Vijfde seizoen Massa is Kassa | Biografie Peter Gillis

Het vijfde seizoen van Massa is Kassa met Peter Gillis en familie is recent weer gestart op SBS6. Iedere maandagavond kun je om 20.30 uur kijken naar een nieuwe aflevering. Heb je de eerste van seizoen 5 gemist? Geen enkel probleem: op Kijk.nl kun je afleveringen terugkijken. En voor de liefhebbers is er nog meer goed nieuws: de biografie van Peter Gillis is recent verschenen.

Vijfde seizoen Massa is Kassa

De familie Gillis wordt in Massa is Kassa seizoen vijf gevolgd bij al hun persoonlijke perikelen terwijl ze hun vakantieparken in tijden van corona-maatregelen draaiend proberen te houden. SBS omschrijft over de eerste aflevering van seizoen vijf het volgende: “Peter Gillis is steenrijk geworden met zijn elf vakantieparken en zijn dertig jaar jongere Nicol geniet volop mee van dit succes. Zij heeft dan ook een leuk nieuw projectje op het oog: verhuizen naar een groter onderkomen. En ons Petertje pakt de zaken graag groots aan en heeft een kasteel op het oog. Verder zien we hoe een dief onder de ogen van Samir de boel leegtrekt en verliest Peter zijn kroon vlak voor de single-presentatie van zijn eigen nummer Massa is Kassa.”

Frank Lammers

En zelfs als je de hele familie Gillis je gestolen kan worden; en je Peter Gillis eigenlijk niet kunt aanstaan, dan is het nog vermakelijk om te kijken. De Brabantse acteur Frank Lammers verzorgt namelijk de voice over van dit programma. En hij neemt deze familie regelmatig op de hak in zijn commentaren. Frank Lammers en Peter Gillis (van de Oostappen Groep) hebben sowieso wel één locatie gemeen waar ze tijd hebben doorgebracht.

Undercover

De opnames van het eerste seizoen van Undercover vonden plaats op vakantiepark het Blauwe Meer in Lommel; dit is een Oostappen park. In de serie heette dit park camping Zonnedauw. Daar verbleef Ferry Bouman (Frank Lammers) en werd hij ook in de gaten gehouden door de undercover-agenten (gespeeld door Tom Waes en Anna Drijver). Frank Lammers is vanaf aanstaande zondag 21 november te zien in het derde seizoen van Undercover.

Lees alles over verhaal en cast Undercover seizoen drie.

Biografie Peter Gillis

Maar even terug naar Peter Gillis. Met de start van het vijfde seizoen Massa is Kassa is ook de biografie van Peter Gillis gelanceerd. Mark Koster – die eerder al een boek schreef over de machtigste media familie van Nederland: De Mol – schreef dit boek over ‘is de brutaalste ondernemer van Nederland’. Op de achterflap lezen we. “Met zijn ongepolijste optreden in de tv-serie Familie Gillis: massa is kassa is de uitgesproken campingbaas uitgegroeid tot een ware volksheld. Met zijn dure auto’s, jonge vriendin en Brabantse tongval weet Gillis vriend en vijand te raken. Toch schuilt er achter de vrolijk-impulsieve ondernemer een keiharde zakenman die vanuit het niets een imperium wist op te bouwen. Hoe flikte hij dat? Hoe overwon hij de tegenslagen uit zijn jeugd, en hoe overleeft hij de aanslagen van de fiscus?” En niet te vergeten? Waarom staat hij op een dodenlijst.

We lezen verder: “Deze biografie is het onthullende levensverhaal van een jongetje dat thuis geen eten kreeg maar uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest, werkdrift en kwajongensstreken, en zelfs een kasteel kocht. Wie het boek leest, leert hoe je van een dubbeltje een kwartje kunt maken, hoe je na 45 biertjes nog steeds rechtop kunt staan en hoe je gratis Rolls-Royce kunt rijden.” Gaat dit boek van Mark Koster over Peter Gillis op jouw verlanglijstje voor Sinterklaas?

Massa is Kassa in België kijken

In België wordt Massa is Kassa uitgezonden op VTM2. Op dit moment kun je op zaterdagavond naar het tweede seizoen kijken. Ze zijn daar inmiddels bij aflevering 6 aangekomen. Via VTM GO kun je de aflevering van de week daarvoor nog terugkijken. Maar verder moet je het daar vooral op de voet volgen, want de afleveringen blijven maar een week online staan op VTM Go. Op Kijk.nl zijn alle afleveringen van alle vijf de seizoenen terug te kijken. Alleen is dat volgens mij niet mogelijk vanuit België.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

15 november 2021 /