Dertigers kijken via YouTube? Ook vanuit Nederland

Dertigers kijken via YouTube? Vanuit Nederland is het weer mogelijk… Een tijd was dit niet het geval en kreeg je de melding ‘Video niet beschikbaar’. “De gebruiker die de video heeft geüpload, heeft deze video niet beschikbaar gemaakt in jouw land.

Update 3 januari 2020: De serie lijkt weer beschikbaar te zijn vanuit Nederland; dat geldt ook voor seizoen 2 van Dertigers.

https://youtu.be/RjyFbFeXR00

Dertigers kijken uit Nederland

Opmerkelijk toch? Via Eén kun je de serie tenslotte gewoon van maandag tot en met donderdagavond om 22.00 uur kijken. Ook vanuit Nederland. VRT.NU is een ander verhaal. Ook daar krijg je een foutmelding als je wil kijken. “Voor sommige programma’s heeft VRT enkel de rechten voor de Belgische markt. Daarom moeten we controleren of je effectief in België woont. Als je je telefoonnummer even valideert, kan je daarna snel verder kijken.”

Steeds meer Vlaamse series via Netflix en Videoland

Dat maakt het voor ons als fans van Belgische series niet makkelijker. Alle reden om er dus nog meer bovenop te zitten als er een nieuwe serie uitkomt. Anderzijds kan dit ook positief nieuws zijn. De rechten zouden zomaar eens aangekocht kunnen zijn door een streamingsdienst. Zo hebben zowel Videoland (met Amigo’sSalamander, Professor T. en nog diverse andere series) als Netflix (denk aan Tabula Rasa, Beau Sejour, Bevergem en nog verschillende andere series, die hier op een rijtje staan) inmiddels een mooi Vlaams-serie aanbod. Misschien moeten we dus eventjes geduld hebben voor ie ergens online komt. Zo kunnen we eerder naar De Bende van Jan de Lichte kijken dan in Vlaanderen, omdat-ie in Nederland op Netflix komt. Soms hebben we dus ook geluk 😉

Dertigers herkenbaar

De serie Dertigers is namelijk ontzettend populair. Het is ook zo herkenbaar. Er wordt massaal gekeken. Binnen een week na de release van het eerste seizoen was het zelfs al duidelijk dat er een tweede seizoen zou komen. Alle reden dus om de opname knop dan meteen op ‘heel seizoen’ te zetten.

Heb jij Dertigers vanuit Nederland via YouTube gezien meteen na de release? Of kijk je dagelijks via Eén. En ken je de boeken van de serie al?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 januari 2019 /