Matthias Schoenaerts in cast The Regime (naast Kate Winslet)

Matthias Schoenaerts zien we naast Kate Winslet in de cast van The Regime. Deze HBO-serie is vanaf nu op Streamz (België) en HBO MAX (Nederland) te kijken. Iedere maandag verschijnt er een nieuwe aflevering. In totaal telt de reeks zes afleveringen.

The Regime

The Regime is een duister komische reeks. De serie vertelt het verhaal van het leven binnen de muren van een modern autoritair regime terwijl het begint af te brokkelen. Nadat ze lange tijd het paleis niet heeft verlaten, wordt kanselier Elena Vernham (Kate Winslet) steeds paranoïder en instabieler wanneer ze een onvoorspelbare soldaat, Herbert Zubak (Matthias Schoenaerts *), als een onwaarschijnlijke vertrouweling raadpleegt. Naarmate Zubaks invloed op de kanselier blijft groeien, resulteren Elena’s pogingen om haar macht uit te breiden uiteindelijk in zowel het paleis als het land dat om haar heen uiteenvalt.

Matthias Schoenaerts

De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts – die al jaren furore maakt internationaal – behoort dus tot de cast van The Regime. Recent zagen we hem in producties als Django, The Old Guard (waar we seizoen 2 van kunnen verwachten) en Kursk. Maar denk ook aan Vlaamse producties als Zuur, maar ook LinkeroeverMeisjeDennis van Rita en Loft. En zo zijn er tal van series en films * met deze acteur.

Cast The Regime

Matthias Schoenaerts zien we in The Regime cast naast tal van indrukwekkende namen. Denk aan Kate Winslet, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton en Hugh Grant. Stuk voor stuk internationale acteurs die hun strepen inmiddels hebben verdiend.

Klik op hun naam en ontdek meer producties met deze acteurs en actrices. *

Stephen Frears en Jessica Hobbs

Ook achter de schermen werkten heel wat opmerkelijke namen mee aan de nieuwe miniserie. Zo werd de reeks geregisseerd door Stephen Frears *, die instond voor de eerste, tweede en vierde aflevering, en Jessica Hobbs *, die de derde, vijfde en zesde aflevering voor haar rekening nam. Zij zaten ook al in de regiestoel voor The Crown, Florence Foster Jenkins, Broadchurch en The Queen om er slechts enkele te noemen. Het verhaal is bedacht door Will Tracy.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 maart 2024 /