Axel Daeseleire in Trafiek Axel op VIER

Axel Daeseleire presenteert dit voorjaar Trafiek Axel op VIER. In deze serie onderzoekt hij zes controversiële milieus waarbij telkens één ding duidelijk is: alles is te koop. Een vrouw, een dier, een orgaan en zelfs een kind. De serie zal later dit voorjaar op VIER worden uitgezonden. Wat mij betreft weer een interessante serie van de man, die we in Nederland vooral als acteur kennen.

Tegen de juiste prijs en mits de juiste contacten is alles te koop. Regels en wetten spelen dikwijls niet eens een rol, geld bepaalt wat mogelijk is en wat niet. In Trafiek Axel bijt Axel Daeseleire zich vast in de internationale trafiek. Die brengt hem onder meer naar Oekraïne, Namibië, Nepal en India. Maar hoe ver de tentakels van een internationaal netwerk ook reiken, Trafiek Axel vertrekt telkens vanuit de Vlaamse realiteit.

Trafiek Axel legt maatschappelijke en ethische kwesties bloot, die telkens journalistiek sterk onderbouwd worden. Axel Daeseleire neemt ruim de tijd om mensen uitgebreid te spreken en pertinente vragen te stellen. Even belangrijk dan het louter blootleggen van een trafiek, is begrijpen hoe het allemaal in elkaar zit. Wie zijn de winnaars en wie zijn de verliezers? Wie wordt er rijker van en ten koste van wie is dat dan?

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

18 januari 2019 /