Deze 7 Vlaamse topseries moet je gezien hebben

Dat onze zuiderburen goed zijn in het maken van films en tv-series, daar is geen twijfel over mogelijk. Nu de dagen korter worden en we steeds vaker binnen zitten, is het een goed moment om jouw favoriete snack te kiezen uit de laatste Aldi folder en een Vlaamse topreeks te gaan kijken. Wij helpen je een handje met een overzicht van 7 toptitels.

1. Undercover

Undercover is een misdaadserie en is genadeloos spannend. De serie gaat over een politieagent die undercover moet gaan werken in een criminele organisatie. Hij krijgt steeds meer te maken met de donkere kant van de organisatie en moet zijn eigen leven gaan verdedigen. Undercover is spannend, realistisch en soms ook grappig. Een aanrader! Bovendien is de serie niet volledig Vlaams, top Nederlandse acteurs zoals Frank Lemmens en Elise Schaap spelen beiden prominente rollen in de serie.

2. Grond

Ismael (Yassine Ouaich) is een jonge Belgisch-Marokkaan die denkt dat het veel gemakkelijker zou zijn als Marokkanen hun doden in België zouden kunnen begraven. Hij voert Marokkaanse grond in op Belgische bodem, tot afkeuring van velen. Ismael komt voor veel uitdagingen te staan, maar slaagt daar met gevoel voor humor in. Grond is een verhaal dat een serieus onderwerp vermengt met luchtige humor, wat resulteert in zowel hilariteit en stof tot nadenken. De serie werd ook gemaakt door twee top Belgisch-Marokkaanse regisseurs: Adil El Arbi en Bilall Fallah, bekend van de Bad Boys films en tal van andere toppers.

3. Beau Séjour

In Beau Séjour belandt Kato (Nina De Man) in een hotelkamer nadat ze vermoord is. Ze is vastbesloten om achter haar moordenaar te komen, maar merkt dat niemand haar kan zien of horen. Kato moet erachter zien te komen wie haar heeft vermoord, maar komt steeds meer achter de geheimen van de mensen in het dorp. Beau Séjour is spannend, vreemd en erg vermakelijk.

4. Eigen Kweek

Eigen Kweek is een komische serie over een West-Vlaamse boerenfamilie die noodgedwongen wegens financiële redenen een wietkwekerij moet opzetten, want in “patatn kweken” zit geen geld meer. Dit blijkt echter nog niet zo makkelijk te zijn, want er komen allerlei problemen bij kijken. Eigen Kweek is uniek, hilarisch en erg meeslepend om naar te kijken.

5. Nonkels

De serie Nonkels gaat over een familie die moet leven met een vluchteling in hun midden. Innocent Dipanda is een Kameroense vluchteling die bij Luc en Carine aanklopt. Hoewel Luc hem niet uitnodigde om te komen, laat de familie hem toch bij zich intrekken. Innocent zorgt voor opschudding in het leven van de familie en brengt nieuw leven in hun saaie bestaan. De serie is spannend, uniek, erg vermakelijk en bevat heel veel herkenbare personages met een stevige portie humor.

6. Chantal

Chantal is een politieagente die in de komische tv-serie Eigen Kweek verschijnt. De serie is een spin-off van Eigen Kweek en gaat over Chantals avonturen als wijkcommissaris in het kleine dorpje Loveringem. Chantal moet zich steeds aanpassen aan de kleurrijke figuren die in het dorp wonen en die elk hun eigen ideeën over misdaadbestrijding hebben. Ondanks alle uitdagingen geniet Chantal van haar nieuwe leven in Loveringem.

7. De Bende van Jan de Lichte

De Bende van Jan de Lichte is een kostuumdrama over de gelijknamige 17de-eeuwse roverhoofdman. De serie is gebaseerd op ware gebeurtenissen en volgt het leven van Jan de Lichte en zijn bende. De serie is spannend, historisch en erg vermakelijk en is bovendien te zien op Netflix!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 december 2022 /