Villa Zuid-Afrika over Droom guesthouse Kathleen Aerts

Kathleen Aerts, haar man Steven Van Hoof en de kids zijn vanaf vanavond – dinsdag 15 maart – weer te volgen op VTM 2. Iedere dinsdag kun je rond 21.45 uur kijken naar nieuwe afleveringen van Villa Zuid-Afrika. Dit nieuwe seizoen staat in het teken van de verbouwingen van het luxueuze guesthouse dat ze willen openen.

Kathleen Aerts in Zuid-Afrika

Kathleen Aerts doet de kijker weer wegdromen van het exotische Zuid-Afrika. Hier jaagt ze- samen met haar grote liefde Steven Van Hoof en twee stoere zoontjes – keihard haar grote droom na. De voormalig K3-zangeres wil een luxueuze guesthouse openen. Die is gekocht na een zoektocht met veel ups en downs (zoals we konden zien in seizoen 1 van Villa Zuid-Afrika), maar nu start het échte werk… Droom Guesthouse moet tenslotte wel klaar zijn, zodat klanten kunnen boeken.

Nieuw seizoen Villa Zuid-Afrika

Waar ze in het eerste seizoen van Villa Zuid-Afrika nog verkondigden dat ze binnen een maand de eerste gasten willen ontvangen, blijkt dat toch wat anders te zijn… Voor de bouwvallige guesthouse tot de Droom Guesthouse kan omgedoopt worden (en klanten kunnen boeken), moet deze stevig onder handen genomen worden. En die verbouwingen zijn, met de ene tegenslag na de andere, loodzwaar. In het gezin van Kathleen Aerts lopen de spanning en de emoties hoog op. Halen ze de race tegen de klok of moeten de eerste gasten onder de blote Zuid-Afrikaanse hemel slapen? 

Aan het eind 2021 kon je al kijken naar de Villa Zuid-Afrika Kerstspecial: Kerst onder de Evenaar.

Kathleen Aerts

Kathleen Aerts: “We hebben ons oog laten vallen op een prachtig gastenverblijf waarmee we meteen een klik voelden. Initieel dacht ik dat we er met een likje verf en wat nieuwe meubels wel zouden komen maar guess what… (lacht). Eens je begint te breken, stopt het niet en al snel kwamen we in serieuze verbouwingen terecht. Ons domein was op een gegeven moment precies het containerpark van Zuid-Afrika (lacht). Je maakt serieuze kosten, de boekingen lopen binnen en ondertussen komt de deadline voor de opening dichterbij. Het ging van kwaad naar erger, de kijker krijgt het allemaal te zien…”

Verbouwing Droom Guesthouse

Het gezin van Kathleen Aerts wordt gevolgd vanaf de start van het nieuwe hoofdstuk van hun avontuur in Zuid-Afrika: dat van de renovatiewerken van de Droom Guesthouse. Niet alleen het gastenverblijf zelf maar ook het domein errond ondergaan een stevige metamorfose. Al snel ontdekken Kathleen en haar gezin dat verbouwingen zelden volgens plan lopen, ook niet in Zuid-Afrika. Hun Droom Guesthouse lijkt veranderd te zijn in een ‘nachtmerrieguesthouse’. Ze trotseren de ene tegenslag na de andere en komen in een race tegen de klok terecht vol spanning, emoties, financiële uitdagingen maar gelukkig ook heel veel leuke familiemomenten. En dat verbouwingen een relatietest zijn, daar kunnen Kathleen en Steven nu ook van meespreken…

Alles is kapot

Wanneer het koppel na een vakantie in België de stand van zaken van de verbouwingen gaat opmeten bij hun Droom Guesthouse wordt al snel duidelijk dat ze ‘nog niet aan de nieuwe patatten zijn’. Het guesthouse heeft meer weg van een stort, het gazon rond het gebouw is als sneeuw voor de zon verdwenen en ‘alles is kapot’. Kathleen Aerts ziet de openingsdatum van de Droom Guesthouse in het gedrang komen en ook de kinderen zijn sceptisch: “Binnen ‘vijfduizendmiljoen’ weken zal het guesthouse misschien wel klaar zijn”, aldus zoontje Jay. Steven blijft positief, maar na enkele bezoekjes aan de werf dondert ook hij stevig van zijn droomwolk. Dit en meer zien we in aflevering 1 van Villa Zuid-Afrika seizoen 2 bij VTM2 en op VTM GO.

Verbouwpret wordt verbouwleed

Nu alles wat afgebroken kan worden in hun guesthouse afgebroken is, kan de echte verbouwpret beginnen en start de ‘leuke’ fase van de verbouwingen: het opbouwen. Althans, met dat idee beginnen we aan de tweede aflevering van Villa Zuid-Afrika. Het enthousiasme van Kathleen en Steven verdwijnt echter als sneeuw voor de Zuid-Afrikaanse zon wanneer de eerste opbouwwerken in een heuse tegenvaller uitdraaien…

Walvis spotten

Hoe vergeet je verbouwstress? Nou, daar heeft Kathleen Aerts wel een oplossing voor. In de derde aflevering van Villa Zuid Afrika zien we dat ze op een boot stappen om walvissen te gaan spotten. Dat blijkt allesbehalve een goede remedie tegen de kater van Steven, die de avond ervoor wat te diep in het glas heeft gekeken… Zoontjes Jay en Lewis daarentegen zijn super enthousiast, vooral wanneer ze een walvis van maar liefst ‘een kilometer lang’ spotten. 

‘Kakwater’

Als Kathleen geen K3’tje, uitbater van een reisbureau of gastvrouw van een guesthouse was geworden, dan waarschijnlijk wel interieurarchitect. In de vierde aflevering van Villa Zuid-Afrika slaat ze samen met zoontjes Jay en Lewis als een zot en in een race tegen de klok aan het decoreren. De kamers van het guesthouse moeten pico bello in orde zijn, want er staat een testrun op de planning en over enkele dagen blijven de eerste gasten slapen. De opening van het guesthouse lijkt éindelijk nabij, maar dan gooit een vervelend probleem roet – of beter gezegd “kakwater” – in het eten. Een tegenslag te veel voor Kathleen, die in tranen uitbarst. 

Regi in Droom Guesthouse Zuid-Afrika

Wat begon als een nachtmerrie voor Kathleen en Steven, wordt nu eindelijk écht een droom. Eindelijk gaat Droom Guesthouse in Zuid-Afrika open. Met nog wat mankementen en kinderziekten, weliswaar. Met een volgeboekt guesthouse zorgt dat bij Kathleen voor de nodige stress, en dan blijken de eerste gasten ook nog eens special guests te zijn… Kathleen en Steven krijgen nog meer vips over de vloer, want ook goede vriend Regi komt het guesthouse keuren. Als hotelmens blijkt hij een héél kritische gast met hoge verwachtingen te zijn. Kunnen Kathleen en Steven deze inlossen of krijgen ze een slechte review van dj Regi?

Het verblijf van Regi in de Droom Gueshouse in Zuid-Afrika zien we ook in de aflevering van dinsdag 19 april. Hij is een tevreden klant, en bovendien ook een makkelijke: een zachtgekookt eitje volstaat als ontbijt. Een ‘eitje van een cent’ voor kokkin Kathleen, toch? Zij beweert namelijk bij hoog en bij laag dat een ei na amper één minuut koken klaar is. Regi kan zijn oren niet geloven en ze nemen de proef op de som. Heeft het water in Zuid-Afrika speciale krachten of krijgt Regi een rauw ei voorgeschoteld?

Steven vraagt Kathleen Aerts weer ten huwelijk

De afgelopen weken moesten Kathleen, Steven, Lewis en Jay plaats maken voor voetbal, maar ze zijn weer terug. En hoe! Kathleen en Steven hebben met de verbouwing van hun Droom Guesthouse ‘de zes mottigste maanden van hun leven’ achter de rug. Nu het guesthouse op volle toeren draait en (bijna) alles weer rozengeur en maneschijn is, vindt Steven het tijd om de liefde te vieren. Na 12 jaar huwelijk gaat hij voor een tweede keer op de knie voor zijn Kathleen. Het moet een romantisch aanzoek worden, maar dat is buiten de klungeligheid van Steven gerekend… Geeft Kathleen nog eens haar jawoord?

Zanger Christoff

In de aflevering van 24 mei zien we weer een verrassing in Villa Zuid-Afrika. Er komt namelijk een onverwachte gast naar de Droom Guesthouse in Zuid-Afrika. Niemand minder dan zanger Christoff, al jarenlang één van de boezemvrienden van Kathleen, brengt haar een bezoekje. Hij wordt door Steven in het guesthouse binnengesmokkeld om Kathleen eens flink te verrassen. Het geniepige plannetje van de twee heren lijkt volledig te slagen: Kathleen schrikt zich een ongeluk wanneer Christoff plots voor haar neus staat.

Droom Guesthouse boeken

Wil je een verblijf boeken bij de Droom Guesthouse van Kathleen Aerts, Steven Van Hoof en hun zoontjes? Dat kan inmiddels. Je vindt deze accommodatie op slechtst een steenworp van het pittoreske dorpje Franschhoek in het midden van prachtige wijnlanden. Tussen wijranken, olijf- en citroenbomen en groene bergen. Via de website krijg je er al zin in.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 maart 2022 /