Rob Kemps (Snollebollekes) presentator The Wheel (SBS6)

Rob Kemps (zanger van de Snollebollekes) is dit najaar als presentator op tv te zien; vanavond maakt hij zijn debuut bij SBS6 met het programma The Wheel. Dit is een van oorsprong Engelse feel good quiz, waarbij zeven BN’ers en drie kandidaten te strijd met elkaar aangaan. Ontdek hier alles over deze nieuwe show, die vanaf vanavond – zaterdag 11 september – om 21.25 uur bij SBS6 en Kijk.nl.

The Wheel

Rob Kemps presenteert het gloednieuwe primetime spelprogramma The Wheel op SBS6. In deze van oorsprong Engelse feel good quiz draait alles letterlijk om een groot ronddraaiend wiel op een even gigantisch podium met zeven BN’ers en drie kandidaten die de strijd met elkaar aangaan. De willekeur van het wiel maakt dat het verloop van dit energieke en bloedstollende spel nooit te voorspellen is!

Zo werkt The Weel (SBS6)

Onder leiding van Rob Kemps strijden drie kandidaten tegen elkaar in The Wheel, een splinternieuwe kennisquiz die gedomineerd wordt door de onvoorspelbaarheid van een gigantisch wiel. In het midden van het wiel is slechts plek voor één kandidaat, die het spel speelt zolang hij goede antwoorden geeft. Geeft hij een fout antwoord, dan bepaalt The Wheel wie de volgende vraag mag spelen. Dit kan een andere kandidaat zijn, maar óók dezelfde speler.

BN’ers als expert

Gelukkig staan de kandidaten er niet alleen voor. Ze krijgen hulp van zeven BN’ers op het wiel die, ieder met hun eigen expertise, proberen de spelers naar de overwinning te brengen. Maar The Wheel bepaalt welke BN’er de kandidaat bij de vraag mag helpen, ook als dit niet zijn expertise is… Als alle zeven categorieën op het wiel correct zijn beantwoord, speelt de kandidaat in het midden van het wiel het finalespel. Maar ook hier geldt: een fout antwoord en The Wheel bepaalt wie er verder speelt. Wie gaat naar huis met een groot geldbedrag? Welke BN’er blijkt verrassend veel te weten over het Koningshuis? En wie blijkt totaal geen kaas te hebben gegeten van showbizz of sterrenkunde? 

BN’ers in The Wheel

Welke BN’ers er in The Wheel als expert voorbij komen? Het zijn er een heleboel. In de promo’s van het programma zagen we de volgende bekende Nederlanders al Willeke Albert, Jandino Asporaat, Pia Douwes, Bobbi Eden, Frank Evenblij, René Froger, Henny Huisman, Bert van Leeuwen, Churandy Martina, Jack Plooij en Samantha Steenwijk.

Rob Kemps

Rob Kemps – die bekend werd als zanger van de Snollebollekes – over zijn debuut bij SBS6 als presentator van The Wheel: “Vanaf het eerste moment ben ik super enthousiast over The Wheel. Een mooiere start van mijn nieuwe televisie-avontuur kan ik me bijna niet voorstellen. Ik ken The Wheel van de BBC en ik heb veel zin om er, letterlijk, mijn eigen draai aan te geven. Ik kan niet wachten om de komende maanden met deze grootse spelshow aan de slag te gaan.” Vanaf aanstaande vrijdag 17 september is Rob Kemps ook bij de publieke omroep te zien; samen met Matthijs van Nieuwkerk presenteert hij Chansons over -jawel- Franse liedjes.

Groots spelprogramma

Directeur Televisie Marco Louwerens voegt toe: “Toen ik Rob begin dit jaar over The Wheel vertelde was zijn interesse meteen gewekt en wist ik direct dat hij dé man was voor dit nieuwe, grootse spelprogramma. We zijn ontzettend blij dat we voor SBS6 zo’n mooie internationale titel naar Nederland hebben kunnen halen en hopen onze kijkers er veel plezier mee te doen dit najaar.” Dit is een productie van Warner Bros. International Television Production Nederland B.V. 

Foto: SBS6 – William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 september 2021 /