Film Nederland Onder Water met stem Gijs Scholten van Aschat

Welke verborgen schatten heeft Nederland te bieden? Wat is er te ontdekken in de onderwaternatuur van Nederland? Welke verrassende levensvormen treffen we aan net onder de waterspiegel? In de film Nederland Onder Water komt een onbekende wereld tot leven. Gijs Scholten van Aschat is de stem van Nederland Onder Water. De natuurfilm Nederland onder Water is vanavond – woensdag 16 november – om 20.35 uur te kijken bij AVROTROS op NPO1.

Nederland onder Water

De film gaat over het dagelijkse leven onder water, van Zuid-Limburg tot aan het Noordzeekanaal. Bijzonder zijn de fraaie close-ups waardoor zelfs de kleinste lichamelijke details scherp zichtbaar zijn. Het verrassende leven van onder andere de paling, zwanenmossel, salamander en modderkruiper worden op fascinerende wijze in beeld gebracht. De dieren komen dichterbij dan ooit. Prachtige beelden laten zien hoe de dieren zich gedragen in hun natuurlijke habitat. 

Ook interessant: Waterman en Langs de Kust.

Arthur de Bruin

Regisseur, onderwaterfilmer en aquatisch ecoloog Arthur de Bruin nam letterlijk een duik in deze wereld. De wereld die nooit iemand ziet en altijd in beweging is. “Wij zien de waterspiegel altijd van bovenaf, de bovenwaterwereld reflecterend. Mensen hebben geen idee van wat zich daaronder afspeelt. Van de kleuren, de schoonheid, de spelingen van het licht, van het wel en wee van de vissen en alle andere levensvormen die in deze wereld te zien zijn”, aldus de Arthur de Bruin.

Gijs Scholten van Aschat

Gijs Scholten van Aschat heeft de film Nederland onder Water ingesproken. Recent zag je de acteur in de bijzondere film Zee van tijd. Eerder kon je hem bewonderen in Romeinse tragedies van ITA. Gijs Scholten van Aschat heeft al tal van rollen in series en films op zijn naam staan. De afgelopen jaren zag je hem onder andere in Hoogvliegers, Klem, maar ook in April, May en June. We gaan ‘m binnenkort zien in De stamhouder en Piece of My Heart.

Nederland Onder Water kijken

Nederland Onder Water is op 16 november om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1 te kijken. Gemist? Kijk dan de aflevering terug via NPO Start. Vanuit Nederland gaat dat eenvoudig. Wil je dit vanuit België of een ander land kijken, kies dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet en surf naar de NPO Start site.

Foto: AVROTROS

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 november 2022 /