Junior Bake Off Vlaanderen met Jeroom en 8 jonge bakkers

Jeroom is de gastheer van Junior Bake Off Vlaanderen. Acht jonge bakkers gaan de strijd met elkaar aan. Ze worden beoordeeld door de jury, die bestaat uit Dominique Persoone en Regula Ysewijn. Deze show wordt zaterdag 15 mei uitgezonden om 18.10 uur bij Omroep MAX op NPO Zapp.

Update mei 2022: Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 mét deze deelnemers nu op tv.

Junior Bake Off Vlaanderen

In Junior Bake Off stropen 8 jonge bakkers de mouwen op. Gedurende zes weken gaan ze aan de slag met messen, ovens en hete kookvuren. Junior Bake Off is niet zomaar de sidedish van de volwassen bakwedstrijd. De juniors zijn dan wel klein, maar hun dromen en inzet buitenmaats.

Jeroom

De gastheer is Jeroom. Zijn joviale persoonlijkheid en hartelijke omgang met kinderen zijn algemeen bekend. Bovendien was hij vorig jaar de onverwachte winnaar van de Bake Off-kerstspecial 2019. Van bakken kent hij nog steeds niets. Van kinderen nog minder. Maar zijn goesting is des te groter.

Deelnemers Junior Bake Off Vlaanderen

Dit zijn de deelnemers aan Junior Bake Off Vlaanderen:

  • Cato Isselée (12) uit Waardamme
  • Eleonore De Nijs (10) uit Boekhoute
  • Jasper Colla (15) uit Zutendaal
  • Sille Beloul (11) uit Brussel
  • Janne Jacobs (14) uit Wilrijk
  • Lars Bosschaerts (15) uit Steenokkerzeel
  • Felix Van Gimst (14) uit Vloesberg
  • Louise Devos (12) uit Vloesberg
Deelnemers Junior Bake Off Vlaanderen

Het deelnemersveld is gevarieerd. Zo is er de kleinste bakker Louise: amper een meter vijfendertig maar bijzonder mondig. Of de uit de kluiten gewassen 15-jarige Jasper. Hij heeft een eigen onderneming (CulinaryJay) die taarten op bestelling levert. De jongste bakster is Eleonore. Ze is slechts tien jaar en laat haar teddybeer enkel los om te bakken. Maar vergis je niet: deze jongedame heeft bakken ambitie. En het ook nog eens met de paplepel ingegoten gekregen. Haar mama Ellen Lammens heeft in Boekhoute namelijk L’Atelier Sucré.

Vol ontzag betreden de bakkers voor het eerst de witte tent. “Het verste dat je kunt komen op deze leeftijd”, volgens de een. “Een droom”, volgens de ander.

Pannenkoek van gezicht Jeroom

De eerste opdracht die ze voor de kiezen krijgen is een pannenkoek in de vorm van Jerooms gezicht. Niet evident wanneer de man in kwestie over je schouder meekijkt.

Jury Junior Bake Off Vlaanderen

De bakkers in Junior Bake Off bakken voor een jury met zeer verfijnde smaakpapillen. Namelijk Regula Yewijn en Dominique Persoone. Allemaal willen de jonge deelnemers de Beste Junior Bakker worden en vooral: niet als eerste naar huis gaan. Al heeft de jury op dat vlak een bijzondere verrassing achter de hand…

Regula Ysewijn

Regula Ysewijn is foodhistoria, culinair schrijfster en jurylid in Bake Off Vlaanderen. Daar velt ze al vier jaar haar deskundig oordeel over de baksels van de volwassen bakkers.

Dominique Persoone

Dominique Persoone is het enfant terrible van de Belgische chocolade. Op zijn culinair strafblad staan vermeldingen bij Gault Millau en Michelin. Zijn internationaal klantenbestand bevat namen als Tina Turner, The Rolling Stones en The Red Hot Chilli Peppers. Je ziet het op dit moment op VIER in Over de Oceaan.

Junior Bake Off Vlaanderen, zaterdag 15 mei om 18.10 uur bij Omroep MAX op NPO Zapp.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2021 /