Cupido Ofzo in Nederland met Wendy van Dijk en Leonie ter Braak

Mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenletsel gaan op zoek naar de liefde in het datingprogramma Cupido Ofzo. Vanavond – maandag 25 oktober – start om 21.30 uur de Nederlandse versie. Cupido Ofzo wordt in Nederland gepresenteerd door Wendy van Dijk en Leonie ter Braak. Het is een remake van een Vlaams format.

Tip voor de liefhebbers van Down the Road.

Cupido Ofzo

In het programma Cupido Ofzo gaan mensen met autisme, een licht verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenaandoening op zoek naar de liefde. Daarom openen Wendy van Dijk en Leonie ter Braak datingbureau Cupido Ofzo om deze bijzondere kandidaten een handje te helpen. Zij sturen hen naar speciale dates. Een romantische picknick met een fantastisch uitzicht, een exclusief diner aan het strand of een foodtruck met Italiaanse lekkernijen in het park. Slaan de vonken al over op de eerste date?  In totaal doen er zeven kandidaten mee; Cupido ofzo telt zes afleveringen. (In Vlaanderen telt het eerste seizoen zeven afleveringen).

Daten met een beperking

In het dagelijks leven is het vinden van de juiste partner voor veel mensen al een moeilijke opgave. Laat staan voor deze bijzondere mensen. Voor hen is het een nog grotere uitdaging om de ideale man of vrouw te vinden.In Cupido Ofzo geven Wendy en Leonie deze kandidaten alle aandacht en zorg, en richten zich volledig op het laten slagen van de eerste date. Daarna is het aan de kandidaten zelf. Op de achtergrond blijven Wendy en Leonie als steun en toeverlaat aanwezig.  

Leonie ter Braak

Leonie ter Braak: “Onze kandidaten staan zelfstandig in het leven, maar zijn daarbij wel vaak afhankelijk van hun ouders, familie of professionele hulpverlening. Door de coronacrisis hebben mensen met een beperking het veel zwaarder en dan wordt eenzaamheid een nog groter probleem. Daarom willen wij graag deze kandidaten op weg helpen in het vinden van liefde en vriendschap.” 

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk vult aan: “In Cupido Ofzo willen wij onder meer de mogelijkheden en het doorzettingsvermogen van onze kandidaten in beeld brengen bij de kijker thuis. De bijzondere verhalen die zij ons vertellen over hun zoektocht naar liefde, relaties en vriendschap verdienen het om gezien en gehoord te worden. Dit geeft een ander, positiever en vollediger beeld van onze kandidaten.” Naast dit programma heeft Wendy van Dijk nog een nieuwe show; zij presenteert de nieuwe quiz Wie kent Nederland.

Cupido Ofzo België kijken

In België werken Ruth Beeckmans en Frances Lefebure aan het tweede seizoen van Cupido Ofzo. Meer weten over het eerste seizoen? Via de VTM GO-app kun je (ook vanuit Nederland) kijken naar het eerste seizoen van Cupido ofzo met deze deelnemers.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 oktober 2021 /