Pano: Resort gestrand over fout gelopen investeringen in vastgoed

Stijgende levensduurte en vastgoedprijzen die de hoogte in gaan: het zijn voor heel wat Belgen voldoende redenen om over het muurtje te kijken voor investeringsmogelijkheden, bijvoorbeeld in vastgoed in het buitenland. ​Maar is zo’n investering wel altijd veilig? Stef Meerbergen en Tobias Santens doken hier voor Pano in en maakten de reportage Resort gestrand over fout gelopen investeringen in vastgoed in het buitenland. Deze is vanavond – woensdag 19 april – te kijken.

Fout gelopen investeringen in vastgoed het buitenland

Pano trok naar Londen en naar tropische oorden als Kaapverdië. Daar loopt het soms wel eens mis met investeringen, grondig mis. ​Wat is er aan de hand en wat gebeurt er met je geld wanneer je investeert in vastgoed dat nog in aanbouw is? Waar kunnen investeerders terecht met problemen als hun vastgoed niet in België ligt? ​Pano praat erover met Belgische kopers, makelaars, de FOD Economie, die hen moet controleren, en belastingexperts. ​ 

Dat investeren in vastgoed populair is, zag je ook al in programma’s als Costa Belgica.

Pano: Resort gestrand

Pano: Resort Gestrand is een reportage van Stef Meerbergen en Tobias Santens. Pascal Seynaeve en Sara Van Boxstael verzorgden de eindredactie. De reportage is te kijken op woensdag 19 april op 21.45 uur op Eén, in de app van VRT NWS en bij VRT MAX. Je kunt Eén in Nederland meestal in het reguliere zenderaanbod ontvangen. Heb je nu geen ‘gewone tv’ meer, of wil je de reportage terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding*. Als je de VPN op België zet, kun je overal buiten België ook kijken naar de reportage Pano: Resort Gestrand.

Pano seizoen 2023

Dit is de vijfde aflevering van Pano seizoen 2023. Eerder werd afgetrapt met de dubbele aflevering over seriemoordenaar Stephaan Du Lion: Pano: Het antwoord van Assisen over moorden Stephaan Du Lion. En je kon kijken naar de reportages Trans tieners, (Over) leven met de wolf en Crèche in crisis.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 april 2023 /