Sergio & Axel: Van de Kaart op NPO 3

Sergio & Axel: Van de Kaart is vanaf donderdag 16 juli 21.00 uur wekelijks te zien op NPO 3. De culinaire roadtrip van de Nederlandse sterrenchef Sergio Herman en de Vlaamse tv-presentator/acteur Axel Daeseleire was afgelopen najaar al te zien op VTM. En nu kunnen Nederlandse kijkers dus ook van dit mooie avontuur genieten. Ze starten in Thailand. Volgens Axel Daeseleire ‘een culinair bordeel voor Sergio’.

Sergio & Axel van de kaart in Thailand

De culinaire roadtrip van Sergio en Axel start in Thailand. Op een lokale nachtmarkt beleeft de chef een eerste cultuurshock als hij de ratten tussen de kraakverse producten ziet lopen. Het duo ziet ook – en ruikt vooral – hoe traditionele vissaus wordt gemaakt en gaat in het Zuiden back to basics in de wijde natuur. Durven de stoere boys ook een echte Thaise tattoo te laten zetten, met een bamboestok en ijzeren pin? Tijdens de lange tocht wordt hun culinaire bromance ook nu en dan op de proef gesteld. Vooral in een oncomfortabele nachttrein, zo blijkt.

Landen die Sergio Herman en Axel Daeseleire bezoeken

Na Thailand is het de beurt aan Japan, India, Mexico, Libanon en Scandinavië. Kortom: landen die doen watertanden. Op deze ontdekkingstocht naar bekende en onbekende smaken komen ze elkaar én zichzelf voortdurend tegen. Behoorlijk pittig, maar ook verrassend boterzacht en bij momenten bitterzoet. Of zoals Sergio Herman zegt: “Elkaar af en toe prikkelen, dat hoort bij samen op reis gaan.” Het is sowieso wel een speciaal duo, want de sterrenchef – die amper tijd heeft om een stapje in de wereld te zetten – gaat op avontuur met een ware globetrotter. Niet alleen privé, maar ook voor programma’s als Trafiek Axel en Axel Opgelicht, ging hij veelvuldig te grens over.

Axel Daeseleire

Kijk je al langer naar Vlaamse series en films, dan ken je Axel Daeseleire absoluut. De afgelopen tijd was hij in Vlaanderen in het nieuws, omdat het coronavirus hem goed te pakken heeft gehad. Axel Daeseleire lag 10 dagen in coma door het virus. Gelukkig is hij weer op de been én kunnen we ook weer gaan genieten van (eerder opgenomen) nieuwe projecten, zoals Axel gaat binnen en de nieuwe serie Fair Trade. Deze acteur zie je vaak in spannende series, maar de meest geniale rol van hem vond ik toch wel die in Connie & Clyde. Wat heb ik daar van genoten! Deze serie is terug te kijken via Videoland of op dvd.

Sergio Herman

Als ik Sergio Herman voorbij zie komen op tv, dan moet ik altijd denken aan het verhaal dat ik jaren geleden achter de schermen mocht maken bij sterrenrestaurant Oud Sluis dat hij tot 2013 runde. Oud Sluis mag dan gesloten zijn, hij heeft inmiddels verschillende restaurants. En ieder jaar komt er wel een kookboek van zijn hand uit. Als jurylid was hij al regelmatig op tv te zien. Hij is getrouwd met de Nederlandse actrice en schrijfster Ellemieke Vermolen.

Wist je trouwens dat hij ook een geweldige lijn heeft ontwikkeld met serviesgoed en andere zaken voor in de keuken. Als ik hier naar kijk, word ik echt hebberig.

Sergio & Axel: Van de Kaart, donderdag 16 juli om 21.00 uur op NPO 3.

Foto: KRO/NCRV.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

23 juni 2020 /