Herhaling Sergio & Axel: Van de Kaart kijken

Sergio & Axel: Van de Kaart is in herhaling te kijken in februari/maart 2021. De uitzendingen op NPO 3 zijn op vrijdag om 21.20 uur (na Reizen Waes). En VTM start op zondag 28 februari om 21.10 met de herhalingen. In het programma zie je hoe Nederlandse sterrenchef Sergio Herman en de Vlaamse tv-presentator/acteur Axel Daeseleire op culinaire roadtrip gaan. Ze starten in Thailand. Volgens Axel Daeseleire ‘een culinair bordeel voor Sergio’.

Wist je dat Axel Daeseleire – de presentator van dit programma – 10 dagen in coma heeft gelegen door het coronavirus? Lees ook: Axel Daeseleire terug uit ziekenhuis na corona.

Afleveringen Sergio & Axel: Van de Kaart

Ga jij kijken naar de herhaling van Sergio & Axel: Van de Kaart of heb je alle afleveringen al gezien?

  • Thailand
  • Mexico
  • India
  • Noorwegen
  • Libanon
  • Japan
  • Zeeland

Landen die Sergio Herman en Axel Daeseleire bezoeken

Kortom allemaal landen die doen watertanden. Op deze ontdekkingstocht naar bekende en onbekende smaken komen ze elkaar én zichzelf voortdurend tegen. Behoorlijk pittig, maar ook verrassend boterzacht en bij momenten bitterzoet. Of zoals Sergio Herman zegt: “Elkaar af en toe prikkelen, dat hoort bij samen op reis gaan.” Het is sowieso wel een speciaal duo, want de sterrenchef – die amper tijd heeft om een stapje in de wereld te zetten – gaat op avontuur met een ware globetrotter. Niet alleen privé, maar ook voor programma’s als Trafiek Axel en Axel Opgelicht, ging hij veelvuldig te grens over.

Sergio & Axel van de kaart in Thailand

De culinaire roadtrip van Sergio en Axel start in Thailand. Op een lokale nachtmarkt beleeft de chef een eerste cultuurshock als hij de ratten tussen de kraakverse producten ziet lopen. Het duo ziet ook – en ruikt vooral – hoe traditionele vissaus wordt gemaakt en gaat in het Zuiden back to basics in de wijde natuur. Durven de stoere boys ook een echte Thaise tattoo te laten zetten, met een bamboestok en ijzeren pin? Tijdens de lange tocht wordt hun culinaire bromance ook nu en dan op de proef gesteld. Vooral in een oncomfortabele nachttrein, zo blijkt.

Mexico

In de tweede aflevering neemt Axel Daeseleire Sergio Herman mee naar een land dat voor hem onbekend terrein is: Mexico. Volgens de chef kok heeft het land één van de meest onderschatte keukens ter wereld. Er is zoveel meer dan taco’s, guacemole en fajita’s. Zo ontdekken ze in het ruige binnenland hoe traditionele tortilla’s worden gemaakt. Op 3.000 meter hoogte in de bergen maken ze kennis met ‘een mier met honing aan zijn gat’. Het diertje blijkt een ontzettende smaakbom…

India

De derde reis voert het duo naar India. India is het land van de specerijen. Dat zal hun lijf geweten hebben. De reis start in de drukke hoofdstad Delhi. Hier koken en eten ze in één van de grootste tempels van het land. Met een lokale nachttrein reizen ze door naar het zuiden. Hier worden Axel Daeseleire en Sergio Herman als maharaja’s in India ondergedompeld in weelde. Het duo plukt mee speciale pepers op een gigantische kwekerij, waarna de sterrenchef met nieuwe inspiratie een Indisch menu in elkaar bokst.

Noorwegen

Sergio Herman en Axel Daeseleire reizen naar de enige Europese bestemming in hun culinaire wereldreis: Noorwegen. De woeste en wilde Noorse landschappen zijn voor de Vlaamse avonturier kinderspel, maar de Nederlandse sterrenchef moet hiervoor volledig uit zijn comfortzone. De twee gaan zeewier plukken tussen de rotsen. Ze vissen op wilde Noorse zalm. en tot slot halen ze eeuwenoude schelpen van diep onder de zeespiegel. Europa heeft avontuur, natuur én producten waar het duo het bestaan niet van afwist.

Libanon

In aflevering vijf bewandelen ze het niet-toeristische pad. Ze reizen naar Libanon. Zonder veel verwachtingen, maar met een portie argwaan laten Sergio Herman en Axel Daeseleire zich leiden door het Midden-Oosterse land. Bij een familie thuis ontdekken ze de échte Libanese keuken. Ze worden met verstomming geslagen door eeuwenoude tempels. En tot slot proeven ze diep in de bergen de beste kaas die Sergio ooit at. Libanon: een land van onderdrukking en gevaar of de verborgen parel langs de Middellandse zee.

Japan

Tijdens hun laatste reis ontdekken Sergio Herman en Axel Daeseleire de keuken en soms bizarre cultuur van Japan. Het duo dineert met één van de weinige geisha’s die het land nog heeft. Ze bezoeken een nachtelijke tonijnveiling. En ze maken kennis met de beste sushichef van de wereld. Hier komt perfectionist Sergio volledig aan zijn trekken, want letterlijk alles doen de Japanners goed. Het land van de rijzende zon heeft veel verschillende gezichten en verborgen kantjes. Het klinkt als een trip om nooit te vergeten, maar kunnen de torenhoge verwachtingen van de Nederlandse chefkok ingelost worden?

Zeeland

Met de beste ingrediënten uit alle landen tovert Sergio Herman in de slotaflevering een zes-gangenmenu op tafel. Samen met Axel nodigt Sergio veertig gelukkige winnaars uit om daarvan te komen proeven tijdens een uitzonderlijke service in zijn restaurant AIRrepublic in Cadzand.

Axel Daeseleire

Kijk je al langer naar Vlaamse series en films, dan ken je Axel Daeseleire absoluut. De afgelopen tijd was hij in Vlaanderen in het nieuws, omdat het coronavirus hem goed te pakken heeft gehad. Gelukkig is hij weer op de been én kunnen we ook weer gaan genieten van (eerder opgenomen) nieuwe projecten, zoals Axel gaat binnen en de nieuwe serie Fair Trade. Deze acteur zie je vaak in spannende series, maar de meest geniale rol van hem vond ik toch wel die in Connie & Clyde. Wat heb ik daar van genoten! Deze serie is terug te kijken via Videoland of op dvd.

Sergio Herman

Als ik Sergio Herman voorbij zie komen op tv, dan moet ik altijd denken aan het verhaal dat ik jaren geleden achter de schermen mocht maken bij sterrenrestaurant Oud Sluis dat hij tot 2013 runde. Oud Sluis mag dan gesloten zijn, hij heeft inmiddels verschillende restaurants. En ieder jaar komt er wel een kookboek van zijn hand uit. Als jurylid was hij al regelmatig op tv te zien.

Gescheiden van Ellemieke Vermolen

Sergio Herman is recent gescheiden van de Nederlandse actrice en schrijfster Ellemieke Vermolen. In Telefacts NU vertelde Sergio Herman daar eind februari 2021 meer over. In deze reportage vertelde hij over de impact van corona, zowel zakelijk als privé.

Wist je trouwens dat hij ook een geweldige lijn heeft ontwikkeld met serviesgoed en andere zaken voor in de keuken. Als ik hier naar kijk, word ik echt hebberig.

Foto: KRO/NCRV.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 juni 2020 /