Quiz Wie kent Nederland met Wendy van Dijk en deze BN’ers

Welke BN’ers kennen Nederland het best? Dat ontdekken we in de nieuwe quiz van SBS6. Onder leiding van Wendy van Dijk nemen Najib Amhali, Britt Dekker en Kees Tol het op tegen Leonie ter Braak, Leo Alkemade en Rob Kemps. Wie kent Nederland is vanaf vanavond – zondag 24 oktober – iedere week om 21.30 uur te kijken bij SBS6 en Kijk.nl.

Wie kent Nederland

De teams (Najib Amhali, Britt Dekker en Kees Tol vs. Leonie ter Braak, Leo Alkemade en Rob Kemps) moeten de twee teams in vier vrolijke spelrondes inschatten wat de gemiddelde Nederlander denkt, doet en voelt. Het doel van de teams is simpel: zoveel mogelijk publieksleden verzamelen om de finale mee te spelen. In Wie Kent Nederland? is veel interessants over onszelf te leren, maar er is vooral veel te lachen – en daar houdt de gemiddelde Nederlander tenslotte ook erg van. 

Gemiddelde Nederlander

Hoeveel Nederlanders hebben een hekel aan hun schoonmoeder? Welke BN’er roddelt het makkelijkst over een collega? Vouwt of propt de gemiddelde Nederlander zijn wc-papier? Hoe goed kennen we ons eigen land en onszelf eigenlijk? De spellen zijn gevarieerd en prikkelend. Ze nodigen ook uit tot enige zelfreflectie, want wat vinden de teamleden zélf van de stelling of de vraag? Alle leden van de twee teams krijgen ruimschoots de tijd om hun eigen mening, inschatting en natuurlijk hun persoonlijke belevenissen te laten horen – en dat doen ze dan ook. Luid en duidelijk.

BN’ers team Wie kent Nederland

We zien bij de BN’ers veel bekende SBS6-gezichten. Zo waren Najib Amhali en Britt Dekker recent nog samen met Wendy van Dijk natuurlijk te zien bij Wie van de 3. Leo Alkemade is op dit moment te zien in Missions Impossible. En Rob Kemps (aka Snollebollekes) zag je op de zender met The Wheel, maar hij presenteerde ook Chansons Hij won recent de Televizier-Ster Talent. Leonie ter Braak maakte Kinderen kopen een huis. Kees Tol zag je bijvoorbeeld in Over Gewicht en op de camping met Nick & Simon.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 oktober 2021 /