Ik Weet Er Alles Van met Ruben Nicolai | VIPS en junior editie van quiz

Ruben Nicolai is terug op tv met een nieuw seizoen van de kennisquiz Ik Weet Er Alles Van! Je kunt deze zomer op RTL4 genieten van zowel de reguliere, VIPS (met o.a. Erik van Looy en Klaasje van K3) als junior versie. Weten de deelnemers echt zoveel of bluffen ze? Te zien vanaf maandag 12 juli om 20.00 uur. Daarnaast terug te kijken op Videoland.

Ruben Nicolai

Ruben Nicolai – die je kent van o.a. LEGO MASTERS – presenteert de amusante kennisquiz Ik Weet Er Alles Van! In het programma daagt Ruben Nicolai bekende en onbekende Nederlanders uit, die veel over specifieke onderwerpen weten. Met hun kennis, inschattingsvermogen en een portie geluk, valt veel geld verdienen. Naast de reguliere- en VIP-versie, is dit keer ook een junior-editie aan de reeks toegevoegd.

Ik Weet Er Alles Van

In de dagelijkse quiz staan wekelijks zes dezelfde kandidaten centraal, ieder met een eigen specialisme. Dat varieert van idioot veel kennis over Disney, het Eurovisie Songfestival, kaas, voetbal of superhelden. Een week lang gaan deze kennisfanaten de strijd met elkaar aan. Met veel kennis van hun eigen specialisme en ook een beetje van die van de anderen, kan een kandidaat de ‘spotspeler’ van de aflevering worden. De ‘spotspeler’ neemt plaats naast presentator Ruben Nicolai en krijgt hiermee de regie van het spel in handen. Zo maakt hij het meeste kans om geld te verdienen en te cashen. Alle kandidaten kunnen een hele week geld winnen – en ook weer verliezen. Wie casht zijn kennis op het juiste moment en gaat naar huis met een groot geldbedrag?

VIP-editie

De eerste week wordt afgetrapt met een speciale VIP-editie. Onder andere Monique Smit, Gaby Blaaser en René le Blanc zeggen alles te weten over respectievelijk Nederlandse muziek, Nederlandse reality-tv en Amusement uit de jaren ’80. En we zien daarnaast ook Erik van Looy, Klaasje (die K3 gaat verlaten) en Edson Da Graca (van het spraakmakende blootprogramma). Erik geeft aan alles van Hollywood films te weten, Klaasje van klassieke muziek en Edson van Roofvogels. Weten zij inderdaad alles of worden zij door de andere VIPS blut gespeeld? Anders dan bij de reguliere afleveringen, nemen de VIPS het gewonnen geld niet zelf mee naar huis. Zij schenken het geld aan een door hunzelf uitgekozen goed doel.

Wist je dat De Alleskunner ook een VIPS editie krijgt? Die is vanaf 20 augustus op SBS6 te zien. Lees hier alles over De Alleskunner VIPS.

Junior-editie

Na de VIP-editie is aansluitend de reguliere reeks te zien, welke uiteindelijk wordt afgesloten door de junior-editie. Hierin is het de beurt aan de tieners, om te laten zien wat zij in huis hebben. Met een beetje mazzel in het spel en mensenkennis, hebben zij wellicht hun vakantie zo weer terug verdiend. Hoe goed schatten de kandidaten zichzelf en anderen in en wie gaat er met de prijzenpot vandoor? Junior-edities zijn altijd leuk, dat zag je al bij LEGO Masters en Junior Bake Off.

Ik Weet Er Alles Van! is een productie van Blue Circle. Foto: RTL.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 juli 2021 /