Steenrijk, Straatarm seizoen 9: deelnemers nieuwe afleveringen

Steenrijk, Straatarm seizoen 9 is er voor de feestdagen even tussenuit geweest, maar op woensdag 3 januari 2024 gaat de reeks (die op 29 november 2023 startte) weer verder. Wekelijks kun je om 20.30 uur bij SBS6 en een uurtje late rop Kijk.nl naar de afleveringen kijken. Ontdek hier meer over de deelnemers uit Steenrijk, Straatarm seizoen 9, waarbij we deze keer bekende gezichten zien, namelijk Mattheus Jonckheere en Deborah Vanlingen, die we in verschillende tv-programma’s zagen. En in aflevering 10 zien we Nick Op Heij, die we kennen uit Ex On The Beach.

Steenrijk, Straatarm

Twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau ruilen een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Inmiddels is de reeks alweer toe aan het negende seizoen. We schreven ook over eerdere seizoen, zoals het achtste.

Deelnemers Steenrijk, Straatarm seizoen 9

Wil je meer weten over de deelnemers aan Steenrijk, Straatarm seizoen 9? Hieronder zetten we de info per aflevering op een rijtje. Maak kennis met:

 • Cintha van Marrewijk en Tomas in Spanje. Zij ruilen met Karin en Noa uit Katwijk. Dit stel ging pas één keer samen op vakantie. (aflevering 13)
 • Bas en Anna Masséus van Masséus Movement ondernemen in binnen- en buitenland. Ze ruilen met de familie Postma in Drachten (aflevering 12).
 • Alice van der Zalm en haar partner Kevin wonen in Rijswijk. Je kent haar van Open Up With Alice. In Steenrijk Straatarm wisselen deze deelnemers met alleenstaande moeder Angelique en haar zoon Kayro in Veghel (aflevering 11).
 • Nick Op Hij zagen we eerder al in Ex On The Beach; nu doet de eigenaar van Proyalz met Zoe mee aan Steenrijk Straatarm. Ze wisselen van leven met de alleenstaande moeder Elisa en haar kinderen Lina en Naoufel.
 • Eugène Roorda en Meta Herman de Groot verblijven zowel in Laren als Barcelona. We zien het stel in de aflevering met alleenstaande moeder Petra uit het Zeeuwse Borssele. (aflevering 9)
 • Mattheus Jonckheere en Deborah Vanlingen (van o.a. Love Island, Million Dollar Island en Ex on the beach) ruilen met alleenstaande moeder Danny (aflevering 8).
 • Ralf van der Vaart, zijn vrouw Masha en hun twee zonen wonen op Curaçao. Zij gaan deze week het leven leven van alleenstaande moeder Sandrina met dochter Samira uit het Utrechtse Leidsche Rijn (aflevering 7).
 • Peter Douglas en Johnny Rosenberg in België ruilen met de familie Scholten in Deventer (aflevering 6.)
 • Barbara en Almaz in de omgeving van Ede. Saskia, Danny en hun vier dochters in Nijkerk.(aflevering 5).
 • Richard en Inge van Helden in Hendrik-Ido-Ambacht. De familie wisselt van plek met alleenstaande moeder Siska uit Arnhem (aflevering 4).
 • Emel Mutlu en Nina Evers in Dubai. Zij ruilen met Jacqueline en Esmee in Zutphen (aflevering 3).
 • Ed, Sharon en Sterre Heijnen in Oostzaan. De familie Heijnen wisselt van huis met de familie Blom in Zwolle (aflevering 2).
 • Nicole des Bouvrie (inderdaad de dochter van) en Arne Hak verruilen hun leven in Putten voor Maarssen, waar de familie Matteeva vandaan komt (aflevering 1).

Steenrijk, Straatarm gemist

Wil je Steenrijk, Straatarm kijken, dan kun je alle afleveringen zien op Kijk.nl. Wist je dat dit ook vanuit België kan? Zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op Nederland kan zetten en ga dan naar de website. De afleveringen zijn op woensdagavond om 20.30 uur op SBS6 te kijken; dat betekent dat ze ruim een uur later (om 21.35 uur) op Kijk.nl staan.

Ook interessant om te kijken: Zorgen voor mama – waarin deelnemers met financiële problemen worden gevolgd door Kristel Verbeke. En kijk ook naar Astrid en Natalia back to reality (een soort Effe geen cent te makken).

Aflevering 13:

Cintha van Marrewijk en Nina

In een prachtige vrijstaande villa in Spanje woont Cintha van Marrewijk met haar gezin. De liefde voor Spanje begint voor Cintha vijfentwintig jaar geleden als ze op Mallorca haar Spaanse liefde tegen het lijf loopt, Tomás. Het stel settelt zich in Nederland, maar na het overlijden van Cintha’s vader besluiten ze hun droom te verwezenlijken in Spanje. Inmiddels runt Cintha er het goedlopende ‘supergoedspaansleren.nl’, een taalcursus waarmee je binnen dertig uur Spaans leert. Dochter Nina is in de voetsporen haar moeder getreden met het haar eigen bedrijf Spaans voor KIDS.

Alleenstaande moeder Karin en dochter Noa uit Katwijk

Alleenstaande moeder Karin en haar dochter Noa hebben nog nooit een voet op Spaanse bodem gezet. Sterker nog, ze zijn pas een keer op vakantie geweest samen en dat was in Nederland. Door een roerige periode in haar leven heeft Karin een klein weekbudget en moet ze, samen met Noa, gebruik maken van de Kledingbank en de Voorraadkast. Zonder deze voorzieningen zouden moeder en dochter niet rond kunnen komen.

Aflevering 12:

Bas en Anna: Masséus Movement

Bas en Anna Masséus ondersteunen zowel particulieren als ondernemers met het toepassen van manifestatie, door ze te leren hoe ze de ‘law of attraction’ kunnen gebruiken in hun dagelijkse leven. Het succes dat het stel hiermee oogsten, geeft Bas en Anna de vrijheid om te doen en laten wat ze willen. En dat laatste geeft ook de ruimte om op alle exotische plekken neer te strijken en vanuit daar hun Masseus Movement verder uit te breiden. Of dat nu in Indonesië, Peru of Zuid-Spanje is.

Familie Postma in Drachten

Voor de familie Postma uit Drachten zitten verre vakanties er niet in. In een gezellige volkswijk in Friesland wonen vader Maykel en moeder Kelly samen met hun twee kinderen. De familie komt net uit een periode van grote financiële zorgen en is sinds ruim een half jaar schuldenvrij. Desondanks moet het gezin nog steeds rondkomen met een weekbudget van honderd euro en kampt met name Maykel met gezondheidsklachten.

Aflevering 11:

Alice van der Zalm (Open Up With Alice)

Alice van der Zalm en Kevin wonen in een modern topappartement in Rijswijk. Hier Alice runt een eigen bedrijf waarmee ze vrouwen helpt impact te maken met hun onderneming: Open Up With Alice. Het bedrijf loopt intussen zo goed dat Alice onlangs een groot pand in Poeldijk heeft aangeschaft. In het pand zijn inmiddels drie appartementen gevestigd die allemaal verhuurd zijn. Kevin werkt bij de branchevereniging van apothekers. Het stel houdt van het goede leven en daar horen stedentrips en dinertjes bij, maar shoppen is een grote hobby.

Angelique en Kayro in Veghel

In het huis van alleenstaande moeder Angelique en haar zoon Kayro, in Veghel, is aan eigenlijk alles een tekort. Geld om het achterstallig onderhoud aan te pakken is er niet. Angelique heeft een bewogen leven achter de rug waarin haar jeugdjaren grote sporen hebben nagelaten. Op dit moment zit Angelique in een traject bij de UWV om werk op te pakken. Het liefst met ouderen of dieren, want hier voelt Angelique zich veilig bij.

Aflevering 10:

Nick Op Heij en Zoe

Ondernemende duizendpoot Nick Op Heij – die je eerder zag bij MTV’s EX On The Beach – is eigenaar van Proyalz en dag en nacht bezig met crypto. Hij organiseert livestreams en geeft uitleg en updates over de markt. Zijn doel is om de beste cryptotrader van Nederland te worden. Daarnaast is hij samen met zijn zus eigenaar van Go Gember, het merk produceert 100% natuurlijke en pure gembersap. Ook is Nick dj en draait hij in de zomer regelmatig vijf shows per weekend. Als het even kan trekken Zoe en Nick zich terug in Zoe’s Griekse familiehuis om te relaxen.

Alleenstaande moeder Elisa, Lina en Naoufel

Vakanties zitten er voor alleenstaande moeder Elise, haar dochter Lina en zoontje Naoufel niet in. Ze wonen in een bescheiden flat in Delft en moeten elke cent omdraaien. Door haar heftige verleden heeft Elise een grote schuld opgebouwd, die ze stukje bij beetje aan het afbetalen is en maken gebruik van de Kledingbank. De grootste wens van Lina is een keer op vakantie gaan naar het buitenland.

Aflevering 9:

Eugène Roorda en Meta Herman de Groot

Meta en Eugène wonen in een prachtige villa in Laren. Eugene is succesvol copywriter en de man achter de befaamde rode DIRK-tas en Bob jij, of Bob ik?-campagne. Meta is psycholoog en auteur van het boek Ik moet toch ook mijn klootzakje kwijt * . De twee genieten van het goede leven, zo ook in hun onderkomen in Barcelona.

Alleenstaande moeder Petra uit Borssele

In het Zeeuwse Borssele verloopt het leven van alleenstaande moeder Petra veel minder soepel. Ruim twee jaar geleden krijgt Petra een hersenbloeding en moet ze haar werkzaamheden neerleggen. Inmiddels is Petra met behulp van de gemeente aan het kijken op welke manier ze haar werkzaamheden weer vorm kan geven. Vanwege hun krappe budget moet er op alles gelet worden. Het altijd nee moeten zeggen tegen haar kinderen valt Petra zwaar. Hoe gaat het Gooi bevallen voor Petra en Amber? En kunnen Meta en Eug zich redden met een budget wat een fractie is van wat ze normaal te besteden hebben?

Aflevering 8:

Mattheüs Jonckheere en Deborah Vanlingen

De Belgische Mattheus Jonckheere en Deborah Vanlingen maakten hun opwachting in verschillende realityseries waar we hier ook over schreven. Mattheüs Jonckheere ken je van Love Island seizoen 2 en Million Dollar Island 2023. Zijn vriendin Deborah Vanlingen kennen we dan weer van Ex on the Beach: Double Dutch. En samen deden ze mee aan Sex Tape. Ze zijn inmiddels bekend in binnen- en buitenland. Naast het influencen heeft Mattheus van zijn passie voor sport zijn werk gemaakt. Deborah runt een eigen modelabel DBRH. Alles uit het leven halen is de lijfspreuk van het duo. Niet in de laatste plaats omdat Deborah een paar jaar geleden een vervelende diagnose kreeg.

Alleenstaande moeder Danny

Het leven van alleenstaande moeder Danny is een bumpy road. Ze komt in de schuldsanering terecht en wordt niet veel later opgenomen met hartritmestoornissen. Inmiddels is Danny schuldenvrij, maar dat neemt niet weg dat ze met haar tienerzoon moet rondkomen van weinig. Door de benarde financiële situatie kan er in huize Van Hoof veel niet.

Aflevering 7:

Curaçao

Mahsa en Ralf van der Vaart en hun twee zonen zijn precies zes jaar geleden geëmigreerd naar Curaçao. Dit was altijd al een grote droom van het stel. Ralf werkt als accountmanager in de luchtvaart. Mahsa is onderneemster, trainer en coach.

Utrecht

In het Utrechtse Leidsche Rijn woont alleenstaande moeder Sandrina met dochter Samira in een bescheiden sociale huurwoning. Dankzij veel creativiteit en giften heeft ze er een fijn plekje van gemaakt voor haar en haar dochter. Het leven heeft Sandrina niet altijd toegelachen, haar jeugd bestond uit een aaneenschakeling van nare momenten. Sandrina wil haar dochter Samira een betere jeugd geven dan zij destijds heeft gehad.

Aflevering 6:

Peter Douglas en Johnny Rosenberg

Peter Douglas en Johnny Rosenberg zijn podiumdieren in hart en nieren en al acht jaar lang een onafscheidelijk duo. In Nederland is Peter Douglas * beter bekend als de Nederlandse Frank Sinatra. Hij vertolkt al drie decennia lang de songs van de Amerikaanse grootheid op zijn eigen onnavolgbare manier. De stem van Johnny Rosenberg is niet te onderscheiden van Michael Bublé. Hij stond al vaak op het podium met het Rosenberg trio *. Ze wonen in België.

Familie Scholten, Deventer

Het leven van familie Scholten uit Deventer staat in het teken van voetbal en het Nederlandse lied. Het gezin woont aan de roemruchte Vetkampstraat in Deventer, bekend van het Go Ahead Eagles-stadion. Met twee puberzonen is het behoorlijk krap in het kleine arbeiderswoninkje, maar de familie Scholten maakt er het beste van. Zowel vader Melis als moeder Sylvia kampen met gezondheidsproblemen. Zonen Antonio en Frans hebben beiden een mentale beperking, waardoor het hard werken is op school. Ondanks de tegenslagen heeft het gezin een hele hechte band.

Aflevering 5:

Barbara en Almaz

Barbara heeft een prachtige villa laten bouwen met zes slaapkamers en 3 luxe badkamers in de omgeving van Ede. Haar vermogen vergaarde ze met een goedlopend logoborduurbedrijf. Twee jaar geleden ontmoette Barbara de Eritrese onderneemster Almaz. De dames vormen een hecht powerkoppel. Na een drukke werkweek bezoeken de dames graag festivals, maar evengoed zijn ze te vinden op het strand of met hun honden in het bos.

Saskia, Danny en vier dochters

In het Gelderse Nijkerk wonen moeder Saskia en vader Danny met hun vier dochters. Saskia werkt parttime als kleuterjuf en Danny als technicus. Door tegenslag in het verleden heeft het gezin de afgelopen jaren een schuld moeten wegwerken. En nu moet het gezin rondkomen van weinig. Ondanks het minimumweekbudget, verzint het gezin creatieve manieren om tóch te kunnen rondkomen. Zo bedenken ze gratis uitjes als hutten bouwen in het bos, en organiseren de meiden vaak een beautymiddag. Ook bezoekt Saskia regelmatig de kringloopwinkel of haalt ze gratis spullen op via weggeefsites.

Aflevering 4:

Richard en Inge van Helden, Hendrik-Ido-Ambacht

In het groene en waterrijke Hendrik-Ido-Ambacht wonen ondernemers Richard en Inge van Helden samen met hun tweeling Max & Mirthe. Het hechte gezin woont sinds 12 jaar in een vrijstaande villa met idyllische tuin. Na de aankoop destijds werd de woning van top tot teen gestript en kon Inge helemaal losgaan met haar passie voor interieurstyling. En het eindresultaat is jaloersmakend.

Siska, Arnhem

In Arnhem moet alleenstaande moeder Siska het met veel minder vierkante meters doen. Maar het bescheiden huis is een veilige thuishaven voor Siska en haar meiden. Deze veiligheid heeft Siska niet altijd ervaren. In haar jeugd krijgt ze te maken met misbruik, wat tot op de dag van vandaag zijn sporen achterlaat. Kunnen Siska en haar meiden de zorgen achter zich laten als ze zich onderdompelen in het luxe leven van de Van Heldens? En kunnen zij op hun beurt hun draai vinden in een huis dat minder ruim bemeten is in Arnhem?

Aflevering 3:

Emel Mutlu en Nina Evers in Dubai

Een jaar geleden verruilden businesspartners Emel Mutlu en Nina Evers Nederland voor de extravagante hotspot Dubai. De dames hebben hun intrek genomen in een luxe penthouse met adembenemend uitzicht over de stad. Het luxe complex is van alle nouveautés en gadgets voorzien, waardoor alles binnen handbereik is. Door de succesformule van hun bedrijf Mijn Geld Groeit, zijn Emel Mutlu en Nina Evers, inmiddels financieel helemaal vrij. Ze kunnen doen en laten wat ze willen.

Jacqueline & Esmee uit Zutphen

Doen en laten wat ze willen zit er voor moeder Jacqueline en haar dochter Esmee uit Zutphen niet in. Ondanks dat ze zich als een vis in het water voelen in hun sociale huurwoning in een gezellige volksbuurt, hebben roerige jaren in hun leven zijn sporen achtergelaten. Kunnen Esmee en haar moeder zich overgeven aan het jetset-leven in Dubai? En wat gaat back to basic doen met luxepoezen Emel & Nina?

Aflevering 2:

Ed, Sharon en Sterre Heijnen in Oostzaan

Het gezin Heijnen bestaat uit de 22-jarige dochter Sterre, moeder Sharon en vader Ed. Moeder en dochter runnen samen de succesvolle beautysalon Beauty Barones in hartje Oostzaan. Daarnaast heeft influencer en lingeriemodel Sterre veel volgers op friends2follow (een concurrent van OnlyFans), Instagram en TikTok. Vader Ed is nationaal en internationaal succesvol met zijn erotiekgroothandel. Als de Heijnens niet werken, genieten ze van het goede leven thuis, in hun favoriete restaurants in Amsterdam of in luxeoorden als Marbella.

Familie Blom uit Zwolle

De familie Blom uit Zwolle kent de luxe niet om te gaan en te staan waar ze willen. Het samengestelde gezin bestaat uit vader Marc, moeder Sjanet, dochters Rachelle & Elaine en zoon Lucas. Marc is niet de biologische vader van de kinderen, maar is dolgelukkig in zijn rol als bonus-vader. Ondanks dat hun financiële middelen beperkt zijn, staan de Bloms optimistisch in het leven.

Aflevering 1:

Nicole des Bouvrie en Arne Hak in Putten

Twee jaar geleden verruilde Nicole des Bouvrie – dochter van wijlen interieurontwerper Jan des Bouvrie* – samen met partner Arne Hak het Gooi voor een riante woonboerderij op het platteland. Arne en Nicole genieten op deze paradijselijke plek van het goede leven. Het leven van – de van oorsprong Bulgaarse – familie Matteeva staat in schril contrast met dat van Nicole des Bouvrie en Arne Hak. In de kleine portiekflat in Maarssen is gebrek aan alles, behalve voor liefde aan elkaar.

Familie Matteeva in Maarssen

Moeder Anna en dochter Arjin delen hun huis sinds kort met oma Asja. Anna heeft haar slaapkamer opgeofferd aan haar moeder en slaapt sindsdien op de bank. Toch proberen de drie generaties Matteeva het leven van de positieve kant te zien. Hoe gaan Nicole en Arne het rooien in hun krap bemeten portiekflat in Maarssen? En hoe bevalt het rijke leven de Matteeva’s als ze voor een week grootgrondbezitters zijn, inclusief paarden en privéchauffeur?

Foto’s SBS6

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 februari 2024 /