Familie Meiland heeft in Chateau Bijstand effe geen cent te makken

De familie Meiland heeft in Chateau Bijstand ‘effe geen cent te makken’. Of te wel: Martien, Erica, Maxime, Claire en baby Vivé zijn de opvolgers van de familie Froger en de Roelvinkjes, die jaren geleden meededen aan het programma ‘Effe geen cent te makken’. Nu gaan de Meilandjes een maand op bijstandsniveau leven. Chateau Bijstand is te kijken vanaf vanavond – maandag 14 maart – om 20.30 uur op SBS6 en een uurtje later op Kijk.nl.

Chateau Bijstand

Martien, Erica, Maxime, Claire, baby Vivé en natuurlijk de twee honden, verruilen hun chique woning in Noordwijk voor een doorsnee huurhuis. Het nieuwe programma van de familie Meiland begint met het inleveren van alles wat bij hun normale leven hoort. Denk dan aan bankpasjes, auto’s, laptops en mobiele telefoons. De familie krijgt een klein bedrag voor de inrichting van hun nieuwe huisje én voor de aanschaf van een derdehands auto.

Heb jij de biografie van Erica al gelezen? En het boek over het leven van Martien?

Leven van beperkt budget

Vervolgens moeten ze gedurende een maand leven van een zeer beperkt budget. Dat budget is niet alleen voor de dagelijkse boodschappen: ze worden ook geconfronteerd met situaties waar normale gezinnen in de bijstand ook mee te maken krijgen. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een (kinder)feestje voor weinig? De maand in Chateau Bijstand zal niet makkelijk zijn, maar de Meilandjes gaan er vol voor.

Stichting Babyspullen

Met het programma vragen de Meilandjes specifiek aandacht voor ouders in de bijstand: de familie zet zich in voor Stichting Babyspullen. Deze stichting helpt aanstaande ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Stichting Babyspullen zamelt gebruikte en nieuwe babyspullen in om er babystartpakketten van te maken.

Chateau Bijstand in België kijken

Chateau Bijstand is via SBS6 en Kijk.nl te kijken in Nederland. Of Chateau Bijstand ook in België te kijken zal zijn, is nog niet bekendgemaakt. Daar zendt normaal gezien Play5 de avonturen van de familie Meiland uit. Maar ze lopen daar altijd wat achter. Zo wordt nu pas dit seizoen uitgezonden én de kerstspecial was er nog niet te zien. Wil je vanuit België meteen kijken naar Chateau Bijstand, dan is dit – als het goed is – wel mogelijk via een VPN Verbinding (die je op Nederland zet). Als je dan naar Kijk.nl gaat, kun je het programma gewoon kijken.

Foto: William Rutten.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 maart 2022 /