Lee & Cindy C: cast en verhaal – te kijken op Netflix en VTM (Go)

De Vlaamse film Lee & Cindy C. van Stany Crets uit 2015 is vanavond – zaterdag 9 juli – om 23.00 uur te kijken op VTM (GO). Wist je dat de film – met in de hoofdrol Bert Verbeke en Ann Van den Broeck – daarnaast ook op Netflix staat? Tijd om er eens wat uitvoeriger bij stil te staan, want de Lee & Cindy C cast kennen we tegenwoordig uit tal van Vlaamse series en films.

Lee & Cindy C.

Lee (Bert Verbeke) besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek. De muzikale kwaliteiten van zijn bandleden (met drummer Sven, gespeeld door Rik Verheye), tevens zijn jeugdvrienden, zijn echter niet bepaald indrukwekkend. Gelukkig krijgt hij steun van zijn nonkel Dolf (Jaak Van Assche), een derderangsclown met een drankprobleempje. Cindy C., een Vlaamse schlagerzangeres (Ann Van den Broeck), wil haar carrière een nieuwe boost geven maar zit met een gewetensprobleem. Zij wil niet langer liegen en bedriegen in de klatergouden wereld van de showbizz.

Wanneer Lee en Cindy elkaar per toeval ontmoeten, ontdekken ze bij mekaar een drang naar integriteit en waarheid. Een vonk springt over en de twee worden ondanks de wereld van verschil en een leeftijdskloof verliefd op elkaar. Om dichter bij elkaar te komen verloochenen ze hun eigen entourage, maar uiteindelijk ook zichzelf. Het komt tot een onvermijdelijke breuk…

Lee & Cindy C cast

De film mag dan uit 2015 komen; anno 2022 kennen we nog steeds heel wat namen uit de Lee & Cindy C cast. Sterker nog: velen van hen zien we vaak in films en series. De hoofdrollen in Lee & Cindy C. worden gespeeld door Bert Verbeke, Ann Van den Broeck, Jaak Van Assche, Laurenz Hoorelbeke, Rik Verheye, Florian Avoux, Nico Sturm, Nathalie Meskens, Jasmine Jaspers en Michael Vergauwen. Verder zien we in de cast van Lee & Cindy C. bijvoorbeeld ook Ruth Beeckmans, Tomas De Soete en Peter Van de Velde.

Acteurs en actrices

Nieuwsgierig wat de cast van Lee & Cindy C. anno 2022 doet? Hier een overzicht van de acteurs en actrices uit deze Vlaamse film.

 • Bert Verbeke
 • Ann Van den Broeck schreef recent het boek Zing – tips en tricks om je stem juist te gebruiken. Deze actrice zag je in 2022 nog als Kathleen in Familie en niet te vergeten als de moeder van Caro in #LikeMe. Bij het grote publiek werd ze bekend als Iris in Spoed. Ze is daarnaast actief in het theater, zoals deze zomer in de musical Mamma Mia.
 • Jaak Van Assche
 • Laurenz Hoorelbeke
 • Rik Verheye
 • Florian Avoux
 • Nico Sturm
 • Nathalie Meskens
 • Jasmine Jaspers
 • Michael Vergauwen
 • Ruth Beeckmans
 • Tomas De Soete
 • Peter Van de Velde

(wordt in de loop van de avond bijgewerkt)

Stany Crets

Stany Crets heeft het scenario van deze film geschreven en hij is tevens ook de regisseur van Lee & Cindy C. Daarnaast kennen we hem natuurlijk ook als acteur in Vlaamse films als Groenten uit Balen en Sprakeloos. Zelf moet ik ook altijd denken aan de serie Amateurs. Wat een geweldige serie was dat! En wist je dat Stany Crets ook te zien was in Matroesjka’s? Hij is samen met Ann Van den Broeck en net als haar is hij ook te zien in Mamma Mia.

Lee & Cindy C kijken

Je kunt Lee & Cindy C zaterdag 9 juli om 23.00 uur op VTM kijken. Volgens mij kun je ‘m dan ook gewoon op VTM Go spotten. In Nederland staat-ie daarnaast op Netflix. Je kunt ‘m ook nog steeds aan je dvd collectie toevoegen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

9 juli 2022 /