De Meilandjes Zonder Centen (Chateau bijstand) in België kijken op VTM2

Fans van de familie Meiland kunnen in Nederland al weken genieten van Chateau Bijstand, waarbij de Meilandjes een maand op bijstandsniveau leven. Nu is er ook goed nieuws voor de Vlaamse fans van Martien, Erica en Maxime Meiland; niet van hun Vlaamse huiszender Play5, maar van VTM2. Chateau bijstand is in België op VTM2 te kijken als De Meilandjes Zonder Centen. Je ziet het programma iedere woensdagavond vanaf 11 mei om 20.30 uur.

De Meilandjes zonder centen

We kennen de familie Meiland van hun chique kasteel in Frankrijk en hun excentrieke levensstijl, zoals we die zagen in Chateau Meiland op Play4. Maar in De Meilandjes zonder centen laat het flamboyante gezin van Martien Meiland alle luxe achterwege en lopen ze in de schoenen van gezinnen die het met véél minder moeten stellen. Martien, Erica, Maxime en haar twee dochtertjes ruilen hun miljoenenwoning in voor een bescheiden huurhuis en moeten een maand lang rondkomen met een leefloon. Ze mogen een toilettas en één koffer met kleding meenemen, that’s it.

Heb je de biografie van Martien Meiland al gelezen? En de biografie van Erica?

Chateau Bijstand

Verwacht je aan hysterisch gegil van Martien Meiland wanneer hij beseft dat er voor ‘wijnen, wijnen, wijnen‘ simpelweg geen budget is. Met het programma, dat in Nederland een groot succes werd onder de titel Chateau Bijstand vragen De Meilandjes aandacht voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Wil je meteen alle afleveringen kijken, lees dan het artikel over Chateau Bijstand waarin ik daar meer uitleg over geef.

Reality op VTM2

Dat de familie Meiland met dit programma op VTM2 te zien is, vind ik persoonlijk opmerkelijk. Ze zijn tenslotte al zolang één van de gezichten van Play5. Anderzijds is het voor VTM2 natuurlijk geen gekke keuze om dit programma uit te zenden. Zij zenden heel wat realityprogramma’s uit, zoals Villa Zuid-Afrika over het Droom Guesthouse van Kathleen Aerts. En Anouk Matton Privé. Maar denk ook aan Latem Leven. Met De Meilandjes zonder centen opent VTM2 dit voorjaar de nieuwe woensdagavond. Aansluiten kun je kijken naar Achter De Sterren, een realityserie over de wondere wereld van het prestigieuze luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp.

Foto: VTM – William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 mei 2022 /