Quiz Van je familie moet je het hebben (SBS6)

Leo Alkemade en Leonie ter Braak presenteren de nieuwe quiz van SBS6: Van je familie moet je het hebben. Vanavond – zondag 16 januari – zie je om 21.25 uur de eerste aflevering. Ontdek hier meer over het spel en de presentatoren.

Vanaf 22.27 uur staat de aflevering ook op Kijk.nl. Vanuit België is het mogelijk om te kijken via een VPN Verbinding.

Van je familie moet je het hebben

SBS6 omschrijft de quiz – die gepresenteerd wordt door Leonie ter Braak en Leo Alkemade – op de volgende wijze. “De hoofdkandidaat wordt naar de studio gelokt, daar ziet hij tot zijn verbazing vijftien familieleden en vrienden. Samen spelen ze een quiz en proberen daarmee veel geld te verdienen. Hoeveel? Dat ligt aan hen… én uiteraard aan jou als hoofdkandidaat!” De vijftien familieleden en vrienden hebben de acht quiz-vragen namelijk eerder al beantwoord. Geeft de kandidaat een verkeerd antwoord, dan moet hij of zij drie familieleden of vrienden buitenspel zetten. Belangrijk daarbij is, dat ze kiezen voor degene die het antwoord ook fout hebben gegeven. Anders kost het de speler namelijk geld. Een nieuw concept waar ik in ieder geval wel nieuwsgierig naar ben.

Leonie ter Braak en Leo Alkemade

Leonie ter Braak en Leo Alkemade presenteren de quiz Van je familie moet je het hebben. Twee presentatoren die we de afgelopen tijd al veelvuldig op SBS6 hebben gezien. Zo zag je ze samen al in Wie kent Nederland. En Leonie ter Braak presenteerde programma’s als de Nederlandse Cupido Ofzo en Kinderen kopen een huis (waarvan een tweede seizoen wordt gemaakt). Leo Alkemade ken je als acteur, maar we zagen hem recent ook in de kerstspecial van Onmogelijke Duetten. Als acteur ken je hem uit onder andere Huisvrouwen bestaan niet en Smeris, maar we hebben nog veel meer geschreven over Leo Alkemade.

Foto: SBS6

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 januari 2022 /