Zomerschool.Vlaanderen met #LikeMe

Zomerschool.Vlaanderen is deze week van start gegaan met tal van bekende gezichten, zoals Joey Kwan, Camille Dhont, Francisco Schuster, Danny Dorland en Sali Haidara die je kent uit #LikeMe. Ontdek alles over de lessen van de Zomerschool.Vlaanderen én welke bekende Vlamingen er allemaal nog meer meedoen.

Zomerschool voor ieder kind in Vlaanderen

Sinds maandag 10 augustus kunnen alle leerlingen van het lager onderwijs drie weken lang korte, leuke lessen volgen via Zomerschool.Vlaanderen. Dit is een initiatief van de mensen achter Universiteit van Vlaanderen, Johnny Quidé en Roel Bellinga. Vier enthousiaste leerkrachten geven de lessen. Ze krijgen daarbij hulp van onderwijsexperts en verschillende bekende gezichten (zoals de acteurs en actrices uit #LikeMe). De lessen komen op tv en zijn online te volgen. Per graad is er een educatief aanbod over verschillende onderwerpen, zoals taal, wiskunde en wetenschappen.

Leerkrachten van Zomerschool.Vlaanderen

Leerkrachten krijgen een centrale rol in Zomerschool.Vlaanderen. Speciaal voor de digitale zomerschool schoven leerkrachten Dieter Janssens (1ste graad), Dorien Nagels (2e graad), Siham Taibi (2e & 3e graad) en Julie Houtman (3e graad) al hun vakantieplannen opzij: zij zullen de kinderen op een frisse manier doorheen de lessen gidsen. Deze vier leerkrachten geven les vanuit een studio, waarbij de lessen ook worden geanimeerd.

Zomerschool.Vlaanderen met leerkrachten Dieter Janssens, Dorien Nagels, Siham Taibi en Julie Houtman

Dieter Janssens, Dorien Nagels, Siham Taibi en Julie Houtman brengen de kijkers op een korte, heldere én entertainende manier kennis bij. Dit kan een les over taal, wiskunde, of wereldoriëntatie zijn. Een les die de jonge kijker prikkelt om mee te denken. Ze krijgen namelijk de middelen in handen om complexe en minder complexe onderwerpen te kunnen aanpakken.

#LikeMe en andere bekende Vlamingen in Zomerschool.Vlaanderen

Veel bekende gezichten werken mee aan de zomerschool in Vlaanderen. Dan moe je denken aan acteurs en actrices uit #LikeMe, zoals Joey Kwan, Camille Dhont, Fracisco Schuster, Danny Dorland en Sali Haidara. Maar ook aan TikToksters Stien Edlund, Steffi Mercie, Céline Dept en Michiel Callebaut. Verder zien we Ianthe Tavernier (De Buurtpolitie), Elindo Avastia (Ghost Rockers), Jean Romy Manzila (De Hoppers), Armin Mola (Hoodie), Ketnet-Helden Maureen Vanherberghen en Dempsey Hendrickx en tot slot Giovanni Kemper (Nachtwacht). Zij zorgen voor korte inleidingen bij de lessen en doen op een speelse manier enkele activiteiten die met de lessen te maken hebben.

Deskundigen

De leerkrachten staan er verder ook niet alleen voor. Zo is er een team van deskundigen met ieder hun eigen expertise.

 • Liese Missinne is lector pedagogische wetenschappen Arteveldehogeschool.
 • Kristel Vanhoyweghen is onderwijsonderzoeker Expertisecentrum voor Effectief Leren bij Thomas More Hogeschool.
 • Pedro De Bruyckere is onderzoeker aan de Universiteit van Leiden.
 • Stefan De Clerck is onderzoeker aan de Thomas More Hogeschool en oud-onderwijzer.
 • Astrid Geudens is onderzoeker Taal- en Leesdidactiek aan de Thomas More Hogeschool.
 • Nele Mertens is leerkracht en Programma manager curriculum Future Nl.
 • Tim Surma is research Manager Expertisecentrum Effectief Leren aan de Thomas More Hoogeschool.
 • Riet Jeurissen is expert Nederlandse taaldidactiek en taalbeleid.

Volg de lessen van Zomerschool.Vlaanderen

 • Iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur op Eén. (Drie weken lang vanaf maandag 10 augustus.)
 • De lessen zijn te vinden via vrtnu.be, ketnet.be en in de Ketnet-app – daar blijven ze ook beschikbaar na deze drie weken.
 • Via het YouTube-kanaal van de digitale zomerschool.
 • Via platformen voor leerkrachten, zoals KlasCement en Het Archief voor Onderwijs.
 • Daarnaast wordt op Instagram en TikTok extra content gedeeld. Dit vind je via het kanaal van de Zomerschool Vlaanderen.

En natuurlijk zijn de lessen en alle informatie over deze bijzondere zomerschool ook te vinden op de website www.zomerschool.vlaanderen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 augustus 2020 /