Ik Vertrek XL: deelnemers zijn familie en vrienden – kijk op VTM2

Ik Vertrek XL is het nieuwe format van de Ik Vertrek-makers. Deze keer geen gezinnen, die emigreren om hun buitenlandse droom waar te maken, maar complete gezelschappen van bijvoorbeeld familie of vrienden. Zes weken lang volgen we de Ik Vertrek XL deelnemers bij dit avontuur. Vanaf dinsdag 10 januari kun je om 22.45 uur op VTM2 kijken naar dit seizoen en ook in Nederland kun je Ik Vertrek XL terugkijken. Je leest er hier alles over.

Ik Vertrek XL

Het is hun gezamenlijke droom om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. Om Nederland achter te laten en met elkaar een avontuur over de grens aan te gaan. In Ik Vertrek XL is te zien hoe het twee verschillende gezelschappen vergaat die deze stap durven te zetten en naar Bonaire en Italië vertrekken. Is het makkelijker om samen ergens anders opnieuw te beginnen? Is gedeelde smart halve smart? Komt hun langgekoesterde droom uit? Zes weken lang zijn de ups and downs, de tegen- en de meevallers en de mooie, maar helaas ook verdrietige momenten te zien in Ik Vertrek XL.

In Nederland is Ik Vertrek 2023 van start gegaan met tal van nieuwe afleveringen (waar je meer over ontdekt als je op de gekleurde tekst klikt).

Ik Vertrek XL deelnemers

Hoe vergaat het de Ik Vertrek XL deelnemers in het buitenland? Is hun band sterk genoeg om de uitdagingen van het opnieuw beginnen in het buitenland te trotseren? Weten zij hun gezamenlijke droom te verwezenlijken? We volgen in ieder geval Marja Dekkers en haar man Hans Dekkers, samen met hun vrienden Ada, Wim en huisvriend Renzo in Italië. Daarnaast zijn ook Rinse en Francine deelnemers aan Ik Vertrek XL. Zij gaan met Oscar en Vanessa en oudste zoon Jan en schoondochter Fabienne naar Boinaire.

Casa Tramonto Friulano

De 63-jarige Hans en zijn vrouw Marja Dekkers (60) runnen al jaren een vloerenbedrijf. Maar zijn zeker niet van plan om dit tot hun pensioen te doen. Het werk is fysiek zwaar en hun hart ligt in Italië. Samen met hun vrienden Ada (62) en Wim (63) en huisvriend Renzo (42) hebben ze hun oog laten vallen op een ‘pand met potentie’ in het noordoostelijke Friuli. Hier willen ze geheel verzorgde groepsreizen organiseren, compleet met schilderworkshops en wijnproeverijen.

Of het pand inderdaad potentie heeft, moet nog blijken. De kozijnen zijn rot en de gaten zitten in het dak. Het vijftal wil het pand redden van de ondergang, maar dan moet er flink geïnvesteerd worden. Saillant detail; de aankoop is nog niet rond, want er zijn tientallen erfgenamen die bezwaar mogen maken tegen de verkoop en daar nemen ze alle tijd voor. Al het geld dat ze in het pand steken is dus op eigen risico.

Ik Vertrek XL: Hans

Als het dit gezelschap eindelijk voor de wind lijkt te gaan, moeten zij helaas afscheid nemen van Hans Dekkers. Hij overlijdt in zijn geliefde Italië. Lukt het de vrienden om de draad na dit verlies op te pakken en hun gezamenlijke droom alsnog te verwezenlijken, zodat gasten kunnen gaan genieten van Casa Tramonto Friulano?

Wist je dat Het Roer Om ook nieuwe afleveringen heeft? Lees meer over Het Roer Om: hoe is het nu met?

Bonaire

Buitengewoon opsporingsambtenaar Rinse (59) droomt samen met zijn vrouw Francine (54) al jaren over een toekomst in een warm land. Na een vijftal bezoeken aan Bonaire, komen ze tot de conclusie dat dit de plek is waar zij zich thuis voelen. Francine vermoedt zelfs dat ze in een vorig leven Bonairiaanse is geweest. Ze verruilen hun woning in Voorthuizen voor een stuk grond in het Caribisch gebied.

Hier bouwen ze samen met hun vrienden en tevens aannemers Oscar (28) en Vanessa (33) een appartementencomplex voor toeristische verhuur. Waarbij zij later ook hulp krijgen van hun oudste zoon Jan (26) en schoondochter Fabienne (22). Het vertrek gaat niet vlekkeloos, het afscheid valt zwaar en ook hun huisvesting hebben ze nog niet geregeld. Eenmaal op Bonaire aanschouwen Rinse en Francine voor het eerst de bouw en komen ze er achter dat het allemaal net even anders gaat dan in Nederland.

Ik Vertrek XL terugkijken

Ik Vertrek XL kun je dus vanaf dinsdag 10 januari om 22.45 uur kijken op VTM2 en terugkijken via VTM GO. In Nederland werd deze reeks uitgezonden vanaf zaterdag 27 augustus. Je kunt Ik Vertrek XL hier alleen nog terugkijken via NPO Plus. Heb je dat niet en wil je toch gratis kijken vanuit Nederland, zorg dan voor een VPN Verbinding zodat je VTM GO kan gebruiken om de afleveringen te zien.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 januari 2023 /