DNA Onbekend 2024: nieuwe afleveringen Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg presenteert ook in 2024 weer nieuwe afleveringen van DNA Onbekend. Het nieuwe seizoen is gestart op woensdag 10 januari 2024 om 21.25 uur bij NPO1.

DNA Onbekend 2024

Familiegeheimen en de ontrafeling hiervan door DNA-onderzoek staan ook in 2024 centraal in DNA Onbekend. Grote twijfels en onbeantwoorde vragen over familiebanden laten diepe sporen na in het leven van de mensen. Is mijn vader eigenlijk wel mijn echte vader? Zijn mijn broers wel echt mijn familie? Marlijn Weerdenburg* gaat ook begin 2024 op pad voor DNA Onbekend. Voorheen presenteerde Dionne Stax dit programma.

Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg maakte deze feestdagen indruk met haar persoonlijke verhaal in Kerstduetten 2023. We zagen haar verder onder andere bij de Musical Awards The Kick-off. En wat was ze fantastisch als Maria in The Passion 2023. Op dit moment zie je haar iedere zaterdag op tv met Moltalk.

Terug naar DNA Onbekend 2024 en de verhalen van de nieuwe afleveringen:

Biologische familie of niet?

Pauline heeft altijd gedacht dat zij de enige dochter was van haar vader Wim. Totdat ze zeven jaar geleden een berichtje krijgt van ene Marie Jose die vermoedt dat zij ook een dochter van Wim is. De twee willen nu duidelijkheid: zijn ze halfzussen van elkaar, of niet? Matthijs is geboren in Colombia. Toen hij zeven maanden oud was, werd hij geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Onlangs is hij op zoek gegaan naar zijn biologische familie. Hij denkt nu een broer, een halfbroer en een halfzus gevonden te hebben. Maar hij twijfelt of ze echt familie zijn.

Wie is mijn vader?

In dit seizoen nog meer indrukwekkende verhalen. Monique groeit op met een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader. Als tiener hoort zij ineens van haar moeder dat de Nederlandse Ben haar vader zou zijn, maar er zijn veel redenen om ook hier aan te twijfelen. Monique wil nu duidelijkheid. Lammert heeft nooit geweten wie zijn biologische vader is en dat heeft hem altijd dwars gezeten. Lammert heeft nu Alzheimer. Voordat deze ziekte hem helemaal in de greep heeft, willen zijn kinderen duidelijkheid voor hem. Wie was Lammerts vader? Er zijn drie mogelijke opties.

Wie is mijn familie?

Louvenson werd op driejarige leeftijd geadopteerd vanuit Haïti. Na een jarenlange zoektocht vermoedt hij nu dat hij zijn biologische moeder, broer en zus gevonden heeft. Toch blijft er twijfel. Zijn ze wel echt familie? Nog een indrukwekkend verhaal in dit seizoen van DNA Onbekend is dat van Petra. Zij groeide op met een vader, moeder en grote broer. Haar ouders hadden een wat vrije seksuele moraal en haar vader vertelde haar regelmatig dat hij dacht dat hij niet haar biologische vader is. Petra is op zoek naar antwoorden. Is deze man wel echt haar vader en delen zij en haar broer dezelfde vader? 

Als baby verwisseld?

Frans groeide op in Roermond met acht broers en zussen, maar in de familie gaat nu het gerucht dat één van die zussen niet écht familie was. Zij zou als baby zijn verwisseld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Frans wil nu duidelijkheid. Was zijn zus Kitty wel of geen biologische familie? We zien het in de laatste aflevering van het negende seizoen. Net als het verhaal van Monique. Toen Monique werd geboren, was haar moeder officieel nog getrouwd met Gerrit maar ze had al wel een nieuwe liefde gevonden in Piet. Monique is er altijd vanuit gegaan dat deze Piet haar vader was en haar moeder heeft dat ook altijd beaamd. Nu zijn er toch aanwijzingen dat Gerrit haar biologische vader is. Monique wil duidelijkheid; is het Piet of is het Gerrit?

DNA Onbekend kijken

DNA Onbekend is te kijken vanaf woensdag 10 januari 2024 om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1. De aflevering kun je terugkijken via NPO Plus en NPO Start. Hier vind je ook de eerdere afleveringen die Marlijn Weerdenburg presenteerde en eveneens die van DNA Onbekend met Dionne Stax. Wil je vanuit het buitenland naar dit programma kijken via NPO Start, dan kan dit als je gebruik maakt van een VPN Verbinding. Zet de server op Nederland, voordat je de site opent en start daarna met kijken.

Foto: AVROTROS / Tom Cornelissen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 januari 2024 /