Bockie De Repper op VTM2 met Dat Eet Dan Gelukkig Zijn

Bockie De Repper (die eigenlijk Jonas Van Boxstael heet) is sinds maandag 7 februari iedere maandagavond rond 21.45 uur te kijken op VTM2 met Dat Eet Dan Gelukkig Zijn. Hij wordt door de stem van Wim Opbrouck op culinaire Queeste door Vlaanderen gestuurd om daar bij de mensen aan te schuiven aan de keukentafel. Ontdek hier meer over Dat Eet Dan Gelukkig Zijn en Bockie De Repper.

Dat Eet Dan Gelukkig Zijn

Jonas van Boxstael, beter bekend als Bockie De Repper, kan de beste chef-koks van het land zijn maten noemen. Hij kent de menu’s van alle restaurants en snackbars van Vlaanderen uit het hoofd. En wanneer hij niet in één of andere sterrenzaak vertoeft, laat hij zijn eten aan de deur leveren. Maar wat eet de gewone Vlaming eigenlijk? De presentator heeft geen idee meer. Tijd om eens plaats te nemen aan de keukentafel en vragen te stellen, die niemand anders durft te stellen. Het leidt tot boeiende gesprekken en doet straffe verhalen bovendrijven. 

Stem Dat Eet Dan Gelukkig Zijn

Vraag je je tijdens het kijken af van wie die stem toch is, die Bockie De Repper op avontuur stuurt. Dat is Wim Opbrouck. De zeer ervaren Vlaamse acteur, die we inmiddels natuurlijk ook kennen als presentator van Bake Off Vlaanderen. Wim Opbrouck stuurt Bockie De Repper naar onder andere Antwerpen, Gent, Knokke, Mechelen en Hasselt.

Bockie De Repper

Jonas van Boxstael alias Bockie De Repper vertelt over Dat Eet Dan Gelukkig Zijn het volgende. “Het leukste aan dit programma maken was, behalve alle leuke, gezellige en grappige mensen die ik heb leren kennen, dat ik elke dag mijn warm eten had. En dat ik de afwas niet moest doen.” Je kent de nieuwbakken presentator ook als vlogger. Verder zag ‘m recent ook bij Bake Off Vlaanderen Kerst 2021. Hij dankt zijn naam aan de rapgroep Geile Gleuf Maddefakkers.

Halle

Dat de meeste mensen zelf hun potje koken, is volgens Bockie De Repper fake news. Om Bockie op andere gedachten te brengen stuurt Wim Opbrouck hem naar Halle. Daar belandt hij in ‘het spookhuis’ van Hans om er een hapje mee te eten. Zelfgemaakte kost moet Bockie echter niet verwachten. Hans lijdt aan de ziekte MS en zelf in de potten roeren lukt niet meer. Hij relativeert het allemaal met bakken donkere humor en een wel heel opvallende tattoo. En Bockie, die kan het natuurlijk niet laten om zelf ook één van zijn meest ‘diepzinnige’ tattoos te onthullen… 

Antwerpen

Bockie De Repper gaat in de vijfde aflevering van Dat Eet Dan Gelukkig Zijn naar Antwerpen. Tijdens zijn bezoek aan Eliane maakt Bockie het te bont. Eliane tikt hem op de vingers wanneer hij na een hoogdringend toiletbezoek de toiletdeur laat opstaan. “Het was maar pipi hé”, probeert Bockie zich nog te verdedigen. Ook het gevloek waarmee hij de verse pasta op zijn bord de hemel in prijst – “Godverdoeme, da’s lekker” – stelt ze niet op prijs. Maar Eliane stoort zich voornamelijk aan de pet van Bockie: “Dat klakske, moet dat aan tafel? Dat is tegen de étiquette hé, ik vind het een vorm van beleefdheid dat je dat afzet.” Waarop hij zich opnieuw zonder succes probeert te verdedigen: “Maar jij draagt toch ook een bril aan tafel?” Gelukkig worden de twee even later dankzij een ‘vochtig koekje’ dikke vrienden en bezorgt Bockie Eliane de slappe lach wanneer hij wéér naar het toilet moet, maar dit keer voor meer dan alleen pipi.

Gent

Stoemp’ met savooi en worst, scampi diabolique, pittige Indische sausjes of gewoon heel creatieve bordjes: de Gentenaars zijn van alle keukens thuis, zo zien we in de vierde aflevering van Dat Eet Dan Gelukkig Zijn. En van die Gentse bordjes wil Bockie De Repper maar al te graag proeven. Gemarineerd in kruiden, smaken en geuren raast hij door Gent waar hij de 19-jarige Alice ontmoet. De overenthousiaste babbelaar zorgt voor chaos in de keuken én in het hoofd van Bockie wanneer ze alles wil weten over zijn liefdesleven… “Dit is een primeur voor iedereen… Ik heb mijn vriendin ontmoet in een café in Aalst. Ik knipperde twee keer met mijn ogen en plots zat ik te muilen met haar in een soort van pornobadkamer van dat café”, lacht Jonas Van Boxstael. En voor Bockie De Repper mag smullen, moet hij er zelf nog wat voor over hebben…

Knokke

Wim Opbrouck stuurt Bockie De Repper in de derde aflevering van Dat Eet Dan Gelukkig zijn naar Knokke. Met een golfkarretje trekt hij naar de badstad, waar zelfs het ziekenhuis een plekje in de Gault Millau heeft. Jonas Van Boxstael schuift onder andere aan bij kunstenaar Fabien. De bijzondere en aimabele man, die naar eigen zeggen ‘selectief doof’ is, trakteert Bockie niet alleen op verse garnalen met zelfgemaakte aioli, maar ook op een rondleiding doorheen zijn buitengewoon huis met wel héél speciale kamers…  

Mechelen

Bockie De Repper wordt in de tweede aflevering naar Mechelen gestuurd door Wim Opbrouck. Hier gaat hij uitzoeken welke kookwonderen zich bij ‘de Maneblussers’ thuis afspelen. Bockie is na zijn culinaire trektocht door Mechelen niet enkel een paar kilo’s, maar ook een paar levenswijsheden rijker.

Romy Schlimbach

‘De bellemadam’ van Mechelen bewijst dat de mensen die het meeste hebben meegemaakt vaak de grootste (en luidste) humor hebben, de 86-jarige cafébazin Rozeke toont Bockie dat alleen lunchen niet eenzaam hoeft te zijn en aan de keukentafel van een Syrisch gezin ontdekt Bockie dat eten een warme herinnering aan thuis is. Maar de levenswijsheid die bij Bockie het hardst binnenkomt, is waarschijnlijk die van Romy Schlimbach. Na de dood van haar vader kwam het curvy model tot het besef dat ons gewicht er niets toe doet. We kunnen dus maar beter met volle teugen van een patatje oorlog genieten.

Hasselt

In de eerste aflevering, die te kijken is bij VTM 2, paradeert Bockie De Repper als een ‘vettig kuifje’ doorheen Hasselt om op commando van Wim Opbrouck rond etenstijd bij de mensen thuis aan te bellen en zichzelf aan de keukentafel uit te nodigen. Hapje per hapje proeft de presentator van de Limburgse gastvrijheid en leert hij de wonderlijke inwoners van de Vlaamse hoofdstad van de smaak kennen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 februari 2022 /