Pano: (Over) leven met de wolf

De reportage Pano – (Over) leven met de wolf is vanavond (woensdag 5 april) om 21.45 uur te kijken op Eén. Wat heeft de terugkeer van de wolf – het grootste roofdier in de Vlaamse natuur – voor impact? Pano-reporter Vincent Verelst gaat op zoek in het wolvengebied.

Wolven in Vlaanderen

De wolf, het grootste roofdier in de Vlaamse natuur, is helemaal terug. En al helemaal in het ‘kerngebied’: de streek rond Noord-Limburg. Op het militair domein in Houthalen-Helchteren leefde eind vorig jaar een roedel van 13 wolven. Maar de terugkeer van de wolf gebeurt niet onopgemerkt. De afgelopen vijf jaar hebben wolven bijna 500 stuks kleinvee in Vlaanderen gedood. Nog maar 10% van de mensen met dieren in het gebied waar de wolf actief is, heeft een wolfwerende omheining, ook al wordt die gesubsidieerd. De wachtlijsten zijn lang.

Kijktip voor ieder die de Vlaamse natuur wil ontdekken: Onze natuur.

Wolf polariseert

Pano – reporter Vincent Verelst trok vijftien keer naar het wolvengebied, in het spoor van de wolf. Zeker is: de wolf polariseert. Pano sprak met felle tegenstanders, maar ook met bewonderaars. Pano onderzoekt ook de kostprijs van de wolf: is de wolfwerende omheining goed besteed belastinggeld? En is die omheining altijd efficiënt?

Pano: (over)leven met de wolf

Pano: (over) leven met de wolf is een reportage van Vincent Verelst, Laura Niclaes en Kris Van de Voorde. Pascal Seynaeve en Sara Van Boxstael verzorgden de eindredactie. De reportage is te kijken op woensdag 4 april maart op 21.45 uur op Eén, in de app van VRT NWS en bij VRT MAX. Je kunt Eén in Nederland meestal in het reguliere zenderaanbod ontvangen. Heb je nu geen ‘gewone tv’ meer, of wil je de reportage terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding*. Als je de VPN op België zet, kun je overal buiten België ook kijken naar de reportage Pano: (over)leven met de wolf.

Pano seizoen 2023

Dit is de derde aflevering van Pano seizoen 2023. Eerder werd afgetrapt met de dubbele aflevering over seriemoordenaar Stephaan Du Lion: Pano: Het antwoord van Assisen over moorden Stephaan Du Lion. En je kon kijken naar de reportage Trans tieners.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 april 2023 /