Pano: crèche in crisis – reportage over situatie kinderopvang kijken

De reportage Pano: crèche in crisis is vanavond (woensdag 12 april) om 21.45 uur te kijken op Eén. Afgelopen jaar kwam de Vlaamse kinderdagopvang veelvuldig in het nieuws. En niet, omdat het er zo goed gaat… Tijd voor Pano om eens te kijken naar hoe het er in de Vlaamse kinderopvang voorstaat en wat voor oplossingen er misschien zelfs als zijn.

Kinderopvang in Vlaanderen

Elke dag vertrouwen duizenden ouders hun kostbaarste bezit toe aan enthousiaste en zorgzame kinderbegeleiders. Het afgelopen jaar was dat af en toe met een bang hart. Er stierf een kind in de opvang, andere kinderen werden hardhandig aangepakt, crèches moesten dicht of beperkten hun openingsuren omdat personeel uitviel of omdat ze er geen meer vonden. Stress bij ouders: waar kunnen we met onze kinderen terecht? Maar ook stress in de kinderopvang: kunnen we het nog wel goed doen?

Pano reportage kinderopvang

Pano meet de temperatuur in de kinderopvang vandaag. In verschillende kinderopvanginitiatieven en bij ouders die het dan maar zelf doen. Pano gaat ook mee op inspectie. Misschien ligt de oplossing in een radicaal ander systeem? In Brugge gaan kinderopvang, kleuter- en basisonderwijs al een tijdje samen. Is dat de toekomst?

Pano: crèche in crisis

Pano: crèche in crisis is een reportage van Jan Konings en Laura Verhaeghe. Pascal Seynaeve en Sara Van Boxstael verzorgden de eindredactie. De reportage is te kijken op woensdag 11 april maart op 21.45 uur op Eén, in de app van VRT NWS en bij VRT MAX. Je kunt Eén in Nederland meestal in het reguliere zenderaanbod ontvangen. Heb je nu geen ‘gewone tv’ meer, of wil je de reportage terugkijken, zorg dan voor een VPN Verbinding*. Als je de VPN op België zet, kun je overal buiten België ook kijken naar de reportage Pano: crèche in crisis.

Pano seizoen 2023

Dit is de vierde aflevering van Pano seizoen 2023. Eerder werd afgetrapt met de dubbele aflevering over seriemoordenaar Stephaan Du Lion: Pano: Het antwoord van Assisen over moorden Stephaan Du Lion. En je kon kijken naar de reportages Trans tieners en Over) leven met de wolf.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 april 2023 /