Chateau Meiland seizoen 6 op Play5 | alle afleveringen kijken

Chateau Meiland seizoen 6 gaat vanavond – woensdag 19 januari – om 20.35 uur van start op Play5. Dit seizoen werd in Nederland al in de zomer van 2021 uitgezonden, toen in Vlaanderen nog genoten werd van seizoen 5 van Chateau Meiland (met een glaasje van de nieuwe Prosecco erbij).

Chateau Meiland seizoen 6

Het zesde seizoen van Chateau Meiland belooft lekker chaotisch te worden. Martien, Erica, Maxime en de rest van de familie gaan deze keer verhuizen van de Achterhoek naar een nieuwe villa in Noordwijkerhout. Daarnaast is natuurlijk dochter Maxime zwanger; ze verwacht haar tweede kindje. Met haar vriend Leroy en dochtertje Claire is zij al eerder vanuit Hengelo naar Noordwijkerhout gegaan.

Terug in Frankrijk

In het nieuwe seizoen gaan de Meilandjes voor even terug naar hun oude, vertrouwde chateau in Frankrijk. Het onkruid valt de Meilandjes meteen op: “Wat een onkruid!” Het hele ontbijtterras zit vol. Verder lijkt het allemaal heel erg mee te vallen. Het hele chateau is nog net als bij het laatste bezoek. Erica en Martien lijken zelfs even te balen van de verkoop. Martien: “Het is prachtig, het is nog hetzelfde. Ik vind het hier zo mooi!”

Verhuizen

In de uitzending op 26 januari zien we de familie Meiland afscheid nemen van de Achterhoek.  Het zijn de laatste uren maar Erica heeft nog niets ingepakt, eigenlijk wil ze helemaal niet weg. De honden zijn ook veel gelukkiger op het platteland. Martien grijpt moedig in en begint de zolder op te ruimen. “Nog een kerstboom, volgens mij hebben wij twaalf kerstbomen, vreselijk, we kunnen wel een kerstdorp beginnen.”

Terug naar roots

De emoties lopen hoog op als ze proberen de veel te grote inboedel in de veel te kleine vrachtwagen te proppen. Als niemand het ziet, pinkt Erica zelfs een traantje weg. De verhuiswagen laden ze uit in Noordwijk, de familie Meiland is weer compleet en terug bij hun roots. Het is een flinke overgang van de romantische boerderij op het platteland naar de moderne villa.

Vakantie

Maxime Meiland: “Mama werkt veel en is slecht om dingen uit handen te geven dus ik wil haar helpen.” Het is voor iedereen duidelijk dat Erica dringend nood heeft aan ontspanning. De stress en frustraties lopen op en er is maar één remedie: vakantie voor iedereen!

Martien Meiland

De familie Meiland zit sowieso niet stil. In Nederland konden we afgelopen feestdagen genieten van de nieuwe kerstspecial. En Martien Meiland is een graag geziene gast in verschillende programma’s. Denk bijvoorbeeld aan Wie van de 3, maar ook de aflevering van Boerderij van Dorst met Martien was indrukwekkend. De programma’s van SBS6 (waaronder de kerstspecial, maar ook alle afleveringen van Chateau Meiland) zijn terug te kijken via Kijk.nl. Boerderij van Dorst vind je via NPO Start. Dit kan van buiten Nederland via een VPN-verbinding.

Boeken familie Meiland

En verder kun je natuurlijk genieten van de boeken van de familie Meiland. Jan Dijkgraaf heeft zowel de biografie van Martien, als de biografie van Erica geschreven. Over dat laatste boek is in Nederland heel veel te doen geweest. De oplettende kijker ziet de schrijver ook in de eerste aflevering van Chateau Meiland seizoen zes.

La famille Meiland

En laten we ook de La famille Meiland-wijnen niet vergeten. Deze zijn exclusief verkrijgbaar Wijnvoordeel, zowel in Nederland als België. Naast witte, rode en rosé wijn, zijn er nu ook twee La famille Meiland Prosecco’s. Zo halen ze het Italiaanse La Dolce Vita naar Nederland. Deze bubbels zijn gelanceerd in het kader van de zestigste verjaardag van Martien Meiland, in de zomer van 2021.

Meiland Prosecco

De La famille Meiland Prosecco DOC Extra Dry is gemaakt van de druif Glera. Een Italiaanse held die al eeuwen wordt aanbeden. Zo gaat het verhaal dat de druif onder de naam Pucino al faam genoot in de tijd van het Romeinse Rijk. Deze Prosecco is uitstekend te serveren als aperitief, bij antipasti, carpaccio, prosciutto, wit vlees en salades. La famille Meiland Prosecco Rosé DOC Vino Spumante Dry Millesimatois ook gemaakt van de Glera druif. Deze luchtige Rosé is heel goed te serveren als aperitief, bij tonijnsteak, bij desserts met rood fruit en bij chocolade. De Meiland-Prosecco’s vind je exclusief bij Wijnvoordeel.be.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

30 augustus 2021 /