Giro D’Italia 2023 kijken op tv: Eurosport 1, discovery+ en VTM

Wist je dat je de Giro D’Italia 2023 momenteel op tv kunt kijken? Alle ritten zijn te kijken bij discovery+ en Eurosport 1. Maar er is ook goed nieuws voor de Vlaamse liefhebbers die naar de Ronde van Italië willen kijken: de eerste vier etappes, de slotetappe én een bepalende etappe, zijn te kijken bij VTM. We zetten hier alles op een rijtje. Gaat Remco Evenepoel Giro D’Italia 2023 winnen?

Kijk ook:

Documentaires over wielrennen

Liefhebber van wielrennen? Dan kon je de afgelopen tijd sowieso de nodige interessante docu’s kijken.

Maar nu terug naar de Giro D’Italia, die je natuurlijk op tv wilt kijken:

Giro D’Italia kijken op tv in België

De grandioze overwinning van Remco Evenepoel tijdens Luik-Bastenaken-Luik zindert nog na. Zal hij ook in de Giro d’Italia zijn concurrenten ruimschoots overtreffen? Kan hij de roze trui veroveren en tot aan de eindmeet vasthouden? Wielerliefhebbers kunnen het live volgen, want voor het eerst in jaren is de Giro deels op de Vlaamse buis te zien, en wel bij VTM. Van zaterdag 6 mei tot en met dinsdag 9 mei zendt VTM de eerste vier ritten – van de openingsrit tot en met de eerste bergrit – live uit.

Ronde van Italië op tv kijken

Na die eerste cruciale etappes wordt de vorm van Evenepoel, die van zijn belangrijkste concurrenten én zijn kansen om de Giro op zijn naam te schrijven duidelijk. De etappes die daarna volgen, zijn helaas niet te zien voor de kijkers van VTM. Maar de Ronde van Italië is wel op tv te kijken, namelijk bij Eurosport 1 en discovery+. De kijkers van VTM kunnen wel genieten van een beslissende rit (als we moeten gokken, zou at de bergrit zijn die op vrijdag 26 mei aankomt op de Tre Cime di Lavaredo of de laatste tijdrit op zaterdag 27 mei). En ook de laatste etappe van de Ronde van Italië kunnen Vlaamse kijkers bij VTM op tv kijken. Op 28 mei weten we, na 3448 gereden kilometers, wie de magische trofee de lucht in mag tillen in Rome.

VTM en VTM GO kijken in Nederland, doe je zo.

Remco Evenepoel & Giro D’Italia 2023

Op VTM wordt het commentaar gegeven door Michel Wuyts en Jan Bakelants. Stijn Vlaeminck en Maxim Goethals zijn de journalisten ter plaatse.  Die laatste blijft voor VTM NIEUWS dagelijks in het spoor van Remco Evenepoel* in Giro D’Italia 2023. Ook bij HLN volgt de liefhebber de koers op de voet met de eerste beelden meteen na de etappe, een dagelijkse liveblog en analyses van Michel Wuyts en Jan Bakelants.

Luistertip: De Fiets van Cancellara

Giro D’Italia 2023 kijken

Wil je de Giro D’Italia compleet kijken, dan kan dit bij discovery+ en Eurosport 1. Alle 21 etappes zijn live en on-demand te zien op discovery+ en bij Eurosport 1. Karsten Kroon en Jeroen Vanbelleghem zijn ook dit jaar de vertrouwde commentaarstemmen bij de etappes. De mannen worden ondersteund door Andries Lamain, Michael Boogerd (die op dit moment te zien is in Special Forces VIPS seizoen 3), Erik Breukink en Stijn Steels. Jan Hermsen doet on site verslag in Italië. Het internationale team van presentatoren bestaat dit jaar uit enkele grote namen, waaronder tweevoudig Giro d’Italia-winnaar Alberto Contador en 12-voudig Giro d’Italia etappewinnaar Robbie McEwen.

Kop over Kop

In de dagelijkse studioshow Kop Over Kop in de Giro bij Eurosport 1 worden 20 minuten voor het begin van elke etappe  de voorbeschouwingen en analyses van de Giro verzorgd door Sander Kleikers, Bobbie Traksel, Iris Slappendel en Jip van den Bos. Meer een luisteraar? In de Kop over Kop podcast neemt Sander Valentijn je mee in alle ins & outs over de Giro, met Jeroen Vanbelleghem, Bobbie Traksel en Jan Hermsen als vaste gasten.

Foto: Eurosport / Discovery

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 mei 2023 /