Vlamingen in verfilming boek J. Kessels

Vlamingen schitteren in de verfilming van het boek J. Kessels naast Frank Lammers, Fedja van Huêt en Ruben van der Meer. Actrice Annick Christiaens speelt de rol van Brigit; Frans Thomese’s libido-ideaal. Haar jongere versie wordt op het doek gebracht door de debutante Romi van Renterghem. Marc Lauwrys vertolkt de rol van haar broer Bertje en Bert Huysentruyt kruipt in de huid van Pa de Braaij. Samen vormen zij het gezin de Braaij, die de Vlaamse snackbar ‘De frituur van Ooit’ runnen in Tilburg.

Romi van Renterghem

Romi van Renterghem debutante J. Kessels

Regisseur Erik de Bruyn (die in 2019 komt met de spannende tv-serie Grenslanders) ontdekte Romi van Renterghem via een modellenbureau: “Toen de zestienjarige Romi op een casting verscheen, wist ik het direct: dit is een nieuwe ster. Romi heeft geen acteerervaring en krijgt momenteel les, maar haar zinnelijkheid in combinatie met haar fotogenieke uitstraling geeft haar een sexy charisma dat mij volkomen verwondert: Romi Schneider, Natasja Kinski en Brigitte Bardot in één meisje! Een nieuw talent! Ze past precies in Thomese’s omschrijving van de jonge BB.”

J. Kessels

J. Kessels is het ongelooflijke filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) maakt met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn. Ze gaan op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door dromen over Brigit, het meisje uit de Frituur van Ooit. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze. Makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

9 december 2014 /