Vlamingen in verfilming boek J. Kessels

Vlamingen schitteren in de verfilming van het boek J. Kessels naast Frank Lammers, Fedja van Huêt en Ruben van der Meer. Actrice Annick Christiaens speelt de rol van Brigit; Frans Thomese’s libido-ideaal. Haar jongere versie wordt op het doek gebracht door de debutante Romi van Renterghem. Marc Lauwrys vertolkt de rol van haar broer Bertje en Bert Huysentruyt kruipt in de huid van Pa de Braaij. Samen vormen zij het gezin de Braaij, die de Vlaamse snackbar ‘De frituur van Ooit’ runnen in Tilburg.

Romi van Renterghem

Romi van Renterghem debutante J. Kessels

Regisseur Erik de Bruyn (die in 2019 komt met de spannende tv-serie Grenslanders) ontdekte Romi van Renterghem via een modellenbureau: “Toen de zestienjarige Romi op een casting verscheen, wist ik het direct: dit is een nieuwe ster. Romi heeft geen acteerervaring en krijgt momenteel les, maar haar zinnelijkheid in combinatie met haar fotogenieke uitstraling geeft haar een sexy charisma dat mij volkomen verwondert: Romi Schneider, Natasja Kinski en Brigitte Bardot in één meisje! Een nieuw talent! Ze past precies in Thomese’s omschrijving van de jonge BB.”

J. Kessels

J. Kessels is het ongelooflijke filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) maakt met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn. Ze gaan op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door dromen over Brigit, het meisje uit de Frituur van Ooit. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze. Makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

9 december 2014 /