De playlist, Vlaanderen Feest etc: muziekprogramma’s op Eén

Muziek bij Eén: daar kunnen we deze zomer van genieten met De playlist, Vlaanderen Feest en Radio 2 Zomerhit. Je leest er hier alles over. Zo kunnen we je bijvoorbeeld al vertellen welke Vlaamse artiesten hun favorieten gaan delen in De playlist (en dat zijn niet de minste namen!).

Muziek op Eén

Eén wil artiesten een hart onder de riem steken. En liefhebbers van muziek van eigen bodem wat troost bieden in deze bizarre tijd, waarin veel festivals en concerten niet doorgaan. Deze zomer zijn zowel Vlaanderen feest op 11 juli als Radio 2 Zomerhit in aangepaste formules te zien op Eén. Daarnaast wordt vanaf 6 juli het nieuwe programma De playlist uitgezonden.

De playlist

In De playlist stelt elke weekdag een artiest zijn favoriete nummers voor. In totaal doen er 40 artiesten mee. Acht weken kijk- en luisterplezier dus. Er wordt een playlist gemaakt van de nummers uit het rijke VRT-archief. En dat archief van de VRT is enorm. Zo kan er gekozen worden uit fragmenten uit Peter Live, De MIA’s, De muziekdoos, Eurosong, Van Gils & gasten en Zomerhit, tot optredens uit Hitring, Mike aan zee, De laatste show, Vlaanderen feest, Hitkracht, Nekka Nacht en Café corsari.

Artiesten geven zich bloot

De fragmenten in De playlist worden aangevuld met anekdotes en persoonlijke herinneringen van de artiest. De artiest vertelt over zijn favoriete zangers en nummers uit eigen land, deelt muzikale jeugdherinneringen, vertelt over artiesten waar hij naar opkijkt, verklapt wat hij de beste artiest van bij ons vindt, naar welke muziek hij vandaag graag luistert …

Deze artiesten delen hun playlist op Eén

In totaal delen veertig artiesten hun playlist op Eén. De eerste 27 namen zijn inmiddels bevestigd.

 1. Regi (Heb je de aflevering over Regi bij Liefde voor Muziek ook gezien?)
 2. Niels Destadsbader
 3. Jelle Cleymans
 4. Milo Meskens
 5. Belle Perez
 6. Stan Van Samang
 7. The Starlings (Heb je de aflevering over The Starlings bij Liefde voor Muziek ook gezien?)
 8. Walter Grootaers
 9. Ibe
 10. Christoff
 11. Matthias Vergels
 12. Jef Neve
 13. Pommelien Thijs van #LikeMe (Hier alles over de playlist van #LikeMe)
 14. Olivia Trappeniers (beter bekend als OT uit Liefde voor Muziek)
 15. Milow
 16. Brahim
 17. Gene Thomas (Heb je de aflevering over Gene Thomas bij Liefde voor Muziek ook gezien?)
 18. Flip Kowlier
 19. Clouseau
 20. Dana Winner
 21. Kristel Verbeke
 22. Peter Van Laet (Heb je de aflevering over Peter Van Laet bij Liefde voor Muziek ook gezien?)
 23. Brihang
 24. Noémie Wolfs
 25. Natalia
 26. Alex Callier
 27. Sergio

De playlist: vanaf 6 juli elke weekdag om 17.30 uur op Eén.

Vlaanderen feest

Ook deze zomer viert Eén de Vlaamse feestdag op 11 juli met een show vol artiesten en muziek van eigen bodem. Het grote publieksevent kan dit jaar niet doorgaan, maar zowel Eén als Antwerpen zetten ook nu hun schouders onder een muzikale televisie-show en speciale editie van Vlaanderen feest, die op voorhand zal worden opgenomen. Vanuit een geheime locatie in Antwerpen presenteert gastheer Peter Van de Veire deze show bomvol artiesten en muziek van hier.

Samen met artiesten als Clouseau, #LikeMe, Cleymans & Van Geel, Snelle, Gene Thomas, Niels Destadsbader, Lindsay, Lisa & Sasha, The Starlings, Bart Peeters, Wim Soutaer, Regi feat. Jake Reese en OT maakt Peter Van de Veire er een heerlijk muziekfeest van. Will Tura wordt deze zomer 80 en viert deze bijzondere verjaardag alvast tijdens Vlaanderen feest met Peter Van de Veire, de collega-artiesten en uiteraard door te doen wat hij het liefste doet: muziek maken en optreden.

Radio 2 Zomerhit

Meer nieuws voor de muziekliefhebbers. Ook Radio 2 Zomerhit heeft een manier gevonden om de show te laten doorgaan, waarbij ze rekening houden met de corona-maatregelen. Op zondag 16 augustus kun je daarvan genieten op Eén.

De afgelopen jaren werd de liveshow in Blankenberge bijgewoond door duizenden mensen ter plaatse. Dit jaar zal Zomerhit geen massa-evenement zijn, maar bouwen gastheer Bart Peeters en gastvrouw Siska Schoeters met de tien genomineerden een feestje vanop een andere locatie in Blankenberge. De kijkers kunnen thuis alles volgen en hun stem uitbrengen voor dé Zomerhit.

Voor wie niet kan wachten tot 16 augustus, telt Radio 2 zelf al vanaf maandag 3 augustus elke dag af naar Zomerhit in het speciale programma Aftellen naar Zomerhit met David Van Ooteghem.

Radio 2 Zomerhit: op zondag 16 augustus te zien op Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

29 juni 2020 /