Dertigers in Nederlands jasje bij BNNVARA

Dertigers zal ook te zien zijn bij BNNVARA, maar dan in een Nederlands jasje. Na het Vlaams succes kan een remake niet achterblijven. Wanneer de serie te zien zal zijn, is nog onduidelijk, zo meldt Nu.nl.

Nieuwsgierig naar de Vlaamse serie klik dan hier om er alles over te ontdekken. Want wow, wat was dat een succes in Vlaanderen. De bezoekerscijfers van mijn site vlogen ten tijde van de uitzendingen echt in de lucht.

Relatief onbekende cast

Het draait in de serie allemaal om een groep dertigers, die hun losse leven achter zich hebben gelaten en te maken krijgen met volwassen problemen. En dat is nog niet alles… De groep draagt ook een geheim met zich mee… In Vlaanderen komt Eén op 6 januari om 22.05 uur weer met het tweede seizoen Dertigers. Niet gek: gemiddeld keken er een half miljoen kijkers naar een aflevering. En dat is veel voor een serie met een relatief onbekende cast.

Voor de fans heb ik zelfs nog beter nieuws: het derde seizoen Dertigers is ook al bevestigd.

Op plek van Pauw en Jinek?

Volgens RTL Boulevard wordt de nieuwe serie uitgezonden op het tijdslot waar nu Pauw en Jinek te zien zijn. Dat is nog niet bevestigd. Ik acht die kans zeker aanwezig. In Vlaanderen werd de serie tenslotte ook uitgezonden op het tijdstip waar eerst Van Gils en Gasten geprogrammeerd stond. Eventuele wijzigingen in het programma-aanbod zullen tijdens de komende najaarspresentatie worden aangekondigd en toegelicht.

Alle aflevering meteen kijken?

Ik ben benieuwd of BNNVARA de remake gaat maken, en vervolgens uitzenden, volgens de Belgische werkwijze. Of wordt er voor een totaal ander Nederlands jasje voor Dertigers gekozen? De Vlamingen werkten met een relatief onbekende cast en knalden meteen alle afleveringen online. Daarnaast kon je Dertigers ook gewoon dagelijks via tv volgen. Ik heb ‘m zelf in een paar dagen helemaal uitgekeken. Voor mij – afkomstig uit 1984 – was het zo herkenbaar dat ik niet kon stoppen met kijken.

Dertigers boeken

In Vlaanderen is het heel gebruikelijk dat er boeken verschijnen rondom tv-series. Zo heeft ook Dertigers twee boeken.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 augustus 2019 /