Homo universalis 2022: winnaar Wout Vanroose

Wout Vanroose is de winnaar geworden van de Homo universalis 2022? Dit populaire spel uit Iedereen Beroemd in Vlaanderen – in Nederland bekend als De Alleskunner – zit er helaas weer op. Ontdek alles over de winnaar en de laatste tien kandidaten uit Homo universalis 2022.

Homo universalis 2022: winnaar Wout Vanroose

De 27-jarige Wout Vanroose uit Kessel-Lo heeft is de winnaar van Homo universalis 2022. In de finale versloeg hij Yannick Peetermans. Wout bleek het beste geheugen te hebben en kon de meeste namen opnoemen van 98 afvallers uit dit seizoen Homo universalis. Hij wint hiermee een reischeque van 18.000 euro. Zelf dacht hij dat het avontuur zou eindigen in de voorlaatste opdracht met de boenmachines, maar hij redde het toch. Naar eigen zeggen heeft zijn hobby als circusartiest hem zeker geholpen.

Wout Vanroose

Wout Vanroose is in het dagelijkse leven developer-analyst bij de KU Leuven. Na enkele spelletjes werd hij al meteen gebombardeerd tot grote kanshebber op de eindwinst. Heel vaak was Wout namelijk als eerste of tweede klaar met een opdracht. Ook zijn kalmte is een groot voordeel: Wout vertoont zelden een teken van stress. Enkel bij de opdracht met de speelgoedhond en batterijen sloeg de spanning plots toe. In zijn vrije tijd is Wout Vanroose circusartiest en houdt hij erg van klimmen en parkour. Zal dit talent hem voordeel opleveren in de laatste rechte lijn naar de finale?

Deelnemers Homo universalis 2022

De laatste tien deelnemers begonnen op maandag 31 januari aan de strijd. Nog drie vrouwen en zeven mannen maken kans om de winnaar of winnares van de Homo universalis 2022 te worden. Provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen maken de meeste kans, er doen uit elke provincie nog vier kandidaten mee. Daarnaast maken nog één West-Vlaming en één kandidaat uit Vlaams-Brabant kans op de eindwinst.

Ontdek hier meer over Iedereen Beroemd.

Andreas Heyerick

Andreas Heyerick (32 uit Gent) is crewplanner bij een luchtvaartmaatschappij. Tot nu toe had hij het verbazingwekkend genoeg vooral moeilijk in proeven waarin hij had moeten uitblinken. Andreas is namelijk een quizzer en gaat graag biljarten, maar beide proeven werden hem bijna fataal. Hopelijk krijgt hij in de laatste dagen proeven voorgeschoteld waar hij niets van kent, dus. Recent dook Andreas Heyerick plots met een geblondeerd kapsel op in Homo universalis. Hij had gewed met vrienden dat hij zijn haar zou blonderen als hij bij de laatste 10 kandidaten zat … en belofte maakt duidelijk schuld. Wist je dat deze man sowieso geen uitdaging uit de weg gaat? Samen met zijn vrienden Bertrand Goethals en Yannick Vandermeren wilde hij het World Guinness Record verbreken en in een half jaar tijd in elk Europees land de hoogste bergtop bereiken. Ze schreven hierover het boek Over the top.

Thomas De Pril

De 37-jarige Thomas De Pril uit Lierde is sales manager bij Gucci. Bijna had hij niet in deze reeks van Homo universalis gezeten: op de eerste opnamedag mocht hij invallen als reservekandidaat omdat iemand anders verstek moest laten gaan. Dat gelukkige toeval heeft hem geen windeieren gelegd, want Thomas De Pril bleek een sterke kandidaat die zich tot bij de laatste tien heeft geworsteld. Hij is de oudste van de laatste 10 kandidaten en wordt geregeld geplaagd met ‘bompa’. Zal zijn leeftijd hem nog parten spelen? Wist je dat Thomas De Pril in 2018 te zien was in Komen Eten?

Jan Quintelier

Jan Quintelier (23, Antwerpen) studeert momenteel Handelswetenschappen. Jan lag er bijna uit in de proef waarbij kandidaten moesten rondbellen om iemand naar de opnames te laten komen met een stoel. Jans vader, die hem had overtuigd om mee te doen, zat al in zijn pyjama en had geen zin om af te komen, waardoor Jan bijna de wedstrijd moest verlaten. Jan Quintelier heeft hij een zeer sportieve kant: hij werkt niet enkel bij Basic fit en Decathlon, maar haalde onlangs indrukwekkend zilver op het Belgisch kampioenschap bodybuilding. Zal zijn kracht hem extra voordeel geven in aanloop naar de finale? Maar hij heeft soms last van stress, misschien brengt hem dat nog in de problemen…

Margaux Sioen

De 23-jarige Margaux Sioen uit De Pinte studeert mode-ontwerp, nadat ze al een opleiding tot leerkracht achter de rug heeft. Ze doet aan turnen. Margaux is slim, sportief en stressbestendig, drie eigenschappen die haar al heel ver brachten in het spel. Iets wat ook de andere kandidaten is opgevallen, want velen zien in Margaux Sioen de perfecte kanshebber om de eerste vrouwelijke Homo universalis te worden.

Daan Animashaun

De 18-jarige Daan Animashaun uit Nijlen is de jongste kandidaat van dit seizoen, maar heeft het al ver geschopt. Hij studeert Kinesitherapie, wat tijdens de opnames een extra uitdaging voor hem betekende: Daan Animashaun had als enige kandidaat van de tien nog examens tussen de opnames door.

Melanie Lavens

Melanie Lavens (31 uit Gent) is opvoedster voor kinderen met een mentale beperking. Ze zorgde voor een primeur bij Homo universalis, want Melanie is de eerste kandidaat die hoogzwanger is tijdens haar deelname. Als ze wint, zal ze de titel dus moeten delen met haar kindje. Doorheen het spel kwam Melanie Lavens weleens in de gevarenzone terecht bij sommige opdrachten (zoals jokari), maar ze bleef daar altijd heel rustig onder. Een goede eigenschap voor een mogelijke winnaar van Homo universalis?

Dries Feremans

De 25-jarige Dries Feremans uit Oud-Turnhout is cipier in Merksplas, doet ook aan armworstelen op competitieniveau en heeft enkele bijzondere wereldrecords op zijn naam staan, zoals gsm-werpen. Kan hij daar binnenkort ook de titel van ‘Homo universalis’ aan toevoegen? Dries Feremans is heel competitief ingesteld en bleek bij heel wat opdrachten telkens bij de beteren en snelsten. Een voorteken voor de finale?

Kaylie Storm

Kaylie Storm (26, Sint-Andries) is logistiek medewerker bij het Wit-Gele kruis. Ze is als een kat met negen levens – die er al heel wat verspeeld heeft. Kaylie zat namelijk bij proeven al erg vaak bij de laatste twee of drie. Haar specialiteit bleek ook al meermaals om op klunzige wijze te vallen tijdens een proef, maar Kaylie Storm landt wel telkens op haar pootjes en haalt het met de hakken over de sloot. Ook zo kan je Homo universalis winnen, natuurlijk.

Yannick Peetermans

De sportieve 29-jarige Yannick Peetermans uit Westerlo is leraar LO, speelt voetbal en houdt van skiën. Hij verwacht binnenkort zijn tweede kindje. Er was tot nu toe geen enkele proef waar Yannick Peetermans zwaar in de problemen kwam en dreigde uitgeschakeld te worden. Een goede kandidaat voor de eindwinst, dus?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 januari 2022 /