handdoek in de ring. Martin, ook bekend onder zijn bijnaam ‘Tutu, The Example’, woont op dit moment in Londen en vliegt af naar Love Island om een nieuwe vlam te vinden. Bokst Martin Foru het ook deze keer voor elkaar om in de finale te eindigen? Let’s get ready to rumble!

Foto: ITV Studios

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 juni 2023 /