Bewoners Big Brother huis 2024: dit zijn alle deelnemers

Wil jij alles weten over de bewoners van het Big Brother huis 2024? Goed nieuws: in dit artikel ontdek je alles over de deelnemers aan dit nieuwe seizoen van Big Brother. We kunnen dagelijks genieten van de avonturen van bewoners Basiri, Ronahi, Alice, Tyron, Dilano en Ashley (de eerste lichting), maar ook van Tom, Karen, Danny, Ariana,Randy, Doriana, Jimmy, Glenn en nieuwkomers Nouchka en Sabeau. Hier maak je alvast kennis met de bewoners van Big Brother 2024.

Kijk in de tussentijd de documentaire over Kelly, die we leerden kennen in Big Brother. Lees: Kelly van der Veer documentaire op Prime Video NL te kijken

Big Brother 2024

Tal van nieuwe bewoners laten zich opsluiten en zijn vastbesloten om de regels van Big Brother te trotseren en de grenzen op te zoeken. Dit alles terwijl ze 24/7 vastgelegd worden door 128 camera’s in het vernieuwde huis. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: de eindstreep halen en naar huis gaan met een mooie geldprijs. Wie gaat dat lukken in het knaloranje Big Brother huis? En of het al niet moeilijk genoeg is, ze starten dankzij Big Brother in duo’s.

5 nieuwe bewoners

En of dat het spelen in duo’s nog geen grote verrassing genoeg is voor ‘de originals’ Basiri, Ronahi, Sonja, Alice, Tyron, Dilano, Lenie en Ashley. Zijn er ook meteen vijf nieuwe bewoners. We maken zo ook kennis met de Belgen Tom, Karen en Danny. Ariana en Randy zijn de nieuwe Nederlandse kandidaten.

Bewoners van het Big Brother huis 2024 mét vijf nieuwkomers
Bewoners van het Big Brother huis 2024 mét vijf nieuwkomers

Doriana en Jimmy

Na een week komen er twee nieuwe spelers in het spel, namelijk Doriana en Jimmy. En nadat Sonja vrijwillig het huis verlaat, omdat ze zich ‘echt heel slecht’ voelt, is er nog een verrassing. Na de eerste live show moet Ashley namelijk vertrekken. Zij is het minst populair bij het publiek. Maar omdat Sonja zelf gaat, keert Asley opeens terug in het spel… En op het moment dat Lenie in de tweede liveshow wordt weggestemd, komt Vlaming Glenn erbij. In week 3 komen Nouchka en Sabeau erbij.

Doriana en Jimmy na een week in Big Brother 2024
Doriana en Jimmy na een week in Big Brother 2024

Bewoners Big Brother 2024

De bewoners starten op 15 januari 2024 met acht aan het Big Brother avontuur. Het gaat om vijf Nederlanders en drie Belgen. Al snel komen daar ook nog vijf nieuwe deelnemers bij; drie Belgen en twee Nederlanders. En na een week volgen de Vlaamse Doriana en Nederlander Jimmy. Na de tweede live show komt Glenn daar bij. En in week 3 volgen Nouchka en Sabeau. De jongste is 19 jaar oud; dat is Alice. De oudste Nederlander is 52 jaar oud, dat is Lenie. Maar de oudste Big Brother kandidaat van dit seizoen tot nu toe is de 53-jarige Danny. Hieronder maak je uitgebreid kennis met Big Brother 2024 bewoners Basiri, Ronahi, Sonja, Alice, Tyron, Dilano, Lenie, Ashley, Tom, Karen, Danny, Ariana, Randy, Doriana, Jimmy, Glenn, Nouchka en Sabeau.

Vlaamse deelnemers

Bij de Vlaamse deelnemers vinden we de oudste deelnemer; de 53-jarige Danny.

 • Glenn, 32 uit Stekene

Glenn

De 32-jarige Glenn uit Stekene deed zijn intrede in het spel na de tweede liveshow. Hij krijgt meteen een opdracht in het Big Brother huis. Het is King & Queen week. Glenn vormt samen met Ashley de koning en koningin. Ze verblijven samen in de gameroom en hebben voorlopig een vrijstelling te pakken zolang ze in het ‘paleis’ zitten. Dat wordt nog geen eenvoudige opdracht. Meedoen aan Big Brother is een grote droom van Glenn. Hij is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Al wordt het ook niet makkelijk, want hij is een echte familieman, die het liefst bij zijn twee kindjes is. Zijn kracht? Hij kan goed mensen geruststellen.

Nederlandse kandidaten

Bij de Nederlandse Big Brother kandidaten vinden we de jongste deelnemer. Maak hieronder kennis met:

 • Jimmy, 41 uit Amsterdam
 • Alice, 19 uit Groningen
 • Randy, 29 jaar uit Amsterdam

Jimmy

De 41-jarige Jimmy uit Amsterdam steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Je zou kunnen zeggen direct en eerlijk, maar ook vals en pittig. Hoe dan ook: ‘what you see is what you get!’ Het is dus wachten op de eerste confrontatie in het huis. Hij is een echte kunstenaar en hierdoor niet alleen een dromerige creatieveling maar ook een ontzettende rommelkont. “Dat rommelige, daar moet ik wel echt aan werken. Je bent toch op televisie en m’n moeder kijkt ook.” Al zijn creativiteit kan hij kwijt in zijn werk als dragqueen, het prijzengeld zou hij dan ook direct investeren in nieuwe outfits en pruiken. De wereld van drag queens beter begrijpen, kijk dan de documentaire What a Drag.

Alice

De 19-jarige Alice uit Groningen vind ‘influencer’ “echt een verschrikkelijk woord.” Ze is de jongste in het huis; althans van de eerste deelnemers die het Big Brother huis in gaan. Deze stoere fit-girl weet ondanks haar jonge leeftijd heel goed wat ze wil. Alice is super loyaal en hecht veel waarde aan eerlijkheid, ze zal dus ook geen confrontatie uit de weg gaan. In het dagelijks leven staat ze elke dag in de sportschool, deze mentaliteit neemt ze mee het huis in om haar doel te bereiken: Het winnen van Big Brother 2024.

Randy

De 29-jarige Randy uit Amsterdam is een relaxte knuffelbeer. Hij stapt helemaal uit zijn comfortzone wanneer hij het huis in gaat. Deze fan van het eerste uur hoopt voor zijn medebewoners een verbinder te zijn en zich hiermee onmisbaar te maken. Want zoals hij zelf zegt: “Behandel een ander hoe je zelf ook behandeld wil worden.” Hij lijkt misschien rustig maar hij heeft ook zeker een prettig gestoorde kant die men in de loop van tijd ook zeker gaat zien. De ruim 88 duizend volgers zullen zijn grappige TikToks even moeten missen, maar kunnen hem gelukkig nog steeds volgen.

Big Brother huis 2024 verlaten

Ook de deelnemers die het Big Brother huis hebben verlaten, zetten we op een rijtje:

 • Ashley, 33 uit Schagen moest net voor de finale op 8 april het huis verlaten.
 • Tom, 31 uit Burcht (verliet in de twaalfde live uitzending het huis)
 • Tyron, 26 uit Heerhugowaard koos voor 15.000 euro en verliet het huis als 12e.
 • Karen, 32 uit Aarschot (heeft als elfde het Big Brother huis verlaten)
 • Danny, 53 uit Roosdaal Pamel (verlaat als tiende Big Brother 2024)
 • Dilano, 25 uit Eindhoven (verlaat als negende Big Brother 2024)
 • Ronahi, 28 uit Zonhoven (verlaat als achtste de show)
 • Sabeau, 20 uit Zaandam (exit zevende live show)
 • Doriana, 25 uit Helchteren (exit zesde live show)
 • Basiri, 23 uit Drongen (exit vijfde live show)
 • Nouchka, 34 uit Oostende (exit vierde live show)
 • Ariana, 36 uit Soest (exit derde liveshow)
 • Lenie, 52 uit Arnhem (exit tweede liveshow)
 • Sonja, 26 uit Antwerpen (vrijwillig)

Ashley

Van de 33-jarige Ashley uit Schagen zeggen mensen ‘je valt wel mee’. Deze vrolijke dame heeft maar één doel voor ogen: Big Brother winnen en met het prijzengeld naar huis gaan. Ze verwacht dan ook geen moeite te hebben met het manipuleren en nomineren van medebewoners. Wonen in een vol huis kan haar in het begin nog zwaar gaan vallen omdat ze in het normale leven liever op zichzelf is en snel overprikkeld kan raken. Ze vindt haar uiterlijk erg belangrijk en daarbij maakt het haar weinig uit wat andere hiervan vinden.

Tom

De 31-jarige Tom uit Burcht doet mee aan Big Brother voor de winst. Hij werkt als single papa hard om zijn zoontje alles te kunnen geven wat hij nodig heeft. Big Brother is voor hem een beetje een uitvlucht van de realiteit. Met zijn twee jobs, de zorg voor zijn zoontje en obsessie met sporten gaat Tom maar door. Tom doet zijn best om alle ballen hoog te houden en zijn sociale batterij staat continu aan. Hij wil zijn levenservaring nu gaan inzetten om het spel te spelen, want Tom wil maar één ding: met de winst naar huis. In het persbericht geeft hij ook een duidelijke quote: “Ik ben ook een persoon en wil geen lustobject zijn.”

Tyron

De 26-jarige Tyron uit Heerhugowaard houdt niet van sneaky acties… Deze knappe ‘good guy’ is super loyaal. Ondanks hij super fanatiek is zullen we achterbakse spelletjes of manipuleren bij Tyron niet zo snel zien. Hij lijkt misschien een hele stoere gast, maar is van binnen juist zachtaardig en emotioneel. Zijn goeie looks brengen hem zo nu en dan modellenwerk en de nodige DM’s. Dit laatste komt goed uit, want hij is van nature geen onwijze flirt.

Karen

De 32-jarige Karen uit Aarschot zegt: “Ik ben een volger, geen leider.” Karen wil meedoen aan Big Brother, omdat ze graag haar grenzen wil verleggen. Ze heeft haar eigen kapperszaak waar ze fulltime werkt. Na altijd Big Brother te hebben gekeken, is ze ook gewoon benieuwd hoe ver ze het zelf zal schoppen. Ze wil zien hoe ze in een groep is en de spelletjes zal spellen. Daarnaast is Karen helemaal verslaafd aan haar telefoon, dus het zal een grote uitdaging zijn om een hele tijd zonder te zijn.

Danny

De 53-jarige Danny uit Roosdaal Pamel is momenteel de oudste deelnemer aan Big Brother 2024. Hij werkt als politie-inspecteur die gerechtsdeurwaarders begeleidt. Danny is scherp, fanatiek, doeltreffend en heeft maar 1 doel: winnen. Of zoals hij dat zelf zegt: “Er is maar één plek die ertoe doet en dat is de eerste plek.” Hij heeft een vrolijke en positieve uitstraling, dat neemt niet weg dat hij een harde en tactische speler kan zijn. Danny heeft al elk jaar naar Big Brother gekeken, met plek 2 of 3 neemt Danny geen genoegen. Eerder was hij al te zien in Homo Universalis.

Dilano

Als er één van de mannelijke bewoners voor pit gaat zorgen in het Big Brother Huis 2024 dan is dat volgens mij de 25-jarige Dilano uit Eindhoven. Zijn uitspraak: “Wie ben jij om tegen mij te zeggen wat ik wel en niet kan doen?” En laat Big Brother nu zijn leven de aankomende tijd bepalen… Voor deze charmeur is sporten een tweede natuur. Hier zet hij in zijn dagelijks leven dan ook graag om vijf uur de wekker voor. Zijn sterke winnaarsmentaliteit kan hem nog wel eens ver gaan brengen. Hij zal de medebewoners kunnen charmeren met zijn looks en praatjes. Vertel hem niet dat hij iets niet kan, want dan zal hij er juist keihard voor gaan!

Ronahi

De 28-jarige Ronahi uit Zonhoven bruist van de energie. Of zoals ze zelf zegt “Mensen vertellen mij vaak: Ronahi, doe is effe rustig! Deze dame kan dan ook niet wachten tot dat zij één van de bewoners in het Big Brother huis is. Ze zegt wat ze denkt en gaat geen conflict uit de weg. Als persoon is Ronahi positief ingesteld die door vele uitdagingen in het leven ook wel hard is geworden. In het huis gaat Ronahi zeker aanwezig zijn en komt ze niet alleen voor plezier. Haar doel: gaan voor de overwinning. Ronahi is getrouwd en voor haar komt familie steeds op de eerste plaats. 

Sabeau

Laat je niet misleiden door knappe looks van Sabeau want ze heeft nog veel meer in haar mars. Voor haar is persoonlijke groei onwijs belangrijk en ze steekt dit dan ook niet onder stoelen of banken. Hierdoor lijkt ze in gesprekken veelal ouder dan ze daadwerkelijk is. Ooit wil ze graag 12 maanden op een onbewoond eiland zitten, maar nu begint ze eerst met een verblijf in het Big Brother-huis. Zij zegt: “Je kan geen voorkeur hebben als je nog niet alles hebt geprobeerd.”

Doriana

De 25-jarige Doriana uit Helchteren is enorm geïnteresseerd in astrologie, wat ze als een groot voordeel ziet om haar medebewoners te kunnen lezen en voorspellen. Ze wil heel graag weten hoe zij, als ‘zelfstandige, onafhankelijke en koppige Waterman’, zich gaat verhouden tot een groep wildvreemden. “Ik ga goed om met Rammen. Veel van mijn vrienden zijn Rammen. Maar mijn favoriete sterrenbeeld is de Weegschaal!” Doriana ziet Big Brother als dé ultieme sociale uitdaging. 

Basiri

De 23-jarige Basiri uit Drongen heeft een echte winnaarsmentaliteit. Hij is op zoek naar avontuur en gaat uitdagingen graag aan. Dat doet Basiri ook in het dagelijkse leven. Hij besloot het roer om te gooien en zijn eet- en leefpatroon aan te passen. Hierdoor viel hij 40 kilo af. Basiri houdt ervan om zijn grenzen te verleggen en vindt het mentale spelletje van Big Brother interessant. Kan hij sterk blijven of zal hij bezwijken onder de mentale druk? Zelf zegt deze Vlaamse bewoner hier over: “Ik ben er om mijn grenzen te verleggen en een mentality te hebben van een hyena.”

Nouchka

Nouchka is een avontuurlijk persoon en gelooft erin dat zij alle eigenschappen van een Big Brother winnaar bezit. Ze kan goed tactisch denken, de spellen en de mindtricks zijn haar op het lijf geschreven. Ze weet hoe het is om aan een spelprogramma mee te doen en zal altijd alles geven. Ze omschrijft zichzelf dan ook als een échte strijder. Al zegt ze ook: “Mensen vinden mij soms wat te uitbundig.”

Ariana

De 36-jarige Ariana uit Soest is zelfverzekerd en staat sterk in haar schoenen. Het feit dat ze stottert is al lang geen belemmering voor deze goedlachse dame. Sterker nog ze wil met haar deelname andere stotteraars inspireren. Er verzorgd uit zien is voor haar belangrijk, dan voelt ze zich sterk en dat gaat deze fan van het programma zeker nodig hebben in het huis. Ze is een spiritueel type en wil graag een zo goed mogelijk mens zijn. Haar quote voor deelname: “Als mensen zeggen dat ze alleen komen voor de uitdaging, dan vind ik dat een beetje gelul.”

Lenie

De oudste bewoner van het Big Brother huis 2024 is de 52-jarige Lenie uit Arnhem. Hij is geboren en getogen in een woonwagen en zou nooit van zijn leven in een normaal huis willen wonen, behalve het Big Brother-huis. Deze markante zanger houdt enorm van mensen entertainen en haalt graag een lolletje uit. Hij zal er alles aan doen om de goede harmonie is het huis te bewaren, maar vergis je niet hij is tegelijk bloedfanatiek. Naar eigen zeggen zit hij “normaal 24 uur op de lip van zijn vriendin”.

Sonja

De 26-jarige Sonja uit Antwerpen zorgt – als ik de omschrijving van de Big Brother bewoners 2024 zo lees – voor pit in het huis. Sonja vertelt in de introductie: “Als ik boos ben, word ik een onvoorspelbare tornado.”Sonja werkt als manager van een horecazaak en parttime als leerkracht in een basisschool. Ze wil graag meedoen om zichzelf wat beter te leren kennen en om te ontdekken hoe haar persoonlijkheid zich gaat ontwikkelen in een groep met vreemde mensen. Sonja zegt waar het op staat en weet precies hoe ze het spel gaat aanpakken. Sonja is een huishoudelijk type, ze kookt graag en zorgt graag voor de mensen om wie ze geeft. 

Big Brother kijken

Benieuwd vanaf wanneer je Big Brother 2024 op tv kunt kijken? RTL had natuurlijk al gecommuniceerd dat dat in januari mogelijk zou zijn, maar het Vlaamse Play4 is nu ook echt met een datum gekomen. Maandag 15 januari is het zover. Hier kun je de Big Brother 2024 deelnemers volgen.

 • Dagelijkse afleveringen: 20.30 uur RTL5 en GoPlay. Om 22.15 uur op Play4.
 • Big Brother Live: 20.00 uur bij RTL5 en Play4
 • Livestream Big Brother 2024: 24/7 via Play247, GoPlay (België) en in Nederland via Videoland.
Bewoners van het Big Brother huis 2024 zijn nu bekend!
Bewoners van het Big Brother huis 2024 zijn nu bekend!

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 april 2024 /