De Ridder: maak kennis met nieuwe personages

De Ridder start vanavond aan zijn derde seizoen op Eén. De vaste cast wordt gevormd door Clara Cleymans, Dahlia Pessemiers-Benamar, Michaël Pas, Michael Vergauwen, Lucas Van den Eynde, Dirk Van Dijck, Lynn Van Royen en de nieuwkomers Charlotte Anne Bongaerts (had al een kleine rol in het vorige seizoen), Yannick De Coster en Wouter Hendrickx. Tijd om in te zoomen op deze nieuwe personages.

Natuurlijk kan Helena de Ridder (Clara Cleymans) ook dit seizoen rekenen op de steun van haar trouwe bondgenoot, Zohra El Zarkaoui (Dahlia Pessemiers-Benamar). Zij heeft dit seizoen de vrolijke, maar onberekenbare Louis Stevens (Yannick De Coster) onder haar hoede. Stevens is streng en veeleisend, maar naar de buitenwereld toe ook zeer beschermend. Helena, die het best wel goed kan vinden met de nieuwe rechercheur, merkt echter hoe hij Zohra steeds meer op de zenuwen gaat werken.

Stevens leeft voor vandaag. Hij is een zwierige kerel die volop van het leven geniet, een jongensachtige speelvogel met veel charme en een twinkeling in de ogen. Als hij geld heeft, laat hij het rollen. Hij is gul en impulsief en houdt ervan om cadeautjes uit te delen, ook aan zichzelf. Een volhouder is Stevens echter niet. Hij is jong getrouwd, maar ook weer vroeg gescheiden. Als jonge vader lijdt hij erg onder deze pijnlijke mislukking in zijn privéleven. Overal ziet men hem als een flik die niet over de ballen noch over het doorzettingsvermogen beschikt om een ingewikkeld dossier tot een goed einde te brengen. Wanneer hij in Gent betrokken raakt bij een grote drugszaak wil hij zich deze keer wel bewijzen, tegenover de anderen, maar vooral tegenover zichzelf.

Stefanie Delvaux gespeeld door Charlotte Anne Bongaerts in misdaadserie De Ridder
Charlotte Anne Bongaerts als Stefanie Delvaux in De Ridder (c) VRT

Stefanie Delvaux (Charlotte Anne Bongaerts) is geen onbekende voor Helena de Ridder. Op het einde van seizoen twee kreeg zij het namelijk als stagiaire al behoorlijk aan de stok met Helena. Ze is in dit seizoen doorgegroeid op het Parket in Gent tot substituut. Deze groei zorgt meer dan eens tot wrijvingen en conflicten tussen de beide dames.

Helena vindt dat Stefanie niet alleen haar intelligentie, maar vooral haar charmes gebruikt om hogerop te komen in het leven. Stefanie vindt Helena dan weer een hopeloos inefficiënte en naïeve wereldverbeteraarster die door haar inzet voor de zwakkeren en benadeelden in een dossier vooral haar collega’s veel extra werk bezorgt. Stefanie droomt van een toekomst in de hogere magistratuur, en alles staat in functie van dat ene doel. Door haar focus en ambitie is ze vrij dominant, en dat schrikt sommige mannen af. Procureur Bracke heeft echter wel een boontje voor haar. Stefanie steekt haar bewondering voor hem niet onder stoelen of banken. Toch deinst ze er niet voor terug om ook hem te gebruiken.

Daarnaast is er nog de geëngageerde onderzoeksjournalist Gust Martens (Wouter Hendrickx), die haar spontaan zijn hulp aanbiedt, terwijl deze duidelijk worstelt met zijn eigen demonen. Deze wat schimmige onderzoeksjournalist werkt al enkele maanden obsessief aan een non-fictie boek over drugs en verslaving in onze samenleving. Tijdens het onderzoek naar een Kroatische drugsbende loopt hij Helena meer dan eens voor de voeten.

Aan de ene kant heeft Gust Martens er alles voor over om de waarheid over allerlei onfrisse praktijken in de drugs- en zakenwereld naar boven te halen. Aan de andere kant doet Gust er echter ook alles aan om een aantal onprettige waarheden over zichzelf verborgen te houden. Hij is immers een man met een aantal donkere kantjes. Aan een incident tijdens een reportage in Afrika hield Gust niet alleen een ernstige verwonding over, maar ook een stevige verslaving aan pijnstillers en kalmeermiddelen. Bovendien blijkt hij veel meer betrokken bij de drugsdood van de jonge bankierster dan hij zelf wil toegeven.

Gastrollen zijn voor Ivan Pecnik, Tom Van Landuyt, Brit Van Hoof, Annelore Crollet, Peter Thyssen, Dirk Tuypens, David Cantens, Line Pillet…

De Ridder: vanaf 20 oktober elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 oktober 2015 /