Aflevering Ik Vertrek Vlaanderen | Dave & Koen in Duitsland

Het tweede deel van Ik Vertrek Vlaanderen is sinds dinsdag 4 april 2023 in herhaling te kijken op VTM. Na Liefde voor muziek 2023 zie je de aflevering met Dave Van Luyck en Koen Bernaerts die naar Duitsland zijn geëmigreerd. Maak in dit artikel kennis met de deelnemers uit Ik Vertrek uit Vlaanderen.

Dit bericht plaatste ik voor het eerst op VlaamsKijken op 8 november 2021; ik heb het 11 april 2023 bijgewerkt en voorzien van updates.

Dave Van Luyck en Koen Bernaerts

Inmiddels is het alweer tijd voor de zesde aflevering van deze reeks. Deze keer volgen we chocolatier Dave van Luyck (44) en zijn partner Koen Bernaerts (50). Je kent ze ook van chocolaterie Valenza in Herentals; een florerende chocoladezaak waar ze na een slechte zakendeal de deur van dichttrokken.

Na de financiële en mentale klap willen Dave Van Luyck en Koen Bernaerts een nieuw leven opbouwen in het stadje Zell aan de Moezel in Duitsland, waar ze een ‘gasthaus’ slash winkel met Belgische streekproducten willen openen. Helaas verloopt de weg daarnaartoe niet van een leien dakje, met een teleurstellende rechtszaak, de zware overstromingen van de voorbije zomer en een pandeigenaar die zijn beloftes niet nakomt.

Chocoladewinkel in Zell aan de Moezel

Het koppel kiest uiteindelijk voor een chocoladewinkel zonder ‘gasthaus’. Na de ellenlange zoektocht naar een geschikt huurpand, vreest het koppel voor het ergste wanneer de streek onder water komt te staan. Zullen Dave Van Luyck en Koen Bernaerts erin slagen om alles rond te krijgen in het pittoreske stadje of eindigt hun avontuur in mineur? 

Nieuwe afleveringen Ik Vertrek Vlaanderen

Het gaat dus niet om nieuwe afleveringen van Ik Vertrek Vlaanderen, maar om de herhaling van deel 2 van het eerste seizoen, waar we eerder al naar konden kijken op VTM2. Gelukkig worden er in Nederland wel tal van dit soort programma’s gemaakt, die ook in België te kijken zijn. Denk aan Ik Vertrek XL en bijvoorbeeld Het Roer Om. In Nederland zijn er daarnaast weer nieuwe afleveringen van Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

Ik Vertrek kijken

De reeks Ik Vertrek kennen we natuurlijk uit Nederland. Daar is het jaar weer gestart met een nieuw seizoen. Hier lees je alles over Ik Vertrek 2023. Ik ben benieuwd of er ook nog nieuwe afleveringen van Ik Vertrek uit Vlaanderen gaan volgen, want met deze aflevering over Dave Van Luyck en Koen Bernaerts zijn we door de lichting heen.

Hieronder lees je meer over de eerdere afleveringen:

Familie Van de Velde – Oostenrijk

In de eerste aflevering ruilen Sam en Lieve en hun drie kinderen Eden, Matti en Felan het vertrouwde Lembeke in voor Hochrindl-Kegel, een populair wandel- en skigebied in de Oostenrijkse bergen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot…

Deze aflevering werd in de herhaling uitgezonden op 4 april 2023.

Nieuw aflevering Ik Vertrek Vlaanderen | Familie Van de Velde - Oostenrijk
Familie Van de Velde – Oostenrijk

Emigreren naar Oostenrijk

In Hochrindl-Kegel vondt de familie Van de Velde hun droompand: Sonnenhof. Dit is een domein met een groot huis en acht appartementen. Perfect geschikt om uit te baten als gastenverblijf na een grondige renovatie. Hun droom verandert al gauw in een horror story als er heel wat lijken uit de kast vallen.

Obstakels…

Het gezin krijgt te maken met heel wat obstakels: zo is de elektriciteit verouderd, ligt er amper isolatie en zijn de balkons erg onveilig. Bovendien gooit de buurvrouw roet in het eten waardoor de parking niet kan verhard worden. Ook het renovatiebudget ligt veel hoger dan verwacht. Ze raadplegen een advocaat voor advies over gerechtelijke stappen tegen de makelaar en de vorige eigenaar. “We kochten een gebouw dat we niet mogen uitbaten als gastenverblijf, we voelen ons bedrogen door de makelaar. Tegen elkaar grapten we dat ons dit nooit ging overkomen, een huis zonder vergunningen en met elektriciteitsproblemen kopen”, aldus Sam en Lieve Van de Velde.

Kijk op VTM GO ook Costa Belgica terug.

Nockalm Lodge

Vol goede moed en met hulp van vrienden en familie beginnen ze aan de verbouwingswerken, want vanaf augustus moet hun Nockalm Lodge klaar zijn om gasten te ontvangen. Zal het gezin Van de Velde op tijd klaar geraken met de gigantische to-do list of geven ze op? De quote “Als ik wist wat we gingen meemaken, had ik het nooit gedaan”, betekent niet veel goeds volgens mij…

Deze aflevering werd in de herhaling uitgezonden op 11 april 2023.

Familie Smets – Spanje

In de tweede aflevering van Ik Vertrek uit Vlaanderen maak je kennis met de familie Smets. Zij verruilen Kuringen voor het zonnige Pinoso in Spanje. De familie Smet bestaat uit vader Christoph Smets, moeder Dominique Mariën en hun drie kinderen kinderen Renée (14), Vince (11) en Max (11). Ze hebben het in Kuringen perfect voor elkaar. Ze hebben hier een moderne villa met zwembad en het goedlopende restaurant: Taratata in Hasselt(dat inmiddels overgenomen door hun huidige chef Tom Bollen en zijn partner Nele). Waarom Christophe en Dominique dit opgeven? Ze hunkeren naar rust en quality time met de kinderen.

Nieuw aflevering Ik Vertrek Vlaanderen | Familie Smets | Spanje
Familie Smets | Spanje

Bed and breakfast in Pinoso 

Het gezin besluit om in Spanje een oud herenhuis van 700 m2 om te toveren tot een sfeervolle bed and breakfast met zes kamers, een privé-appartement en een gezellig restaurantje. De strakke deadline van vijf maanden en de grondige renovatie van zowel het herenhuis als de tuin en de plaatsing van een zwembad en een achterbouw zorgen al snel voor heel wat spanning. De naam van het bedrijf wordt Mansion Taratata.

Kinderen blijven noodgedwongen in België

De kinderen blijven noodgedwongen achter bij de familie in België terwijl Christoph en Dominique in sneltempo aan de renovatie beginnen in Spanje. De reservaties stromen binnen, maar de Spaanse ‘mañana, mañana’ mentaliteit en een coronabesmetting bij de aannemer doen de planning wankelen. Zal de familie op tijd klaar geraken met de verbouwingen of worden de gasten straks verwelkomd tussen het stof en de cementmolen…

Deze aflevering werd in de herhaling uitgezonden op 18 april 2023.

Kim en Caroline Van Kerckhoven – Spanje

We maken in de derde aflevering kennis met Kim (51) en Caroline (41) Van Kerckhoven uit Tisselt, die de lokroep van het zonnige Andalusië niet langer kunnen weerstaan en hun drukke leven in België vaarwel zeggen. Kim en Caroline Van Kerkhoven kijken uit naar een nieuw leven; Hij wil meer tijd om te pottenbakken, terwijl zij verlangt naar een gezonder leven in de natuur. Samen met hun Spaanse rescue dog Pickles verhuizen ze naar Comares, een bergdorpje op een uurtje rijden van Málaga. Daar kocht het koppel ‘Casa Isabel’, een groot domein met privéwoning, twee kleine casitas die zullen dienen als gastenverblijf, een pottenbakatelier en een grote tuin met zwembad. 

Nieuw aflevering Ik Vertrek Vlaanderen | Familie Van Kerckhoven | Spanje
Familie Van Kerckhoven | Spanje

Casa Isabel in Comares

Kim en Caroline nemen het niet zo nauw met de Spaanse vergunningen en beginnen alvast met de grondige renovatie in Spanje, maar eerst moeten ze wel hun eigendommen in België van de hand doen om het plaatje te kunnen financieren. Genieten ze straks van een rustig leventje of zal geldgebrek en de Spaanse bureaucratische rompslomp de pret bederven?

Deze aflevering werd in de herhaling uitgezonden op 25 april 2023.

Isabelle Weyn en Stefan Broods – Spanje

Spanje blijkt toch wel één van de favoriete landen dit seizoen van Ik Vertrek uit Vlaanderen. Tinder couple Isabelle Weyn (48) en Stefan Broods(47) uit Zwijndrecht. Isabelle droomt al jaren van een stressvrij leven in Spanje, maar Stefan wil zijn goed lopende zaak en mooie huis in België niet zomaar opgeven. Enter corona. Een fantastische periode voor het koppel waarin ze naar elkaar toe groeien en uiteindelijk een prachtig droomdomein vinden in Bédar, Andalusië.

Nieuw aflevering Ik Vertrek Vlaanderen | Isabelle Weyn en Stefan Broods
Isabelle Weyn en Stefan Broods

Casa Bédar

Casa Bédar omvat een ruime instapklare woning met zwembad en twee aparte woonunits die wél een grondige make-over kunnen gebruiken. Tijdens de verhuis naar Spanje loopt het bijna mis wanneer de gigantische verhuiswagen tussen de smalle straatjes moet manoeuvreren om op het domein te komen.

Vergunningen in Spanje…

Verbouwen in Spanje betekent ook heel wat geregel om de juiste vergunningen te verkrijgen, zelfs om een klein muurtje te schilderen moet het koppel een aanvraag doen. Ook duiken er heel wat technische problemen op en de renovatiewerken worden zelfs stilgelegd tot het papierwerk op punt staat. Zullen ze hun stukje paradijs in Spanje in vijf maanden tijd omtoveren tot gezellige b&b met zes kamers? Zijn ze net op tijd voor hun grandioos openings- slash trouwfeest met vrienden en familie, of zullen ze de feestelijke plannen moeten uitstellen?

Deze aflevering werd in de herhaling uitgezonden op 25 april 2023.

Familie Ghyselinck

In de vijfde aflevering maken we kennis met de familie Ghyselinck uit Rekkem. Zij willen een nieuw leven starten in het dorpje Todi in Umbrië, Italië. Met hun gezin willen ze Il Nido Nero oprichten. De familie Ghyselinck uit Rekkem bestaat uit Charline, Kristof, Tess, Jack en puppy Blue. Architecte Charline (43) en vastgoedontwikkelaar Kristof (45) delen naast een passie voor bakstenen ook een grand amore voor la dolce Italia. In België heeft de familie een mooi leven, met een bouwbedrijf en een ruime, moderne droomwoning. Hier wonen ze samen met zoon Jack (6), dochter Tess (10) en puppy Blue.

Umbrië

Na een stressvolle periode waarin hun relatie onder druk kwam te staan, vond het koppel elkaar terug in Umbrië. Ook wel het groene hart van Italië genoemd. In het dorpje Todi willen ze een nieuw en rustiger leven uitbouwen. Hier willen ze zeven kleine slowcabins met zwembad creëren, die ze willen verhuren aan gasten die op zoek zijn naar connectie met elkaar én de natuur. Maar eerst moet de financiering nog rond geraken, bovendien is bij aankomst in Italië de toegangsweg veranderd in een modderbad.

Il Nido Nero

Na de verkoop van hun huis in België begint het gezin met de voorbereidende werken voor ‘Il Nido Nero’, de eerste guest cabin waar ze tot 14 gasten willen ontvangen. Kristof pendelt nog wekelijks tussen België en Italië voor zijn zaak, maar voor Charline verloopt het leven in Italië helemaal anders. Daarbij is het huishouden, het opvolgen van de werken en het lesgeven aan de kinderen geen gemakkelijke combi. Ook de hitte speelt het gezin parten. Zal alles goed komen voor de familie of eindigt het hele avontuur met een zonneslag en een zenuwinzinking?

Nieuw aflevering Ik Vertrek Vlaanderen | Familie Ghyselinck, Il Nido Nero
Nieuw aflevering Ik Vertrek Vlaanderen | Familie Ghyselinck, Il Nido Nero

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 mei 2023 /